Το άλλο πρόσωπο του Αταμάν και τα πρώτα «δύσκολα» στο «λιμάνι»!

Το άλλο πρόσωπο του Αταμάν και τα πρώτα «δύσκολα» στο «λιμάνι»!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον απολογισμό της πρεμιέρας στην Basket League και στέκεται στα «γκάζια» και τις προειδοποιητικές «βολές» του Τούρκου τεχνικού προς τους παίκτες του, καθώς και στην επίδραση της απώλειας Σίκμα στον Ολυμπιακό.

Μπήκαμε, λοιπόν, για τα καλά σε αγωνιστικούς ρυθμούς και το πρώτο τριήμερο με μπασκετική δράση στο ελληνικό πρωτάθλημα, άφησε υποσχέσεις για μία ενδιαφέρουσα και συναρπαστική σεζόν, που θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο απόντα, τον ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ...

Από την μία οι απαιτητικές υποχρεώσεις των δύο «αιωνίων αντιπάλων» και το βαρύ τους πρόγραμμα στην Euroleague και από την άλλη η δίψα των υπόλοιπων ομάδων για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, νομίζω ότι οι παραπάνω παράγοντες θα συνεισφέρουν για να κλείσει λίγο περισσότερο φέτος η ψαλίδα ανάμεσα στις διαφορετικές «ταχύτητες» που χαρακτηρίζουν την Α1 Κατηγορία.

Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν στην πρώτη αγωνιστική όπου δύο ομάδες με υποπολλαπλάσιους προϋπολογισμούς (ο Κολοσσός και το Λαύριο) ύψωσαν «απαγορευτικό» στο Περιστέρι και την ΑΕΚ αντίστοιχα, που έχουν ως στόχο την πρώτη 4άδα.

Ο Προμηθέας πέρασε σαν σίφουνας από την Πυλαία απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που προβλημάτισε, ο Απόλλων και η Καρδίτσα μας χάρισαν το «θρίλερ» της πρεμιέρας, ενώ οι δύο «μεγάλοι» πέρασαν τα «ζόρια» τους – για διαφορετικούς λόγους ο καθένας – σε Θεσσαλονίκη και ΟΑΚΑ αντίστοιχα. Ας τα πάρουμε, όμως, με την σειρά αρχίζοντας από το τέλος.

Ο Τούρκος άλλαξε γρήγορα το αφήγημα!

Από αυτό το εδώ το βήμα έχω γράψει ότι η ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού συνέπεσε και με αρκετή δόση ατυχίας κι αναφέρομαι στους τραυματισμούς των δύο «παλιών» (Παπαπέτρου και Μήτογλου), αλλά και στις πρόωρες αναμετρήσεις με τον πολύ πιο δομημένο και πιο έτοιμο Ολυμπιακό, οι οποίες πάντα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του κλίματος.

Από αυτή, λοιπόν, την άποψη και με δεδομένο ότι οι «πράσινοι» μπήκαν στην σεζόν με δύο απανωτές ήττες από τον μεγάλο τους αντίπαλο μέσα σε επτά ημέρες (αποτελέσματα που είναι λογικό να κόβουν σε έναν βαθμό τον βήχα), πολύ σωστά – κατά την άποψή μου – ο Εργκίν Αταμάν επέλεξε να τραβήξει από τώρα (που είναι νωρίς) τα χαλινάρια, για να προλάβει τυχόν ακόμη δυσάρεστες εξελίξεις για τους παικτες του.

Ο Τούρκος που είναι πανέξυπνος και έχει μάθει να τα λέει χύμα και τσουβαλάτα, κατάλαβε γρήγορα ότι για να πετύχει το εγχείρημα και να ευοδωθούν οι βαρύγδουπες δηλώσεις που έκανε το καλοκαίρι, θα πρέπει να αλλάξει το τροπάριο!

Πολύ απλά γιατί όπως η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα, έτσι για την ομάδα του απαιτείται χρόνος, σκληρή δουλειά και χαμηλοί τόνοι για να φτάσει στο σημείο να προσπεράσει έναν αντίπαλο που έχει εδραιώσει σε πολύ γερές βάσεις την κυριαρχία του.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ενδεχομένως και με κάποια πράγματα που βλέπει στην προπόνηση, ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης επέλεξε να θέσει τους παίκτες του προς των ευθυνών τους και να μιλήσει για επικίνδυνη νοοτροπία ενόψει της δύσκολης συνέχειας!

Κι όλα αυτά, μετά από ένα ματς που, ενώ πήγαινε για 30άρα (63-35 στο 26’ και 76-49 στο 34’), λόγω της χαλάρωσης και ορισμένων αχρείαστων ατομικών ενεργειών στο τελευταίο πεντάλεπτο (στο παρκέ βρέθηκαν οι Βιλντόζα, Γκάι, Γκραντ, Σαμοντούροφ και Λεσόρ), τελείωσε με επιμέρους σκορ 6-22 υπέρ του Αμαρουσίου (0-1).

Η δυσαρέσκεια του 57χρονου καταξιωμένου τεχνικού φάνηκε από το καθιερωμένο flash interview της ΕΡΤ, όπου δεν μπήκε καν στην διαδικασία να επαινέσει την αμυντική προσπάθεια των παικτών του στα πρώτα 30 λεπτά (δέχτηκαν μόλις 45 πόντους), χαρακτήρισε την απόδοσή τους τραγική και την εικόνα τους απαράδεκτη, ενώ υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα ανετοιμότητας αλλά έλλειψης συγκέντρωσης.

Στην συνέντευξη Τύπου εξαίρεσε ονομαστικά τον “Σάμο”, αλλά και 1-2 ακόμη παίκτες (πιθανότατα κάποιους εκ των Μαντζούκα, Αντετοκούνμπο και Καλαϊτζάκη που έβγαλαν ενέργεια) και το πήγε ακόμη παραπέρα, τονίζοντας ότι αν παραστεί η ανάγκη, η ομάδα θα βγει στην αγορά. Αφού, βέβαια, τσεκάρει την αγωνιστική της λειτουργία με πλήρες ρόστερ και τους Παπαπέτρου και Μήτογλου παρόντες.

Συμπερασματικά, από όλα τα παραπάνω καταλήγουμε στο ότι ο Εργκίν Αταμάν αποφάσισε να υποβάλλει την ομάδα του σε ένα ηλεκτροσόκ με στόχο την ανάκτηση της συγκέντρωσης, καθώς οι επόμενες 12 μέρες περιλαμβάνουν ένα μίνι «Γολγοθά» με πέντε αγώνες (με Μπάγερν εντός, Περιστέρι εκτός, Φενερμπαχτσέ εκτός, Μακάμπι εντός και Λαύριο εντός), στους οποίους οι «πράσινοι» χρειάζονται μίνιμουμ τέσσερις νίκες!

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος και από την πρώτη εφετινή νίκη (82-71) στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κρατήσει την σταθερά θετική παρουσία του Γκριγκόνις (11π. & 6ρ. με 3/6 τριπ. σε 18’), τα κέφια του Καλαϊτζάκη (9π. & 2ρ. σε 13’) και του Αντετοκούνμπο (9π. & 2κλ. με 4/4 σουτ σε 8’), που όμως έχασε την ψυχραιμία του σε μία διεκδίκηση με τον Λούκοβιτς κι αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ και την αξιοπρεπέστατη εμφάνιση του Μαντζούκα (12π. & 6ρ. με 2/2 τριπ.), που ήταν πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας του.

Η ομάδα του Κώστα Σκαραφίγκα είχε μαχητική παρουσία, ωστόσο, υστερεί σε ποιοτικό βάθος για τις απαιτήσεις της Α1 Κατηγορίας. Αν δεν είχε τον Τζούιστον (21π. & 11ρ., 2ασ. & 3κλ. με 9/11 σουτ) και την εμπειρία του Γιαννόπουλου (13π., 6ρ. & 2ασ.) και έπαιζε μπροστά σε κόσμο (οι «πράσινοι» θα είχαν εντελώς διαφορετική εικόνα), τότε η διαφορά θα είχε ξεπεράσει το όριο των 30 πόντων.

Οπότε μόνο ευχαριστημένη μπορεί να έμεινε από την τελική έκβαση της αναμέτρησης. Καθώς επίσης και από τους 44 πόντους που πέτυχε μέσα στο «ζωγραφιστό».

Η απώλεια του Σίκμα βάζει το πρώτο σοβαρό «διαγώνισμα»!

Το ότι το ματς στο “Nick Galis Hall” θα είχε δυσκολίες ήταν ηλίου φαεινότερο, όχι μόνο γιατί ο Άρης (0-1) παίζει πάντα πολύ δυνατά και στηρίζεται στην σκληρή κι επιθετική του άμυνα εντός έδρας (φέτος μάλιστα έχει μεγαλύτερο βάθος σε όλες τις θέσεις και υστερεί μόνο στην θέση “5”), αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός (1-0) προερχόταν από την σωματική και ψυχολογική επιβάρυνση του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (περίπου 40 ώρες νωρίτερα) και φυσικά είχε μετακίνηση και ταξίδι με ό,τι συνεπάγεται η απόσταση των παικτών από την βάση τους.

Από την παραπάνω άποψη, αν και η πίεση των γηπεδούχων τους ανάγκασε να υποπέσουν σε 19 λάθη (!) και να βρεθούν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της 2ης περιόδου (36-32 στο 18’), οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με επιτυχία το τεστ (81-72) αλλά δεν επέστρεψαν αλώβητοι στον Πειραιά.

Οι πρωταθλητές έχασαν για 2 εβδομάδες τον Σίκμα με αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο (προστέθηκε στην απώλεια του ΜακΚίσικ, ο οποίος τέθηκε νοκ-άουτ για έναν μήνα), ενώ αμφίβολος για το ματς με την Μπαρτσελόνα θεωρείται ο Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος υπέστη μυϊκό σπασμό του αριστερού δικεφάλου.

Αγωνιστικά, η ομάδα του Μπαρτζώκα έδειξε τον γνωστό της χαρακτήρα στα δύσκολα. Δημιούργησε και πάλι πολλά ελεύθερα σουτ (12/22 τριπ. με 54,5%) αξιοποίησε την πληθώρα επιθετικών λύσεων που διαθέτει και καθοδηγήθηκε από τον οίστρο του Κάνααν (25π. & 4ρ. με 7/10 τριπ.), που απόντος του Σλούκα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ σταθερά πολύ καλός ήταν ο Πίτερς (15π., 6ρ. & 5ασ. με 6/9 σουτ).

Αναγκαστικά, βέβαια, ο Μιλουτίνοφ (14π., 9ρ. & 4ασ. σε 31’) έπαιξε για δεύτερο σερί ματς +30 λεπτά και πλέον μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει το πλάνο της ομάδας απέναντι στην γεμάτη frontline των «μπλαουγκράνα» (Ερνανγκόμεθ, Βέσελι, Πάρκερ, Ντα Σίλβα και Πάρα) που έρχονται στο ΣΕΦ για την 2η αγωνιστική της Euroleague.

Όσο και να παίξει ο Φαλ (οι πληροφορίες μιλούν για επανεμφάνισή του), δεν θα βρίσκεται στο 100% και δύσκολα θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, οπότε μένει να δούμε πως θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και με την ανάγκη να δώσει χρόνο στον Παπανικολάου στο “4” (ενεργοποιείται ο Μπραζντέικις) και να πάει και πάλι σε “overuse” του “Μίλου”.

Για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (Τολιόπουλος 16π., Μποχωρίδης 12π., 3ρ. & 2ας.), ο οποίος υπεραμύνθηκε του physical game των παικτών του, μόνο θετικά λόγια έχω να καταθέσω από την άποψη ότι κατόρθωσε να βάλει δύσκολα στους δευτεραθλητές Ευρώπης χωρίς μέγεθος και ποιότητα στο “5”, χωρίς το βασικό επιθετικό της όπλο (Γκάλινατ 6π. & 2ρ. με 1/5 σουτ σε 26’) να βρεθεί σε καλό απόγευμα και με τους τρεις Αμερικανούς της σε συνολικά «κακό φεγγάρι» (20π. με 7/19 σουτ).

Αυτή την φορά δεν χρειάστηκε 2 μήνες και 9 αγωνιστικές!

Στα Άνω Λιόσια, το Λαύριο (1-0) έκανε το «μπαμ» της πρεμιέρας και «εξέθεσε» πρώτον την ΑΕΚ (η διαφορά των δύο budget είναι εξαπλάσια) και δεύτερον όλους όσοι είχαν βιαστεί να το χαρακτηρίσουν από τα φαβορί για υποβιβασμό.

Φέτος τουλάχιστον, ο σεφτές έγινε νωρίς και αυτό το «διπλό» μπορεί να αποτελέσει την βάση για να αποφευχθεί η περυσινή ψυχοφθόρα πορεία, εξαιτίας της οποίας η ομάδα της Λαυρεωτικής χρειάστηκε 5 νίκες στα τελευταία 8 ματς για να σφραγίσει την παραμονή της.

Με αμερικανική πεντάδα από την οποία μόνο ο Μάρκους Θόρντον (17π., 5ασ. & 2κλ. με 3/5 τριπ.) έχει σοβαρή ευρωπαϊκή εμπειρία και με ελεύθερο μπάσκετ μέχρι εκεί που δεν παίρνει, οι Λαυριώτες πάτησαν το γκάζι στα μέσα της 2ης περιόδου κι έκτοτε δεν ξαναγύρισαν ποτέ να κοιτάξουν πίσω.

Το μεγαλύτερο προβάδισμα των φιλοξενουμένων άγγιξε το +15 (55-70 στο 27'), δεν έπεσε ποτέ κάτω από το +5 (81-86 στο 36') και η σημαντικότερη εξήγηση για το τελικό 93-98, εδράζεται στο χαμηλό και ευέλικτο σχήμα που χρησιμοποίησε ο Κώστας Μέξας (με τους ημίψηλους Μουρ και Χέλεμς να καλύπτουν τις θέσεις “4” και “5”) αλλά και στην λανθασμένη αντιμετώπιση του pick'n'roll (με hedge out από τα ψηλά και μεγάλα κορμιά (Κουζμίνσκας, Τίλμαν και ΜακΡέι) της “Ένωσης”.

Με αυτό τον τρόπο, ο Καστανιέδα (26π. & 2ασ. με 6/12 τριπ.), ο Θόρντον και ο Ντε Τζούλιους βρίσκονταν συνεχώς ένα βήμα μπροστά από τους εκάστοτε προσωπικούς τους αντιπάλους στο πρώτο σκριν, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλη ευχέρεια στην εκτέλεση οι δύο πρώτοι και στην πρώτη πάσα ο τρίτος.

Τα πολλά ελεύθερα σουτ έφεραν και τα πολύ υψηλά ποσοστά σε δίποντα (72%), τρίποντα (46,6%) και εντός πεδιάς (58,2%) και κατ' επέκταση μία νίκη που δύσκολα θα πετύχουν οι ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με το Λαύριο.

Ο Γιόαν Πλάθα είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί στον τρόπο με τον οποίο παίζεται το μπάσκετ στο ελληνικό πρωτάθλημα (η αμυντική αντιμετώπιση που επέλεξε ήταν για το... νηπιαγωγείο) αλλά και να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να έχει τέσσερις παίκτες επιπέδου Euroleague (Κουζμίνσκας, ΜακΡέι, Ραντλ και ο Μακλεμόρ που δεν έπαιξε) και η ομάδα του να παρουσιάζει τόσο απογοητευτική εικόνα όσο αυτή της 1ης αγωνιστικής.

Ειδικότερα από την στιγμή που την ερχόμενη Κυριακή (15/10, 17.15) «κατεβαίνει» στο Φάληρο για να αντιμετωπίσει μία από τις δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες (Ολυμπιακός). Έστω και κεκλεισμένων των θυρών...

Ολικό lifting, καινούριος προπονητής και... μπαμ με το «καλημέρα»!

Η Ρόδος δεν φαίνεται να ταιριάζει στο Περιστέρι (0-1) του Σπανούλη, το οποίο μετράει 3 ήττες σε 4 αγώνες στους τελευταίους 9 μήνες (σε πρωτάθλημα και Super Cup) στο «σμαραγδένιο νησί».

Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα, όμως, είναι ότι ο Κολοσσός (1-0) του νέου προπονητή και των 12 νέων παικτών, είχε στο μεγαλύτερο διάστημα τον έλεγχο κι έφτασε ακόμη και στο +12 (56-44 στο 23’), ενώ το ότι το ματς κρίθηκε σε δύο έξτρα πεντάλεπτα (104-93), οφείλεται περισσότερο στην κούραση των γηπεδούχων και λιγότερο στην αντίδραση των φιλοξενουμένων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η μη αναμενόμενη μεγάλη διαφορά απόδοσης ανάμεσα στις δύο ομάδες, στηρίχτηκε στις σπουδαίες εμφανίσεις τριών πρωτοεμφανιζόμενων παικτών στην Basket League: του κάποτε πολλά υποσχόμενου Λόντον Περάντες (9π. & 14ασ.) που έκανε εύκολη την ζωή των συμπαικτών του μοιράζοντας περισσότερες από τις μισές τελικές πάσες της ομάδας του (23), του 24χρονου Σερβοαυστριακού σέντερ (2,08), Λούκα Μπράϊκοβιτς (18π., 7ρ. & 2κοψ. με 9/11 σουτ) και του 27χρονου Αμερικανού guard, Πολ Τζόργκενσεν (21π. & 7ρ. με 5/10 τριπ.).

Αν μη τι άλλο σπουδαία τα πρώτα διαπιστευτήρια της δουλειάς του Κουρο Σεγκούρα, ο οποίος επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας ένα στυλ μπάσκετ με ταχύτητα στην ανάπτυξη και στην εκτέλεση και με άγνοια κινδύνου.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα των δυτικών προαστίων (Ράγκλαντ 25π., 6ρ., 10ασ. & 3κλ.) ναι μεν αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον βασικό της σέντερ, Τρέβορ Τόμπσον (δεν έχει ολοκληρωθεί η ελληνοποίηση του Μήτρου-Λονγκ), ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την κακή της εικόνα, που εν πολλοίς οφείλεται στην έλλειψη συνεργασιών και στο ατομικό μπάσκετ στο οποίο στηρίχτηκε.

Το παρήγορο είναι ότι προς τιμήν του ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε την ευθύνη και μίλησε για ντροπιαστική εμφάνιση, η οποία δεν αντιπροσωπεύει το μπάσκετ της φιλοσοφίας του. Όσοι τον γνωρίζουν καλά, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι θα κάνει τα πάντα για να μην επαναληφθεί...

Από νωρίς «έδειξε τα δόντια του»!

Στην Πυλαία, ο Προμηθέας (1-0) έδειξε με το «καλησπέρα» ότι το ρόστερ του θα τον βοηθήσει να κάνει περισσότερη αισθητή την παρουσία του από πέρυσι και γιατί όχι να «χτυπήσει» την πόρτα της 4άδας.

Με μοναδικούς εναπομείναντες από πέρυσι, τον Κάουαν τζούνιορ και τους νεαρούς Πλώτα και Λάγιο (ο Μπαζίνας επέστρεψε, ενώ οι Βασιλείου και Πρέκας προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα), ο άρτι αφιχθείς Ηλίας Παπαθεοδώρου έφτιαξε ένα σύνολο με 10 νέα πρόσωπα αλλά κυρίως με παίκτες που έχουν τα χαρακτηριστικά για ελκυστικό, ουσιαστικό και αποτελεσματικό μπάσκετ.

Τα πρώτα δείγματα είχαν φανεί από τα φιλικά παιχνίδια, ωστόσο, η επίσημη πρεμιέρα και το ηχηρό διπλό (95-80) επί του ΠΑΟΚ (0-1), από τον οποίο πέρυσι έχασε τρεις φορές εκτός έδρας, κατέδειξε ότι οι Πατρινοί έχουν τα κομμάτια και το βάθος για να ανταποκριθούν σε άκρως ικανοποιητικό βαθμό στις διπλές υποχρεώσεις τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο κλειστό της Πυλαίας, οι «φιλοξενούμενοι» δεν έχασαν σε κανένα σημείο τον έλεγχο του αγώνα, προηγήθηκαν ακόμη και με +21 (28-49 στο 18') και άντεξαν στην πίεση, που ήταν λογικό ότι κάποια στιγμή θα του ασκούσε ο «δικεφάλος του Βορρά» (70-75 στο 32΄). Κι όλα αυτά χωρίς δύο από τις βασικές επιλογές του 48χρονου Βυρωνιώτη τεχνικού, τον Κάουαν τζούνιορ και τον Στέφενς, οι οποίοι δεν έπιαξαν λόγω τραυματισμών.

Η πίεση στην μπάλα, η ταχύτητα στην ανάπτυξη και στην εκτέλεση, οι σωστές αποστάσεις, το μεγάλο rotation και ο συνδυασμός μεγέθους, αθλητικότητας και επιθετικού ταλέντου με κύριους εκφραστές το «πολυβόλο» που ακούει στο όνομα Χέιλ Χάντερ (32π., 5ρ., 6ασ. & 2κλ. με 6/10 τριπ. σε 30') αλλά και τον Κάμερον Ρέινολντς (16π. & 2κλ.), αποτελούν τα στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τα πρώτα διαπιστευτήρια του Προμηθέα.

Ελπιδοφόρα τα μηνύματα που άφησε ο Κόνιαρης (7π. & 7ασ. σε 26') που πήρε περισσότερο χρόνο λόγω της απουσίας του Κάουαν τζούνιορ, αλλά και ο rookie Αντώνης Καραγιαννίδης (6π., 2ρ., 1ασ. & 1κοψ.), ο οποίος μέχρι πέρυσι ανήκε στον ΠΑΟΚ κι έπαιζε ως δανεικός στον Αίαντα Ευόσμου.

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού (Φρίντρικσον 20π., 4ρ. & 8ασ.), που έφτασε ήδη τις τρεις ήττες σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια (μαζί με το Super Cup), δείχνει να έχει χαμηλότερη ποιοτική στάθμη από πέρυσι, ενώ σε αντίθεση με τους αγώνες της Ρόδου (μ.ο. 70,5π.), στην πρεμιέρα της Basket League παρουσιάστηκε με εντελώς λανθασμένη προσέγγιση στην άμυνα.

Με οκτώ νέες προσθήκες σίγουρα χρειάζεται χρόνο, όπως επεσήμανε και ο Θεσσαλονικιός coach. Ο Τζαμάνι ΜακΝις (16π., 5ρ. & 2κοψ. με 7/8 σουτ) αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα μετεγγραφή, ενώ ο Άντριου Χάρισον (4π. & 4ρ.) επιβάλλεται να δικαιολογήσει άμεσα το βαρύ βιογραφικό του.

Ο Απόλλων τις λεπτομέρειες, η Καρδίτσα την ουσία

Στο κλειστό της Περιβόλας, η επιθετική δεινότητα του Τι Τζέι Σταρκς (28π., 5ρ., 6ασ. & 3κλ. με 3/5 τριπ.) έφτανε και περίσσευε για την ομάδα του Νίκου Βετούλα για να πάρει μία πολύτιμη νίκη (72-71) στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι Πατρινοί μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν ακόμη και με 10 πόντους διαφορά (23-13), αλλά η αδυναμία τους στο ριμπάουντ (29-43), η κυριαρχία του Ρομέλο Γουάιτ (19π. & 9ρ. με 8/11 σουτ) μέσα στην ρακέτα και η καλή δημιουργία των φιλοξενουμένων (21 ασίστ), βοήθησε την Καρδίτσα (0-1) να πάρει τα ηνία του ματς μέχρι τα τέλη της 3ης περιόδου (51-56 στο 26’).

Η τελευταία περίοδο είχε εναλλαγές στο σκορ και στο τελευταίο πεντάλεπτο, μέτρησαν η μεγάλη προσωπικότητα του 25χρονου Αμερικανού πρώην guard του Κολοσσού, που πέτυχε τους 9 από τους τελευταίους 11 πόντους της ομάδας του και τα συνολικά 7 λάθη στα οποία υπέπεσε στην 4η περίοδο η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!