Ρεάλ-Μπάγερν 79-67: Στο ρελαντί για την 23η φετινή νίκη

Η Ρεάλ
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν χρειάστηκε να κινηθεί σε υψηλές ταχύτητες καθώς η αποτελεσματικότητά της στην άμυνα ήταν αρκετή για την 23η νίκη της στη φετινή Euroleague απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου με 79-67.

Δύο στοιχεία χαρακτήρισαν το παιχνίδι της Ρεάλ. Η τρομερή άμυνά της με τα πολλά κοψίματα αλλά και η αποτελεσματικότητά της στο μακρινό σουτ με πρώτο και καλύτερο τον Μάριο Χεζόνια (20π.) ο οποίος ευστόχησε στις πέντε από τις εννιά προσπάθειες που ανέλαβε. Βέβαια, το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Άντονι Ράντολφ ο οποίος επέστρεψε στην Euroleague έπειτα από πολύμηνη απουσία καθώς το σημερινό παιχνίδι ήταν το πρώτο του στη φετινή σεζόν!

Ο αγώνας

Όταν μια φύσει επιθετική ομάδα περιορίζεται στους πέντε πόντους έπειτα από ισάριθμα αγωνιστικά λεπτά, τα σχόλια περιττεύουν για το επίπεδο του μπάσκετ που αποδόθηκε. Γιατί η Ρεάλ βυθίστηκε στην τσαπατσουλιά και η Μπάγερν Μονάχου στην απελπιστική αστοχία. Στο δεύτερο μισό της περιόδου, η ισπανική ομάδα ομόρφυνε κάπως την εικόνα της και στο τέλος αυτής προηγήθηκε με 19-13.

Το επιμέρους σκορ στη δεύτερη περίοδο ήταν 21-23, στην πραγματικότητα όμως ήταν παραπλανητικό ως προς τη «σύνδεση» των δύο ομάδων με το αντίπαλο καλάθι. Γιατί στα τελευταία τρία λεπτά βρήκαν διαδοχικά σουτ τριών πόντων, ειδικά η Μπάγερν (8/20) με τον Όμπστ. Κι έτσι το 28-27 (17’) έγινε… 40-36 στο τέλος του ημιχρόνου έπειτα από buzzer beater του Γερμανού γκαρντ.

Η Ρεάλ δεν βρήκε ρυθμό στην επίθεση αλλά βελτίωσε την άμυνά της και δεν άφησε κανένα αμυντικό ριμπάουντ. Γι’ αυτόν τον λόγο παγίωσε μια διαφορά 8-11 πόντων (49-38, 25’). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σ’ αυτή την περίοδο έκανε τέσσερα μπλοκ! Η περίοδος ολοκληρώθηκε με μαξιλαράκι ασφαλείας 12 πόντων (56-44) για τους γηπεδούχους.

Η δράση του Σέρχι Ροντρίγκεθ στις αρχές της τελευταίας περιόδου ανέβασε τη διαφορά στο +16 (68-52, 34') δίνοντας τυπικό χαρακτήρα στον εναπομείναντα χρόνο αλλά και την ευκαιρία για ευρύτερο rotation. Η Μπάγερν έκανε απόπειρα επιστροφής (68-57) αλλά ένα 5-0 σερί της Ρεάλ απλοποίησε την κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 40-36, 56-44, 79-67

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Ρεάλ δεν ήταν σταθερή στην επίθεση, λειτούργησε περισσότερο με ξεσπάσματα αλλά στην άμυνα - με εξαίρεση τρία λεπτά στη δεύτερη περίοδο - είχε συνέπεια.

Ο MVP: Ο Μάριο Χεζόνια πρόσφερε ασφάλεια στη Ρεάλ με την αποτελεσματικότητά του στο μακρινό σουτ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Γιασμπουσέλι και Ταβάρες έκαναν δουλειά στην άμυνα με τα κοψίματά τους.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Λούτσιτς και Ουόλντεν είχαν μόνο άστοχα σουτ

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο από την επιστροφή του Άντονι Ράντολφ στη δράση έπειτα από δέκα μήνες καθώς η τελευταία συμμετοχή του ήταν τον Ιούνιο του 2022 στους τελικούς της ACB.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Ρεάλ Μαδρίτης τελείωσε το παιχνίδι με οκτώ κοψίματα, τα τρία... πρόσφερε ο Ουίλ Ταβάρες.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Μικρή σημασία έχει αλλά η Ρεάλ είχε περάσει από το Μόναχο καθώς επικράτησε με 64.68.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ρεάλ δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμό στην επίθεση, απλά να επιδείξει συνέπεια στην άμυνα κι αυτό έκανε. Από τη στιγμή δε που ξέφυγε με διαφορά 8-9 πόντων, το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.