Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πάντα θα είναι ντέρμπι!

Φάνης Παναγιώτου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πάντα θα είναι ντέρμπι!
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (21:45, ΔΤ/Novasports 2) στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Οι «αιώνιοι» έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχής τους στα playoffs της Ευρωλίγκας (διαβάστε ΕΔΩ) και το μόνο που μένει είναι η τελική κατάταξη, δηλαδή η 3η ή η 4η θέση του Group E του Top 16, προκειμένου να γίνουν στη γνωστοί οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Συνεπώς, το βαθμολογικό κίνητρο ναι μεν δεν είναι και το ισχυρότερο, ωστόσο πάντα ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία.

Αγωνιστικά, τα ευχάριστα νέα στο «ερυθρόλευκο»... στρατόπεδο έρχονται από τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά κόντρα στην πρώην ομάδα του, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον Γιώργο Πρίντεζη, που θα μείνει εκτός. Στην τελευταία προπόνηση των back2back Πρωταθλητών Ευρώπης βρέθηκαν ο Γιώργος Αγγελόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Γιώργο Σκινδήλια.

Από την άλλη, στον Παναθηναϊκό ανησυχούν για τον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος ανέβασε πυρετό χθες (9/4) και δεν προπονήθηκε. Το αν ο σέντερ των «πράσινων» θα αγωνιστεί ή όχι απόψε, αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας. Από εκεί και πέρα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Μπαρτζώκας: «Γνωριζόμαστε με τον Παναθηναϊκό»

«Παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ματς, δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε. Γνωριζόμαστε καλά με τον Παναθηναϊκό αφού παίζουμε αρκετές φορές κάθε χρόνο. Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι που για ένατη συνεχόμενη φορά παίζουμε στα playoffs της Ευρωλίγκας. Δείχνει σταθερότητα. Το ΣΕΦ θα είναι πάλι γεμάτο κάτι που συνέβη σε όλα τα ματς εκτός από ένα και αυτό το κερδίζουμε με την καθημερινή μας προσπάθειά. Χρόνο με το χρόνο καθιερωνόμαστε στη συνείδηση του κόσμου μας, αλλά και στην Ευρώπη. Είμαι πολύ περήφανος για όλους στην ομάδα. Το να περάσουμε στους "8" ήταν το μίνιμουμ για εμάς. Όμως δεν ήταν εύκολο να γίνει. Παίξαμε σε έναν όμιλο- φωτιά με ισχυρές ομάδες. Δυο ισπανικές και δυο τουρκικές έμειναν έξω με πολλά περισσότερα χρήματα από τον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ και ξεπεράσαμε πολλά προβλήματα. Χάσαμε τον Λο και χάσαμε από τρία ως πέντε ματς, τους τρεις πρώτους σκόρερ της ομάδας (Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη). Αν βγάζατε σε άλλη ομάδα τους τρεις σκόρερ και το βασικό πλέι- μέικερ, οι περισσότεροι δεν θα προκρινόντουσαν. Εμείς όμως με εξαίρεση ένα κακό βράδυ στο Μιλάνο παλέψαμε όλα τα ματς. Συγχαρητήρια λοιπόν. Τώρα κοιτάμε το μέλλον. Παίζουμε ένα σημαντικό ματς, χωρίς να ξέρουμε τον επόμενο αντίπαλο. Αυτόματα αρχίζει αμέσως και η επόμενη φάση και ολοκληρώνεται μια βδομάδα νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Είναι ιδιαίτερα τα ματς μετά και με αρκετή κούραση», ήταν τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού.

Αλβέρτης: «Ιδιαίτερη αναμέτρηση»

«Είναι γι' ακόμη μία αναμέτρηση Ευρωλίγκας. Κι είναι ιδιαίτερη, επειδή πάντα είναι ντέρμπι, όταν ο Παναθηναϊκός συναντά τον Ολυμπιακό. Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον ως προς την πρόκριση στα playoffs, αλλά παραμένει μία αναμέτρηση ανάμεσα σ' αυτές τις δύο ομάδες. Ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλά και να διεκδικήσουμε τη νίκη όπως πάντα. Πρέπει να παίξουμε καλά και να προετοιμαστούμε εν όψει επόμενης φάσης», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Η κοινή συνέντευξη Αλβέρτη - Μπαρτζώκα ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ΕΔΩ.

Οι βαθμολογίες των ομίλων ΕΔΩ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.