Ελλάδα - Μαυροβούνιο 86-57: Ανεβάζει στροφές και περιμένει τον Γιάννη

bet365

Η Ελλάδα ήταν ισοπεδωτική απέναντι στο Μαυροβούνιο και άνοιξε με νίκη (86-57) την αυλαία του φετινού «Ακρόπολις», στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ.

Το Μαυροβούνιο του Νίκολα Βούτσεβιτς αποδείχτηκε... εύκολη λεία για την Εθνική, στην πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις». Η Ελλάδα επικράτησε με 86-57 κυριαρχώντας από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και παίζοντας με αρκετή ελευθερία στην επίθεση.

Σουτάροντας μάλιστα, όπως και με την Πολωνία, αρκετά τρίποντα που προέκυψαν μέσα απ΄την κίνηση της μπάλας. Το φινάλε βρήκε τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να σουτάρουν 14/41 τρίποντα και 18/32 δίποντα.

Ελλάδα - Μαυροβούνιο: Ο αγώνας

Με τον Νικ Καλάθη να... διευθύνει την ορχήστρα, η Ελλάδα μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση. Ο γκαρντ της Μονακό μοίρασε δύο εντυπωσιακές ασίστ, έχοντας ευστοχήσει και σε ένα τρίποντο για να βάλει από νωρίς τις βάσεις με το 11-0. Το Μαυροβούνιο δεν είχε την απαιτούμενη σκληράδα, με τους παίκτες του Σπανούλη να βρίσκουν τρόπο να κυκλοφορήσουν ιδανικά την μπάλα και μετά το 16-10 (7') και να φτάνουν ως το +25 (29-14, 14') μέχρι να σουτάρει για τρεις ο Βούτσεβιτς.

Όμως τα τρίποντα συνεχίστηκαν, όπως στο πρώτο παιχνίδι. Με τον Καλάθη να περνάει μαγικές ασίστ και την Ελλάδα να σουτάρει ασταμάτητα, το σκορ ξέφυγε πάνω από τους 20, με τον Χαραλαμπόπουλο να εκτελεί (45-23, 18'). Σε ένα ημίχρονο που η Ελλάδα σούταρε 9/27 τρίποντα και 8/16 δίποντα, έχοντας παράλληλα 12 επιθετικά ριμπάουντ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Με τον Παπαγιάννη να γίνεται αποδέκτης και να εκτελεί τόσο από τη ρακέτα, όσο και από το τρίποντο για το 55-28 (24'). Οι Μαυροβούνιοι δεν έπιασαν υψηλό επίπεδο απόδοσης, κάτι που φυσιολογικά έριξε τον ρυθμό και της Ελλάδας με τη διαφορά σε υψηλές τιμές. Ο Σπανούλης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα, με τον Λαρεντζάκη στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα τρίποντα και να ξεσηκώνει το ΣΕΦ (65-41, 30').

Το σκηνικό φυσικά δεν άλλαξε, με τον Βούτσεβιτς να παίρνει τα δικά του λεπτά ξεκούρασης και τους Μήτογλου, Μωραΐτη, Λαρεντζάκη να συνεχίζουν να... πυροβολούν από το τρίποντο, με τον δείκτη του σκορ να κάθεται τελικά στο 86-57.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 45-26, 65-41, 86-57.

2

2

@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα