Η μία και μοναδική Aston Martin CC 100 (pics)

Η μία και μοναδική Aston Martin CC 100 (pics)
Αυτά είναι γενέθλια. Η Aston Martin συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και το γιορτάζει με ένα συναρπαστικό speedster.

Το CC 100 Concept βασίζεται στην Aston Martin V12 Vantage και ο σχεδιασμός του παραπέμπει μεταξύ άλλων στην DBR1, που είχε νικήσει το 1959 με τον Στίρλινγκ Μος στα «1.000 χιλιόμετρα του Νίρμπουργκρινγκ». Το αυτοκίνητο δεν διαθέτει οροφή και παρμπρίζ, ενώ τις πόρτες υποκαθιστούν πλευρικές μπάρες ασφαλείας. Το σασσί είναι από αλουμίνιο, το αμάξωμα από ανθρακονήματα και ο σχεδιασμός του εσωτερικού λιτός.

Το συνολικό βάρος του υπέροχου μοντέλου κυμαίνεται γύρω στα 1.350 κιλά, ενώ για κινητήρα χρησιμοποιεί τον V12 6,0 λίτρων της Aston Martin Vanquish με 565 ίππους απόδοση. Εξαιρετικού επιπέδου είναι και οι επιδόσεις, καθώς η επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε περίπου 4’’ και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 290 χλμ./ώρα.

Η Aston Martin 100 CC Concept έκανε ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στις 24 Ωρες του Νίρμπουργκρινγκ, όπου πραγματοποίησε έναν γύρο στη γερμανική πίστα. Θα εμφανιστεί επίσης και σε ορισμένες άλλες εκδηλώσεις, όπως το φεστιβάλ Goodwood Festival of Speed, πριν την παραλάβει ο ιδιοκτήτης της.

Ο κάτοχός της πρέπει να θεωρεί εαυτόν πολύ προνομιούχο, καθώς η Aston Martin CC 100 Concept θα παραμείνει ένα και μοναδικό συλλεκτικό κομμάτι. Η τιμή αγοράς της υπολογίζεται ότι κυμάνθηκε γύρω στις 600.000 ευρώ, όμως ο ιδιοκτήτης της υποσχέθηκε ότι θα την οδηγεί τακτικά και δεν θα την αφήσει να αραχνιάζει μέσα σε κάποιο γκαράζ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!