ΕΘΑ Έγκωμης - Payabl EKA ΑΕΛ 57-84: Πήρε μπρος στο δεύτερο ημίχρονο και «καθάρισε»

Newsroom
Η καταιγιστική ΑΕΛ του δευτέρου ημιχρόνου επικράτησε της ΕΘΑ στην Λευκωσία me 57-84 και συνεχίζει τις νίκες στην φετινή σεζόν της Basket League.

Η ΕΘΑ Έγκωμης υποδέχθηκε την Payabl EKA ΑΕΛ στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» για την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League.

Δυναμικά οι φιλοξενούμενοι

Η ΑΕΛ μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στο 4' πήρε προβάδισμα 11 πόντων με σκορ 13-2, ενώ στο 5' το σκορ πήγε στο 17-4 με την ομάδα της Λεμεσού να ανεβάζει από νωρίς την διαφορά στους 13.

Η ΕΘΑ με δύο σερί τρίποντα και συνολικά τέσσερα καλάθια μείωσε άμεσα στους τρεις με ενάμιση λεπτό να απομένη για την λήξη της πρώτης περιόδου.

Στο τέλος της πρώτης περιόδου η ΑΕΛ με καλάθι του Φλάουερς και δύο εύστοχες βολές του Μπίκερσταφ ανέβασε ξανά την διαφορά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ομάδα της Λεμεσού να προηγείται με 21-14.

 

Πήρε μπρος η ΕΘΑ και έφερε τις ισορροπίες

Το κομβικό σημείο για τους γηπεδούχους που ήταν πίσω με 6 πόντους, ήταν τα δύο τρίποντα των Νεοφύτου και Ντόνζο σε λιγότερο από μισό λεπτό και με έξι λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο η ΕΘΑ ισοφάρισε σε 25-25.

Οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και πέρασαν μπροστά στο συν 5, αλλά με σερί 7 πόντων η ΑΕΛ ξαναπήρε μπρος και το ημίχρονο έληξε 41-39 υπέρ των φιλοξενούμενων, χάρη στο τρίποντο του Τζιβάνσε στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Καταιγισμός από την ΑΕΛ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι μετά την διακοπή του ημιχρόνου και μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου πήραν προβάδισμα 8 πόντων, όμως στην συνέχεια της περιόδου ήταν καταιγιστικοί και με σερί 12 πόντων η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 20.

Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν απαντήσεις και έτσι η ΑΕΛ πήρε μια τεράστια διαφορά 24 πόντων πριν την τελευταία περίοδο.

Είχαν ήδη όλα κριθεί

Στην τελευταία περίοδο η ΕΘΑ δεν κατάφερε να αντιδράσει και η διαφορά ολοένα και ανέβαινε. Μάλιστα, λίγο πριν το τελευταίο πεντάλεπτο η ΕΘΑ δεν είχε ακόμη σκοράρει, ενώ η ΑΕΛ με σερί οκτώ πόντων ανέβασε την διαφορά στους 32 με σκορ 78-46.

Η υπόλοιπη περίοδος συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να απαντάνε άμεσα στα καλάθια του αντιπάλου και έτσι η ΑΕΛ διατηρούσε το μεγάλο προβάδισμα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 57-84 για τους φιλοξενούμενους.

Κορυφαίος για την γηπεδούχο ομάδα ο Ντόνζο με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Φλάουερς για τους νικητές με 33 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Δεύτερη ήττα για την ομάδα της Έγκωμης μετά την ήττα από τον Κεραυνό στην πρεμιέρα, ενώ η ΑΕΛ συνεχίζει μετά την νίκη επί του συμπολίτη Απόλλωνα.

@Photo credits: sportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα