Μίλωνας: Στην Basket League ή στην Β’ Εθνική θα παίξει του χρόνου!

Ο αρχηγός του Μίλωνα σηκώνει το τρόπαιο του πρωταθλητή της Elite League

bet365

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του προέδρου του προέδρου του Μίλωνα με την ΕΟΚ, ως προς το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για δήλωση συμμετοχής και πάλι στο πρωτάθλημα της Elite League κι έτσι πλέον o κλοιός σφίγγει για την επίτευξη συνεννόησης μεταξύ του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη και του χρηματοδότη της ομάδας.

Σχεδόν 20 μέρες χρειάστηκε να περάσουν για να αρχίσει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση σχετικά με την επόμενη μέρα των πρωταθλητών της Elite League, που με τον τίτλο που κατέκτησαν, μπορεί να εξασφάλισαν το πρώτο εισιτήριο για την άνοδο στην Α1 Κατηγορία, αλλά ακόμη δεν ξέρουν που θα παίζουν στη νέα σεζόν.

Το σίγουρο είναι πως παρά το εξαιρετικό κλίμα που υπήρξε, ότι μετά την άκαρπη συνάντηση του προέδρου του Μίλωνα, Μιχάλη Σακελλαρίδη με τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ, Βαγγέλη Λιόλιο, ως προς το αίτημα παράτασης στην προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της A2 Κατηγορίας, πλέον οι επιλογές του συλλόγου της Νέας Σμύρνης είναι οι εξής δύο:

Πρώτον, το πρωτάθλημα της Basket League (αν κι εφόσον εξασφαλίσει αδειοδότηση) και δεύτερον η B’ Εθνική (National League 1), στην περίπτωση που δεν συγκεντρώσει τα προαπαιτούμενα για την συμμετοχή στην Α1. Η διαφορά σε σχέση με τον Τρίτωνα, που πέρυσι (ως 2ος στην Α2) έμεινε έναν χρόνο ανενεργός, είναι ότι όταν εγκατέλειψε τις προσπάθειες για την Basket League, είχε εκπνεύσει η προθεσμία που έδινε η προκήρυξη για την Β’ Εθνική.

Φέτος, η αντίστοιχη προκήρυξη δεν έχει δημοσιευτεί, επομένως στην περίπτωση που το όνειρο του επαγγελματικού πρωταθλήματος αποδειχθεί απατηλό, τότε οι πρωταθλητές της Α2 θα έχουν τουλάχιστον δικαίωμα να παίξουν στην National League 1! Έστω κι αν αυτό θα σημάνει αγωνιστικό τους υποβιβασμό, λίγο καιρό αφ’ ότου κέρδισαν με το σπαθί τους την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η εξέλιξη αφήνει χρονικό περιθώριο για την εύρεση σημείου επαφής και συνεννόησης του Ερασιτέχνη με τον βασικό χρηματοδότη του τμήματος μπάσκετ, Δημήτρη Αγγελόπουλο, ώστε να υποστηριχθεί δυναμικά η προσπάθεια της ομάδας να υλοποιήσει το όνειρο της επιστροφής στο επαγγελματικό επίπεδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα