Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός: Κάθε μήνα και από ένα ντέρμπι!

Ολυμπιακός ΠαναθηναΪκός
Από τον Σεπτέμβριο και έπειτα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παίζουν ένα ντέρμπι τον μήνα, με τον Δεκέμβριο να αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον πολλές φορές μέσα στη σεζόν. Τόσο για τη Stoiximan Basket League, όσο και τη EuroLeague αλλά και τις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις, «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» μπαίνουν συχνά πυκνά στο παρκέ ως αντίπαλοι.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και τη σεζόν 2024-25, με την κλήρωση της Stoiximan Basket League να φέρνει τον Παναθηναϊκό ως φιλοξενούμενο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 4η αγωνιστική. Μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 26 ή τις 27 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει πως οι δύο «αιώνιοι» θα έχουν δύο εβδομάδες γεμάτες με ντέρμπι.

Και αυτό, διότι η 8η αγωνιστική της EuroLeague βρίσκει τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στις 8 Νοεμβρίου. Μέσα σε διάστημα 12 ημερών δηλαδή, θα παίξουν ο ένας στην έδρα του άλλου για διαφορετικές διοργανώσεις.

Βέβαια το ντέρμπι του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, πολύ πιθανό να μην είναι το πρώτο στη σεζόν. Οι δύο ομάδες κληρώθηκαν σε διαφορετικούς ημιτελικούς στο Super Cup (διεξάγεται Σεπτέμβριο) της Ρόδου αλλά η πιθανότητα να βρεθούν στον τελικό είναι φυσικά πολύ μεγάλη. Κάτι που σημαίνει ότι, με τη διοργάνωση του Κυπέλλου να διεξάγεται τον Φεβρουάριο, επίσης με αυξημένη πιθανότητα για ένα ακόμα μεταξύ τους ντέρμπι, αφήνοντας έτσι μόνο τον Δεκέμβριο κενό από τις μεταξύ τους «μονομαχίες».

Οι ημερομηνίες των ντέρμπι στην κανονική περίοδο EuroLeague και Basket League

  • Basket League 26-27/10: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
  • EuroLeague 8/11: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
  • Basket League 18-19/1: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
  • EuroLeague 14/3: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.