Ολυμπιακοί Αγώνες: Κατά του μποϊκοτάζ δηλώνουν οι Ρώσοι

Ολυμπιακοί Αγώνες: Κατά του μποϊκοτάζ δηλώνουν οι Ρώσοι

bet365

Την άποψη ότι η Ρωσία δεν θα πρέπει να μποϋκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά τους αυστηρούς όρους που έχουν τεθεί από τη ΔΟΕ για τη συμμετοχή αθλητών της ως ουδετέρων, εξέφρασε ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Όλεγκ Ματίτσιν.

«Δεν πρέπει να απομακρυνθούμε και να κλειστούμε στον εαυτό μας, δεν πρέπει να μποϋκοτάρουμε αυτό το κίνημα (των Ολυμπιακών Αγώνων).

Οφείλουμε, όσο είναι εφικτό, να διατηρήσουμε τη δυνατότητα διαλόγου και να συμμετάσχουμε σε διοργανώσεις» δήλωσε ο Ματίτσιν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων "Tass".

Παρότι η Ρωσία και η Λευκορωσία παραμένουν αποκλεισμένες από τη διεθνή αθλητική κοινότητα, μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άναψε τον Δεκέμβριο «πράσινο φως» για τη συμμετοχή αθλητών/τριών από τις δύο χώρες στους Αγώνες του Παρισιού σε ατομικά και μόνο αγωνίσματα, υπό καθεστώς ουδετερότητας, χωρίς σημαία και εθνικό ύμνο, και υπό την προϋπόθεση να μην υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και να μην έχουν εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή τους σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει καταγγείλει τους όρους αυτούς ως «ταπεινωτικούς», αλλά δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη σύσταση προς τους αθλητές της χώρας, αναφορικά με τη συμμετοχή τους στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Όλεγκ Ματίτσιν επισήμανε ακόμη ότι περιμένει τα νεότερα από την σύνοδο της ΔΟΕ, στις 18-19 Μαρτίου. «Θα δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά προς το παρόν η θέση είναι ότι δεν θα υπάρξουν καινούριες συστάσεις και κανόνες» τόνισε

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα