ΑΕ Λεμεσού: Στα «κίτρινα» ο Χαράλαμπος Δημητρίου

charalampos_dimitriou
Με επίσημη ανακοίνωσή της η ΑΕΛ, γνωστοποίησε την σύναψη συμφωνίας με τον 23χρονο γκαρντ Χαράλαμπο Δημητρίου, μέχρι το 2027.

Ο βραχύσωμος γκαρντ (1.87), είναι διεθνείς με όλες τις μικρές ομάδες της Κύπρου, Η καριέρα του ξεκίνησε στον Άτλαντα Πάφου. Είχε ένα σύντομο πέρασμα από το κολέγιο Central Pointe της Αμερικής, ενώ στη συνέχεια ο δρόμος του τον οδήγησε στην Ελλάδα και την Χ.Α.Ν.Θ και έπειτα την ΜΕΝΤ.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Η PAYABL EKA AEΛ ανακοινώνει την σύναψη συνεργασίας με τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή Χαράλαμπο Δημητρίου για 2+1 χρόνια μέχρι το 2027 .
Ο Χαράλαμπος Δημητρίου είναι 23 ετών (23/07/2001), ύψους 1.87 και αγωνίζεται στην θέση του Shooting Guard. Ο Χαράλαμπος Δημητρίου αναδείχθηκε από την ακαδημία του Άτλαντα Πάφου και το 2019 αγωνιστήκε για πρώτη φορά επαγγελματικά όπου και σημείωσε μέσο όρο 6.0 πόντους ανα αγώνα, με ποσοστά ευστόχιας 32.8% στα δίποντα και 26.7% στα τρίποντα, δίνοντας 1.3 ασσίστς και παίρνοντας 2.5 ρίμπαουντ σε 21 αγώνες , με μέσο όρο συμμετοχής 21.8 λεπτά
στα πλαίσια της OΠΑΠ Basket League».


«Nα σημειωθεί πως ο Χαράλαμπος ήταν και σημαντικό μέλος των εθνικών ομάδων Κ-16 και Κ-18 την περίοδο 2017-2019. Το 2021, αφού είχε ένα σύντομο πέρασμα από τις Η.Π.Α και συγκεκριμένα αγωνιζόμενος με το κολέγιο Central Pointe, υπέγραψε με την Χ.Α.Ν.Θ η οποία συμμετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα Β’Εθνικής και την επόμενη αγωνιστική περίοδο με την ΜΕΝΤ η οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής.
Καλωσορίζουμε τον Χαράλαμπο Δημητρίου στην οικογένεια της καλαθοσφαιρικής ΑΕΛ και του ευχόμαστε να είναι υγιής, δυνατός και κάθε επιτυχία με την φανέλα της ομάδας μας».

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα