Payabal EKA ΑΕΛ - Φόρεξ Τάιμ Απόλλων 105-79: «Γαλαζοκίτρινο» το Λεμεσιανό ντέρμπι με εκατοστάρα

Newsroom
Η ΑΕΛ νίκησε κατά κράτος τον Απόλλωνα για την 1η αγωνιστική της Basket League Κύπρου ξεπερνώντας μάλιστα τους εκατό πόντους στο φινάλε, με σκορ 105-79.

Η Payabal EKA ΑΕΛ υποδέχθηκε τον Φόρεξ Τάιμ Απόλλων στο «Νίκος Σολωμονίδης» για την πρεμιέρα της Cyprus Basket League.

Δυναμικό ξεκίνημα από τους γηπεδούχους

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά στο Λεμεσιανό ντέρμπι και λίγο μετά τα πρώτα πέντε λεπτά πήρε προβάδισμα 9 πόντων με το σκορ να είναι 19-10 υπέρ τους. Η υπόλοιπη περίοδος συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και έκλεισε με την ΑΕΛ να είναι στο συν 8 με σκορ 31-23.

Η απόλυτη ισορροπία

Η δεύτερη περίοδος ήταν χωρισμένη σε τρεις φάσεις. Στο πρώτο δίλεπτο οι ομάδες συνέχισαν να πορεύονται μαζί σκοράροντας 6 και 7 πόντους αντίστοιχα. Τα επόμενα τέσσερα λεπτά άνηκαν στην ΑΕΛ που με σερί 13 πόντων πήρε την διαφορά στους 20 πόντους. Μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου, η εικόνα αντιστράφηκε και ο Απόλλων σκόραρε 14 πόντους έναντι 2 της ΑΕΛ και η περίοδος έληξε με επιμέρους σκορ 21-21 και σκορ περιόδου 52-44, με την ΑΕΛ να έχει ακόμη το προβάδισμα της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα ήταν περίπου η ίδια με του δευτέρου δεκαλέπτου με τις ομάδες να απαντούν η μία στην άλλη. Στο 25', ο Απόλλωνας για δύο λεπτά ξαναέκανε σερί 12 πόντων μειώνοντας την διαφορά μόλις στους 5 με σκορ 64-59. Οι γηπεδούχοι όμως έβγαλαν αντίδραση μέχρι την λήξη της περιόδου και ανέβασαν την διαφορά τους στους 9 με σκορ 75-66, πριν την τελική ευθεία.

 

Η αποφασιστικότητα της ΑΕΛ

Οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν αποφασισμένοι για την νίκη και ήταν καταιγιστικοί, ενώ παράλληλα δεν άφηναν περιθώρια στον αντίπαλο να σκοράρει από την ρακέτα, αναγκάζοντας τον να προσπαθεί να σουτάρει από την γραμμή του τρίποντου. Δεν άφησε περιθώρια στον Απόλλωνα να πλησιάσει ενώ παράλληλα αύξανε συνεχώς την διαφορά. Με δυόμισι λεπτά να απομένουν για την λήξη, η ΑΕΛ έφτασε τους 100, έναντι μόλις 76 του Απόλλωνα, και κάπου εκεί τελείωσαν οι όποιες ελπίδες για τους φιλοξενούμενους.

Με σκορ 105-79 η ΑΕΛ πανηγύρισε μια τεράστια νίκη απέναντι στον συμπολίτη Απόλλωνα και μπήκε με το δεξί στην φετινή σεζόν της Basket League.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-23, 52-44, 75-66, 105-79

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα