Μαρούσι - ΠΑΟΚ: Έγραψε ιστορία η Γκουζίνη, πρώτη γυναίκα head coach στη Basket League

Μαρούσι - ΠΑΟΚ: Έγραψε ιστορία η Γκουζίνη, πρώτη γυναίκα head coach στη Basket League

Η Γκουζίνη

bet365

Η Βασιλεία Γκουζίνη έγραψε ιστορία στην αναμέτρηση του Αμαρουσίου με τον ΠΑΟΚ, όταν ανέλαβε χρέη head coach.

Tη σεζόν που πέρασε, το Μαρούσι πανηγύρισε τον τίτλο στην Elite League. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων είχε αναγκαστεί να τελειώσει το ματς με τον Τρίτωνα χωρίς τον head coach του, αφού ο Σκαραφίγκας αποβλήθηκε επίτηδες με δύο τεχνικές ποινές, 13 λεπτά πριν το τέλος. Φυσικά ο πρωτεργάτης της πορείας του Αμαρουσίου όταν χρειάστηκε αντικατάσταση, ήξερε πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί, αφού άφησε την τύχη της ομάδας σε πολύ καλά χέρια.

Χρέη πρώτης προπονήτριας ανέλαβε η Βασιλεία Γκουζίνη, η assistant και σύζυγος του και τα πήγε περίφημα, οδηγώντας την ομάδα του Αμαρουσίου στη νίκη.Μετά το τέλος του ματς, ο Σκαραφίγκας ανέφερε μάλιστα πως θέλει να είναι εκείνη που θα τον διαδεχθεί στον πάγκο.

Λίγους μήνες μετά, στο ματς του Αμαρουσίου με τον ΠΑΟΚ για την Basket League, ο Σκαραφίγκας αποβλήθηκε στο 33ο λεπτό και η Γκουζίνη ανέλαβε head coach. Mε αυτόν τον τρόπο έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στην ιστορία της Α1. Μια σπουδαία στιγμή για την ίδια και φυσικά για την κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Διαβάστε όσα είχε πει η Βασιλεία Γκουζίνη στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Gazzetta, το καλοκαίρι του 2021. Τότε έγραφε ξανά ιστορία ως η πρώτη γυναίκα σε πάγκο ανδρικής ομάδας σε εθνική κατηγορία.

«Η κυρία Γκουζίνη είναι σύζυγός μου, για όσους δεν ξέρουν. Δεν είναι εδώ επειδή είναι σύζυγός μου, αλλά επειδή είναι μια πολύ καλή προπονήτρια. Στο δρόμο τής είχα πει ότι θα αποβληθώ, δεν το λέω χαριτολογώντας, είναι πραγματικότητα. Τα παιδιά και εμείς είμαστε περήφανοι και εκείνοι πρέπει να είναι για τους εαυτούς τους. Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες όλο το χρόνο. Και ο τρόπος που σήμερα δεν παράτησαν το ματς δείχνει ότι έχουν… μεγάλα. Όταν φύγω από το Μαρούσι, θα ήθελα να είναι η επόμενη προπονήτρια η Βασιλεία. Αξίζει και δεν είναι κανένας σε αυτή την ομάδα για άλλους λόγους. Το αποτέλεσμα τα δείχνει όλα», ανέφερε μετά τον περσινό τίτλο του Αμαρουσίου ο Σκαραφίγκας, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Γκουζίνη.

φγ

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα