ΑΕΛ μπάσκετ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Σαμάρ Γκιβάνς

Newsroom
shamar_givance_ael_lemesou_basket.jpg
Την απόκτηση του Σαμάρ Γκιβάνς ανακοίνωσε η PAYABL EKA ΑΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η PAYABL EKA ΑΕΛ ανακοινώνει τη σύναψη συνεργασίας με τον Καναδό καλαθοσφαιριστή Shamar Givance. Ο Givance γεννημένος στις 10 Αυγούστου 1999 , είναι 25 ετών και έχει , ύψος 1.77 μέτρα . Έρχεται να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας μας στη θέση του Point Guard.

Ο Shamar Givance ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αγωνιζόμενος σε επίπεδο κολεγιακού πρωταθλήματος (ΝCAA D1). Φοίτησε στο πανεπιστήμιο Evansville, όπου και ήταν σημαντικό μέλος της ομάδας του, Evansville Purple Aces (NCAA Division I). Κατά τη διάρκεια της κολεγιακής του καριέρας, ο Shamar Givance ξεχώρισε για τις επιδόσεις του ως Point Guard, ανεβάζοντας συνεχώς την απόδοσή του και καταγράφοντας υψηλούς μέσους όρους σε πόντους, ασίστ και άλλες στατιστικές κατηγορίες. Αυτή η εμπειρία τον βοήθησε να εξελιχθεί για να μεταβεί στη συνέχεια στην επαγγελματική του καριέρα, αρχικά στην Ευρώπη και έπειτα στον Καναδά.

Ο Καναδός καλαθοσφαιριστής αγωνίστηκε την περασμένη περίοδο στην Ευρώπη, στην ομάδα Lucenec της Α’ κατηγορίας Σλοβακίας (Slovak Basketball League (SBL) . Σε 34 αγώνες, είχε κατά μέσο όρο 19.9 πόντους, με 50.1% ευστοχία στα δίποντα, 35.7% ευστοχία στα τρίποντα και 82.1% στις βολές. Επιπλέον, καταγράφει 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ ανά αγώνα, σε 34.5 λεπτά συμμετοχής.

Το 2024, επέστρεψε στον Καναδά και αγωνίστηκε στις ομάδες Scarborough και Ottawa, που συμμετέχουν στην CEBL. Για την Scarborough, αγωνίστηκε σε 8 αγώνες και σημείωσε 4.8 πόντους, 44.4% ευστοχία στα δίποντα, 38.9% ευστοχία στα τρίποντα, 2.5 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ σε 15.8 λεπτά συμμετοχής. Για την Ottawa, σε 11 αγώνες σημείωσε 11.5 πόντους, 52.6% ευστοχία στα δίποντα, 50.0% ευστοχία στα τρίποντα, 84.6% στις ελεύθερες βολές, 2.4 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ σε 19.6 λεπτά συμμετοχής.

Καλωσορίζουμε τον Shamar Givance στην οικογένεια της καλαθοσφαιρικής ΑΕΛ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με την φανέλα της ομάδας μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
PAYABL EKA AEΛ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα