O επιπλέον λόγος για το απαγορευτικό “out” του Πετρούσεφ από τον Ολυμπιακό!

O επιπλέον λόγος για το απαγορευτικό “out” του Πετρούσεφ από τον Ολυμπιακό!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει για τον ψηλό που θα έκανε τον Αταμάν να ξεχάσει το παρελθόν τους, να... χορέψει ζειμπέκικο, και να γιορτάσει εις διπλούν το νέο τριετές συμβόλαιο που άξιζε και με το παραπάνω. Πως αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι» την πολυκοσμία στο “4” και το “5”.

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη! Χωρίς μάλιστα να υπάρχει πίεση, σε καμία από τις δύο πλευρές, για την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους! Ο λόγος φυσικά για τον Παναθηναϊκό και τον Εργκίν Αταμάν, που θα συνεχίσουν μαζί μέχρι με το 2027!

Κοινώς, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλησε και πολύ λογικά μάλιστα, να επιβραβεύσει τον 58χρονο Τούρκο τεχνικό για το εκπληκτικό τελείωμα της περυσινής σεζόν (πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης) και φυσικά να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το status του συλλόγου, «κλειδώνοντας» για τα επόμενα τρία χρόνια τον πιο πετυχημένο Ευρωπαίο προπονητή της τελευταίας πενταετίας (3 ευρωπαϊκά τρόπαια σε 4 τελικούς Final 4)!

Το πιο σημαντικό όφελος απ' όλα, όμως, που απορρέει από την συγκεκριμένη κίνηση, είναι η πλήρης ικανοποίηση των «θέλω» του Τούρκου coach! Κακά τα ψέματα κι ανεξάρτητα από τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο τελείωσε η περασμένη σεζόν, ο Αταμάν βρήκε στο ΟΑΚΑ έναν σύλλογο που ταίριαξε απόλυτα στην φιλοσοφία και την κουλτούρα του, αλλά κι έναν προορισμό που τον έκανε να νιώθει σαν στο σπίτι του! Πέραν του ότι δεν απέχει ούτε μία ώρα πτήση από την οικία του στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης...

Απ' όλες τις απόψεις, λοιπόν, η παραπάνω εξέλιξη προσφέρει στον προπονητή του «τριφυλλιού» τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο που άρχισε πέρυσι, να βρει επιπλέον κίνητρα ώστε να παραμείνει στον δρόμο των επιτυχιών και να συνδυάσει την απόλαυση της δουλειάς και την αγαπημένη του καθημερινότητα στην Αθήνα.

Άλλωστε, το ότι οι «πράσινοι» θεωρούνται ως μία από τις πληρέστερες ομάδες της Ευρώπης, με μόλις μία προσθήκη (Λορέντζο Μπράουν) και χωρίς ακόμη να έχουν αποκτήσει το τελευταίο κομμάτι του παζλ της νέας σεζόν (έναν ψηλό που θα γεμίζει την ρακέτα, παίζοντας στο “4” και στο “5”), καταδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που έγινε πέρυσι ώστε ο «επτάστερος» να αποκτήσει επιτέλους τον σταθερό κορμό που του έλλειπε.

Επομένως, ο Εργκίν Αταμάν δεν έχει κανέναν λόγο να βιάζεται και να ανησυχεί για την τελευταία μετεγγραφή και σε αυτή την λογική αποφάσισε να ενεργοποιήσει τον προοπτική ανανέωσης που υπήρχε στο συμβόλαιο του Μπαλτσερόφσκι.

Αν υπάρχει ένας ψηλός παίκτης που θα τον ανάγκαζε να πετάξει την σκούφια του και να ανάψει με συνοπτικές διαδικασίες το «πράσινο φως» για την απόκτησή του – επιχειρώντας μία ολική κυβίστηση, δύο χρόνια μετά την μην αποδοτική συνεργασία τους στην Εφές – αυτός είναι ο Φιλίπ Πετρούσεφ.

Ακριβώς, καλά διαβάσατε! Είναι ο ίδιος παίκτης που την σεζόν 2021-22 – με τις ευλογίες του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος εκπροσωπεί και τον Αταμάν – επέλεξε την Εφές για την πρώτη επαγγελματική σεζόν του εκτός των σερβικών συνόρων.

H «κολεγιά» δεν ευδοκίμησε με τον 22χρονο τότε Σέρβο power forward να περιορίζεται σε ρόλο «κομπάρσου» από τα μέσα εκείνης της χρονιάς και μετά, χωρίς να χρησιμοποιηθεί καθόλου ούτε στα play off αλλά ούτε και στο Final 4 που έγινε στην πόλη που γεννήθηκε (Βελιγράδι).

Κατά συνέπεια, αν ο πολύ φορμαρισμένος διεθνής Σέρβος ψηλός που ετοιμάζεται για την πρώτη του ολυμπιακή συμμετοχή στο Παρίσι, έμενε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, τότε ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να κάνει all in!

Και γιατί θα γέμιζε το ρόστερ του με έναν ψηλό πρώτης γραμμής αλλά και γιατί θα αποδυνάμωνε για δεύτερο σερί καλοκαίρι τον μεγάλο του αντίπαλο, καταφέρνοντάς του ένα ακόμη πολύ δυνατό επικοινωνιακό χτύπημα!

Όλα αυτά, βέβαια, μπορούν να θεωρηθούν από άκρως ρεαλιστικά έως εντελώς ανυπόστατα! Εξ' ου και οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο γνωστός Σέρβος ατζέντης του προσπάθησε ανεπιτυχώς να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους δύο πελάτες του, ελέγχονται ως αναληθείς...

Η ουσία της υπόθεσης, άλλωστε, δεν βρίσκεται καν στο «πράσινο» στρατόπεδο και αναλύθηκε εκτενώς στο πρόσφατο blog του Κωνσταντίνου Μελάγιες. Μεγαλύτερο «αυτογκόλ» από την συμφωνία παραχώρησης του Πετρούσεφ, δεν θα μπορούσε να μπει από τους «ερυθρόλευκους».

Ανεξάρτητα με το ποια είναι επιθυμία του παίκτη που βλέπει το traffic στην ρακέτα της ομάδας του να μεγαλώνει, αντί να αποκλιμακώνεται! Η μεγάλη διαφορά της πραγματικότητας, όμως, απέχει παρασάγγες σε σχέση με το πως το θέμα προσεγγίζεται στις καφενειακές συζητήσεις και επικοινωνιάκα στα social media.

Πολύ απλά επειδή για τον οργανισμό του Πειραιά, δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει θέμα αποχώρησης παίκτη για να ελαφρύνει το ρόστερ ή να κατεβάσει το budget του! Εκτός από την περίπτωση του Μήτρου Λονγκ, ο οποίος ναι μεν έχει ελληνικό διαβατήριο, αλλά τα χρήματα που κοστίζει είναι εξαιρετικά δυσανάλογα της αξίας και της προσφοράς του.

Κοινώς, η λογική των Πειραιωτών έχει να κάνει με το όλοι οι καλοί χωράνε, πολλώ δε μάλλον σε μία εποχή που η κάθε σεζόν είναι εξαιρετικά φορτωμένη (από 83 ματς έπαιξαν πέρυσι οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι») και ποτέ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει με τους τραυματισμούς.

Και ακόμη ειδικότερα όταν πρόκειται για έναν παίκτη που βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία (24 ετών), είναι ίσως ο πιο φορμαρισμένος της Εθνικής Σερβίας και που στον 2ο χρόνο του «ερυθρόλευκου» συμβολαίου του, ο χρόνος είναι απολύτως λογικό να κυλάει υπέρ του...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!