Ελλάδα - Σερβία 65-74: Έκανε φινάλε με ήττα και πήρε την τέταρτη θέση στο EuroBasket U16

Ελλάδα - Σερβία 65-74: Έκανε φινάλε με ήττα και πήρε την τέταρτη θέση στο EuroBasket U16

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Ηλίας Χαϊδεμένος με την Εθνική Παίδων

bet365

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να επιβληθεί της Σερβίας και ηττήθηκε με 74-65, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο την τέταρτη θέση στο EuroBasket U16.

Στον μικρό τελικό του EuroBasket U16 που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Σερβία, σε ένα ματς όπου η Εθνική Παίδων δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και ηττήθηκε με 74-65, κλείνοντας το τουρνουά στην τέταρτη θέση.

Ελλάδα - Σερβία: Το ματς

Η Σερβία από τις πρώτες στιγμές του παιχνιδιού έδειξε ότι θα έχει το πάνω χέρι. Στο πεντάλεπτο το σκορ ήταν στο 10-6 ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στο +10 (23-13).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ελλάδα δεν μπόρεσε να βρει εύκολα απάντηση στον ρυθμό που επέβαλλαν οι Σέρβοι. Στο 4:44 ο πίνακας του σκορ έδειχνε 33-19 ενώ οι δύο χώρες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 57-47.

Με την επιστροφή των αθλητών στο παρκέ για το δεύτερο μισό της αναμέτρησης, η Εθνική Παίδων μπόρεσε να διατηρηθεί σε κοντινή απόσταση χωρίς όμως να φτάσει σε σημείο ώστε να απειλήσει. Με αυτόν τον τρόπο η τρίτη περίοδος έληξε 57-44.

 

Η Σερβία στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου ανέβασε ξανά ρυθμό, αυξάνοντας ξανά τη διαφορά και στο 4:35 ήταν στο 65-53. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, Γιάννης Καλαμπόκης αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή εξαιτίας διαμαρτυριών. Στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στην εικόνα του αγώνα και η Εθνική ηττήθηκε με 74-65, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο την 4η θέση στο τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 13-23, 32-39, 44-57, 65-74

Τα στατιστικά της Ελλάδας

Τα στατιστικά της Σερβίας

@Photo credits: fiba.basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα