Στίβος: Αναχώρησε η Εθνική για το Παγκόσμιο ομάδων βάδην για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς

vadin-omada olympiaki prokrisi

bet365

Η Εθνική ομάδα βάδην αναχώρησε για την Αττάλεια και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην, με στόχο την Ολυμπιακή πρόκριση.

Τρεις ομάδες και μία αθλήτρια θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην, που θα διεξαχθεί στην Αττάλεια την Κυριακή 21 Απριλίου, με σκοπό να έρθει η Ολυμπιακή πρόκριση (ή και Ολυμπιακές προκρίσεις) αλλά και οι καλές εμφανίσεις.

Τα ζευγάρια Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ-Κυριακή Φιλτισάκου, Ιωάννης Καυκάς-Όλγα Φιάσκα και Γιώργος Κριτούλης-Σοφία Αλικανιώτη θα συμμετάσχουν στο νέο Ολυμπιακό αγώνισμα της μεικτής μαραθώνιας σκυταλοδρομίας βάδην που μοιράζει και Ολυμπιακά εισιτήρια. Οι Κριτούλης-Αλικανιώτη έχουν αγωνιστεί ήδη μία φορά στο συγκεκριμένα αγώνισμα, καταγράφοντας χρόνο 3:18.38 το οποίο αποτελεί και το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος.

Η Ολυμπιακή πρόκριση

Όπως εξηγεί ο ΣΕΓΑΣ, από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αττάλεια θα εξασφαλίσουν θέση για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς του Παρισιού οι 22 πρώτες ομάδες, αλλά μόνο σε πέντε χώρες επιτρέπεται να προκρίνουν και δεύτερη ομάδα από αυτή τη διοργάνωση. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για να κλείσουν οι 25 των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προκύψουν από τις λίστες με τις επιδόσεις και δεν θα τις καλύψουν εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί.

Άρα, η Ελλάδα για να πάρει μία Ολυμπιακή πρόκριση χρειάζεται ένα ζευγάρι να βρεθεί εντός των πρώτων 22 χωρών ή να είναι στις 22 που δικαιούνται πρόκριση, αφού οι πέντε πρώτες χώρες έχουν δικαίωμα να πάρουν πρόκριση και για δεύτερο ζευγάρι. Αν ένα από τα ελληνικά ζευγάρια μπορέσει να βρεθεί εντός της πρώτης πεντάδας, τότε η χώρα θα μπορέσει να ελπίζει και σε μία δεύτερη Ολυμπιακή πρόκριση. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος 52 χώρες.

Τί είναι η μεικτή μαραθώνια σκυταλοδρομία βάδην

Το αγώνισμα των 50χλμ βάδην ανδρών αντικαταστάθηκε από μεικτή μαραθώνια σκυταλοδρομία βάδην, ένα αγώνισμα που αναμένεται να προσφέρει περισσότερο σασπένς στο βάδην ενώ εξυπηρετεί και τους σκοπούς της απόλυτης ισότητας των φύλων. Ο αγώνας θα χωρίζεται σε τέσσερα μέρη και ο αθλητής και η αθλήτρια που θα συμμετέχουν θα διανύουν από περίπου 21 χιλιόμετρα, με τον άνδρα να ξεκινά πρώτος και τη γυναίκα να τερματίζει. Οι δυο τους θα δίνουν τα χέρια, σε μία ζώνη αλλαγής, που θα σημαίνει πως ο ένας ολοκλήρωσε το κομμάτι του και ο άλλος μπορεί να ξεκινήσει το δικό του.

@Photo credits: ΣΕΓΑΣ
 

Τελευταία Νέα