Τράβιτσα στο Gazzetta: «Το βόλεϊ είναι δίκαιο άθλημα και τα φαβορί... χάνονται στον αγωνιστικό χώρο»

Δημήτρης Μύτικας
olympiakos_travica_final_4

bet365

Στο δίκαιο χαρακτήρα του βόλεϊ στάθηκε ο πασαδόρος του Ολυμπιακού, Ντράγκαν Τράβιτσα, μιλώντας στο Gazzetta υπογραμμίζοντας πως μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να είναι το φαβορί αλλά θα πρέπει να δείξουν την ποιότητά τους στο τάραφλεξ για να φτάσουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά τον Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο οποίος ανέφερε στο Gazzetta πως ο ρόλος του φαβορί δημιουργεί μία καλή πίεση στους «ερυθρόλευκους», ο Ντράγκαν Τράβιτσα τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει την ποιότητα που δείχνει σε κάθε ματς για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ιταλός αρχηγός του Ολυμπιακού, κάνοντας ένα μικρό σχόλιο για τον ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ, μίλησε για την προσέγγιση της ομάδας του κόντρα στον Μίλωνα έπειτα από επτά φορές που έχουν βρεθεί οι δύο ομάδες αντιμέτωπες μέσα στη σεζόν. Επίσης, ο έμπειρος πασαδόρος ανέφερε πως η ποιότητα κάνει μεγάλη διαφορά σε τέτοιου είδους αγώνες για να καταλήξει στο ότι αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να παρουσιάσουν τον καλύτερο τους εαυτό την πιο κρίσιμη ώρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντράγκαν Τράβιτσα στο Gazzetta:

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεκίνησε:

«Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα, κάτι που έδειξε σε όλη τη σεζόν αλλά και στο Super Cup, όπου μας κέρδισε. Ξέραμε πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν ξεκινήσαμε καλά σε σχέση με το επίπεδο μας, είναι η αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο πρώτο σετ, αλλά από το δεύτερο σετ και μετά μείναμε ενωμένοι και πήγαμε πόντο με πόντο. Βελτιωθήκαμε στο σερβίς, στην άμυνα και κάναμε κάποια μπλοκ για να πετύχουμε την ανατροπή. Είμαι περήφανος για την ομάδα!

Για τον τελικό με το Μίλωνα:

«Αρχικά πρέπει να ευχαριστηθούμε για λίγο την πρόκριση στον τελικό. Θα είναι το 6ο παιχνίδι με τον Μίλωνα μέσα σε δύο εβδομάδες. Θα παίξουμε πάλι κόντρα σε μία ποιοτική ομάδα, με την οποία γνωριζόμαστε πολύ καλά. Εμείς θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να εμφανιστούμε έτοιμοι στον τελικό για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

Για προσέγγιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Μίλωνα, μετά από επτά φορές που έχουν παίξει αντιμέτωποι στη σεζόν:

«Πιστεύω πως οι δύο ομάδες γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά. Οι τακτικές έχουν γίνει γνωστές, μετά από επτά φορές που έχουμε έρθει ως αντίπαλοι. Η τακτική, σίγουρα, είναι σημαντικό μέρος του παιχνιδιού, αλλά θεωρώ πως και η ποιότητα παίζει τεράστιο ρόλο. Γιατί μπορεί να έχεις μία καλή τακτική, αλλά αν δεν καταφέρεις να πετύχεις τον πόντο η τακτική δεν μετράει πια.

Στόχος μας είναι στον τελικό να παρουσιάσουμε την ποιότητα που έχουμε, την επιθετικότητα που βγάζουμε σε κάθε παιχνίδι και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Απέναντι μας έχουμε μία καλή ομάδα».

Για το ρόλο του φαβορί που έχει ο Ολυμπιακός:

«Όχι δεν υπάρχει φόβος, αυτό είναι το άθλημα. Είναι ένα ματς, ένας τελικός! Δεν έχει σημασία ποιος είναι το φαβορί και ποιος το αουτσάιντερ, γιατί μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτά... χάνονται. Ο στόχος είναι ο ίδιος και η κατάκτηση του τίτλου είναι μεγάλο κίνητρο.

Το βόλεϊ είναι ένα δίκαιο άθλημα. Αν είσαι φαβορί και δεν παίξεις καλά, θα χάσεις. Εμείς πρέπει να ευχαριστηθούμε τη στιγμή, γιατί είναι ένας τελικός και να παρουσιάσουμε τον καλύτερο μας εαυτό την πιο κρίσιμη ώρα».

@Photo credits: eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα