Άρης: Η δύσκολη υπόθεση του Τολιόπουλου και η βελτιωμένη πρόταση

Άρης: Η δύσκολη υπόθεση του Τολιόπουλου και η βελτιωμένη πρόταση

Ο Τολιόπουλος

bet365

Η κατάθεση βελτιωμένης πρότασης συγκριτικά με αυτή που κατατέθηκε τον περασμένο Φλεβάρη είναι εντός των προτεραιοτήτων του Άρη αλλά παραμένει αμφίβολο το κατά πόσο θα πείσει τον Βασίλη Τολιόπουλο να παραμείνει στο Nick Galis Hall.

Δύο εικόνες ξεχώρισαν από τον δεύτερο και τελευταίο αγώνα των «κίτρινων» με τον Παναθηναϊκό. Καταρχάς η αποθέωση όλων μετά την τελευταία κόρνα της γραμματείας καθώς – για τουλάχιστον δέκα λεπτά – άπαντες παρέμειναν στις θέσεις τους στο Nick Galis Hall και αποθέωσαν παίκτες και τεχνικό επιτελείο αναγνωρίζοντας το επίπεδο της προσπάθειάς τους στη διάρκεια της χρονιάς. Έδωσαν μικρότερη σημασία στα όσα… έγραψε το φωτεινό ταμπλό του Αλεξανδρείου, λογάριασαν το γεγονός ότι τούτη η ομάδα «τρύπησε» το ταβάνι της και αξιολόγησαν με ρεαλισμό. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου, ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για την κουλτούρα του οργανισμού, το dna αυτής της ομάδας αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο μεταξύ αυτής και του κόσμου της.

Η δεύτερη εικόνα ήταν προϊόν σκέψης του Γιάννη Καστρίτη καθώς η απόφασή του να αποσύρει τον Βασίλη Τολιόπουλο – κάτι περισσότερο από πέντε λεπτά πριν το τέλος – δεν ήταν τυχαία. Το standing ovation στον 28χρονο γκαρντ ήταν αυτό που επιδίωξε μαζί με τη σφιχτή αγκαλιά των δύο καθώς ο Τολιόπουλος, εξουθενωμένος, όδευε προς τη θέση του στον πάγκο. Λίγα λεπτά νωρίτερα του τα έψαλε για μια αμυντική ολιγωρία του αλλά αυτές οι λεπτομέρειες δεν χαλούν τη γενική εικόνα. Αναγνωρίζει την ηγετική φυσιογνωμία του παίκτη, τις απίθανες στιγμές που πρόσφερε σε ομάδα και κόσμο τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ελπίζει όμως ότι αυτή η εικόνα δεν θα είναι και η τελευταία στο Αλεξάνδρειο.

Κακά τα ψέματα, η υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Βασίλη Τολιόπουλου εμπεριέχει υψηλότατο βαθμό δυσκολίας. Τον περασμένο Φλεβάρη κι έπειτα από προφορικές συζητήσεις, οι «κίτρινοι» υπερέβησαν τους οικονομικούς κανόνες τους (σ. σ. ο μηδενισμός των χρεών παραμένει πρώτος στόχος και πλέον έχουν απομείνει αυτά προς το Δημόσιο) με την κατάθεση τριετούς συμβολαίου έναντι 400.000 ευρώ. Ο διεθνής γκαρντ επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και αφού εξετάσει και τις υπόλοιπες προτάσεις οι οποίες είναι από το εξωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα ο Άρης θα ανεβάσει ελαφρώς την προσφορά του αλλά αυτή τη φορά θα ζητήσει άμεση απάντηση. Ο λόγος είναι προφανής. Είναι αναγκαίο να γίνει ο αγωνιστικός σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς και καθώς ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι το σημαντικότερο γρανάζι αυτής της ομάδας, είναι απαραίτητο να ξέρει ο Γιάννης Καστρίτης αν μπορεί να τον υπολογίζει.

Ο Τολιόπουλος

Στον Άρη, ο 28χρονος γκαρντ πέρασε μια φανταστική διετία. Δεν έκρυψε ποτέ ότι νιώθει καλά σε προσωπικό και αθλητικό επίπεδο, ούτε δίστασε να παραδεχθεί τον ρόλο του Άρη στην εκτόξευση της πορείας του. Κατά δήλωσή του «γουστάρει» το περιβάλλον της ομάδας, απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου και παράλληλα λατρεύει να δουλεύει με τον «φωνακλά» Καστρίτη. Ωστόσο, στην ηλικία που βρίσκεται είναι λογικό να βάλει στην κορυφή της πυραμίδας τον οικονομικό παράγοντα, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που την τελευταία διετία έπαιξε για 80.000 ευρώ. Για την ακρίβεια, τη σεζόν 2022-23 οι απολαβές του δεν ξεπέρασαν τις 25.000 ευρώ και φέτος διπλασιάστηκαν (55.000). Τώρα η αξία του έχει τετραπλασιαστεί.

Μετά το δεύτερο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στον περιβάλλοντα χώρο του Αλεξανδρείου, τον περίμεναν αρκετοί φίλοι του Άρη για μια φωτογραφία, ένα αυτόγραφο, κυρίως όμως για να του ζητήσουν να παραμείνει στην ομάδα. Το ίδιο έγινε και νωρίτερα, εντός του κλειστού γηπέδου, σε συζήτηση που είχε με παράγοντες της ομάδας οι οποίοι δεσμεύτηκαν για τη βελτιωμένη πρόταση. Παραμονές του πρώτου αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών για τα Playoffs, ο παίκτης συναντήθηκε με τον ατζέντη του ο οποίος του μετέφερε το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό. Λεπτομέρειες θα συζητηθούν μετά το τέλος της χρονιάς, δηλαδή από Παρασκευή (8/6).

Έως και πριν από περίπου δέκα ημέρες, η Τουρκ Τέλεκομ φάνταζε ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Άρη καθώς είχε καταθέσει τις προθέσεις της αλλά οι αλλαγές που έγιναν σε τεχνική ηγεσία και διεύθυνση ενδέχεται να αλλάξουν τη στάση της τουρκικής ομάδας. Στοιχείο που προβληματίζει είναι η απόφαση αύξησης των ξένων στην Τουρκία από πέντε σε επτά. Βέβαια υπάρχει κι άλλη «απειλή» από την Τουρκία αλλά δεν είναι μόνο οι ομάδες από τη γειτονική χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης θα καταθέσει βελτιωμένη πρόταση με την ελπίδα ότι δεν πείσει τον αθλητή να παραμείνει στην ομάδα. Θέλει να τελειώσει αυτή η υπόθεση το αργότερο έως και τα μέσα του Ιούνη καθώς άλλη ομάδα θα φτιαχτεί παρόντος του Τολιόπουλου κι άλλη σε περίπτωση αποχώρησής του.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα