ΕΟΚ: Στην Εθνική Νεανίδων ο Μασλαρινός, στις Κορασίδες ο Καλογερόπουλος

ΕΟΚ: Στην Εθνική Νεανίδων ο Μασλαρινός, στις Κορασίδες ο Καλογερόπουλος

Newsroom
Στην Εθνική Νεανίδων ο Μασλαρινός, στις Κορασίδες ο Καλογερόπουλος

bet365

H Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημέρωσε ότι οι Βασίλης Μασλαρινός και Παντελής Καλογερόπουλος ανέλαβαν τις Εθνικές Νεανίδων και Κορασίδων, αντίστοιχα.

Η επιτροπή Μπάσκετ Γυναικών της ΕΟΚ ανακοίνωσε το νέο τεχνικό επιτελείο στις Εθνικές Αναπτυξιακές Ομάδες. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Μασλαρινός ανέλαβε την Εθνική Νεανίδων και ο Παντελής Καλογερόπουλος την Εθνική Κορασίδων.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

«Από την επιτροπή Μπάσκετ Γυναικών ανακοινώνεται το νέο τεχνικό επιτελείο στις Εθνικές Αναπτυξιακές Ομάδες.

Στην Εθνική Νεανίδων προπονητής αναλαμβάνει ο Βασίλης Μασλαρινός και στην Εθνική Κορασίδων ο Παντελής Καλογερόπουλος.

Ο Βασίλης Μασλαρινός, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1983 έχει διανύσει μια μακρά πορεία στον χώρο του μπάσκετ γυναικών έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών προπονητής σε γυναικείες ομάδες μπάσκετ.

 

Το 2019 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Γυναικών όπου έμεινε για δύο χρόνια οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021.

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η ιταλική Μπατιπάγλια στην τεχνική ηγεσία της οποίας έμεινε από το 2021 ως το 2024.

Ο Παντελής Καλογερόπουλος ο οποίος είναι γεννημένος το 1992 έχει σημαντική παρουσία σε τμήματα υποδομών γυναικείων ομάδων δίνοντας έμφαση στο αναπτυξιακό κομμάτι.

Από το καλοκαίρι του 2020 έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΚΑΟ Μελισσίων στην Α2 Γυναικών.

Ο Κώστας Μίσσας συνεχίζει ως επικεφαλής Αναπτυξιακού Προγράμματος Γυναικών.

Παράλληλα ανακοινώνεται η έναρξη συνεργασίας με τους ομοσπονδιακούς γυμναστές, Δημήτρη Δοξάκη (υπεύθυνος Νότου) & Ιωάννα Θωμά (υπεύθυνη Βορρά) οι οποίοι/ες εντάσσονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ε.Ο.Κ. για την διαρκή παρακολούθηση και αθλητική υποστήριξη και ανάπτυξη όλων των κοριτσιών που καλούνται τόσο στα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων (U18, U16) όσο και στα κλιμάκια των περιφερειακών ενώσεων (U15, U14) ενώ για πρώτη φορά δημιουργούνται ειδικά κλιμάκια U13 για την αρτιότερη και προγενέστερη καταγραφή και παρακολούθηση ανά την Ελλάδα, κοριτσιών γεννημένων το 2012 στα οποία θα συμμετέχουν όλοι οι προαναφερόμενοι/ες.

@Photo credits: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα