Elite League: Μάχη... φωτιά και για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ

Ο Μπράντφορντ με τη φανέλα της ΝΕΜ

bet365

Την ώρα όπου οι ομάδες παλεύουν για μία καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, μία επίσης μεγάλη κόντρα «τρέχει» παράλληλα και στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ.

Η 26η αγωνιστική της Elite League βρίσκεται πλέον λίγες ώρες μακριά και το να αναφερθεί για μία ακόμη φορά το πόσο κοντά βρίσκονται οι ομάδες μεταξύ τους, τόσο στη «μάχη» των υψηλών θέσεων, όσο και τον χαμηλότερων, ίσως θα αρχίζει να μοιάζει με... γραφικότητα, ασχέτως το αν ισχύει ή όχι.

Πέραν όμως από την κούρσα του πρωταθλήματος της βαθμολογικής κατάταξης, υπάρχει ένας ακόμα «μαραθώνιος», ο οποίος μάλιστα απέκτησε τις περασμένες ημέρες μία νέα ιδιαίτερη πλοκή.

Η «μάχη» των πρώτων σκόρερ

Ο Ζακ Μπράιαντ με τη φανέλα του Ερμή

Στις λίστες των στατιστικών της κατηγορίας υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες κόντρες, ωστόσο αυτή που ξεχωρίζει είναι εκείνη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, στον οποίο πρώτο λόγο αυτή τη στιγμή έχουν δύο ξένοι παίκτες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι μόνο στις ομάδες τους αλλά και γενικότερα στην Elite League, ο Κρίστιαν Μπράντφορντ και ο Ζακ Μπράιαντ.

Γενικότερα, τις κορυφαίες 5 θέσεις έως τώρα καταλαμβάνουν ξένοι παίκτες, με τον Γκάτραϊτ της Ελευθερούπολης να είναι πιο χαμηλά έχοντας συνολικά 412 πόντους, τον Πέτρο Γερομιχαλό (ΝΕΜ) να ακολουθεί στην 4η με 448 και τον Γκλάσπερ του Χαρίλαου Τρικούπη να είναι στην 3η με 468.

Μπορεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στη σεζόν ο Ζακ Μπράιαντ να βρισκόταν στην κορυφή, ωστόσο στις τελευταίες αγωνιστικές ο Κρίστιαν Μπράντφορντ έχει πάρει τα ηνία και με 526 συνολικά πόντους, «οδηγεί» παράλληλα τη Νεανική Εστία Μεγαρίδος στη δεύτερη θέση της βαθμολογικής κατάταξης με ρεκόρ 16-9, κάτω από τον πρωτοπόρο Πανιώνιο που είναι σε κοντινή απόσταση με 17-8.

Ο ίδιος μάλιστα πριν λίγο καιρό, είχε καταφέρει να σημειώσει σε ένα μόλις ματς, σε εκείνο κόντρα στον Αμύντα για την 22η αγωνιστική και τη νίκη της ΝΕΜ με 82-79, συνολικά 46 πόντους!

Στη δεύτερη πλέον θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ, βρίσκεται ένας ακόμη «σταρ» της κατηγορίας όπως αναφέρθηκε και πριν, με τον Ζακ Μπράιαντ να έχει φτάσει στους 513, μόλις 13 πίσω από τον κορυφαίο δηλαδή.

Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο έφυγε από τον Ερμή Σχηματαρίου και εντάχθηκε στο ρόστερ του Ντίνου Κούη στον Μίλωνα, με τον ίδιο πλέον να καλείται να συνυπάρξει με έναν ακόμη παίκτη ο οποίος έχει το βασικό λόγο στην επίθεση της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη, τον Στιβ Μπαρτ.

Μπράντφορντ VS Μπράιαντ

Ο Μπράντφορντ της ΝΕΜ

Αμφότεροι έχουν πάρει από 3 φορές το βραβείο του MVP, έχοντας αναδειχθεί πολυτιμότεροι παίκτες στις εκάστοτε αγωνιστικές. Από τη μία, ο Μπράντρφορντ έχει κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα από 21 πόντους με 4,3 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 1,2 κλεψίματα ενώ από την άλλη πλευρά, ο Μπράιαντ μετράει 20,5 ενώ παράλληλα μοιράζει 5,4 ασίστ και μαζεύει ισάριθμα ριμπάουντ ενώ σημειώνει και 1,6 κλεψίματα.

Κορυφαία επίδοση έως τώρα για τον πρώτο είναι οι 46 πόντοι πριν λίγες εβδομάδες ενώ για τον δεύτερο, το Triple Double που είχε σημειώσει κόντρα στην Ελευθερούπολη, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

@Photo credits: eurokinissi, ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα