Καστρίτης: «Τώρα χτίζουμε την ταυτότητά μας»

Καστρίτης: «Τώρα χτίζουμε την ταυτότητά μας»

Newsroom
Καστρίτης

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για το πρώτο τεστ του Άρη μπροστά στον κόσμο της ομάδας και στάθηκε στα όσα περιμένει να δει από την ομάδα τη φετινή σεζόν.

Στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του τουρνουά «Στέλιος Συμεωνίδης» στο «Αλεξάνδρειο» ο Άρης επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου με 76-69.

Ο προπονητής των «κιτρίνων», Γιάννης Καστρίτης, στάθηκε στα φιλικά προετοιμασίας και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι σιγά-σιγά θα διαμορφώνεται η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Άρη

«Τα φιλικά είναι παιχνίδια προετοιμασίας στα οποία μπορούμε να δοκιμάζουμε πράγματα. Μας δίνεται η ευκαιρία να τεστάρουμε διάφορες καταστάσεις. Η αλήθεια είναι πως αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε στην κορύφωση των προπονητικών επιβαρύνσεων. Τα παιδιά είναι λογικό να αισθάνονται λίγο κουρασμένα. Εμείς θέλουμε να δούμε πόσο μπορούμε να βελτιωθούμε, να εξισορροπούμε καταστάσεις και να βελτιώνουμε τις αποφάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τώρα θέλουμε να χτίσουμε την ταυτότητά μας. Μιλάμε για μία καινούρια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο που δουλεύουν τα παιδιά και έχω μεγάλη σιγουριά, απ’ αυτά που βλέπω κάθε μέρα, πως όταν επιστρέψουν και οι τραυματίες και είμαστε όλοι μαζί, θα δείξουμε την εικόνα που έχουμε οραματιστεί για τη φετινή ομάδα.

Είναι δύσκολο και μόνο που χρειάζεται κάποιος καινούριος παίκτης να ενταχθεί. Είναι μία απαιτητική διαδικασία αλλά αυτό το βλέπουμε σαν μία πρόκληση για εμάς. Το ξέρουμε πως η χρονιά είναι μεγάλη και απαιτητική, θα συναντήσουμε προβλήματα και στη διάρκεια της χρονιάς. Για εμάς όπως πάντα δεν υπάρχουν δικαιολογίες και φροντίζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας μπορούμε».

Για τις απουσίες των Λαζέφσκι, Χοτζ, Γούντμπερι: «Ακόμα και μαζί να ήμασταν όλοι από την αρχή της προετοιμασίας, οι έξι εβδομάδες είναι ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να παρουσιάσει η ομάδα το πρόσωπο που θέλει. Δε στέκομαι στα προβλήματα που έχουμε. Δε χρειαζόμαστε και δεν έχουμε δικαιολογίες, εμείς πρέπει να δίνουμε το 100% κάθε μέρα. Η χρονιά που έρχεται είναι πάρα πολύ μεγάλη με πάρα πολλά παιχνίδια. Το σημαντικότερο για εμάς είναι αυτήν την περίοδο να βάλουμε τις βάσεις, να χτίσουμε την ταυτότητα της ομάδας και σταδιακά, παιχνίδι με το παιχνίδι, μέσα στη σεζόν να βελτιωνόμαστε. Σίγουρα δε θα είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε νίκες με τον δικό μας τρόπο».

Για το στιλ του φετινού Άρη: «Η ομάδα που έχουμε φέτος είναι διαφορετική. Δεν μπορούμε να τη συγκρίνουμε με την περσινή ομάδα. Οι αρχές στον τρόπο παιχνιδιού, όπως είναι η ενέργεια και η ένταση, παραμένουν οι ίδιες. Στην άμυνα θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ένα χαρακτηριστικό που έχουμε φέτος είναι πως τα παιδιά μας στην περιφέρεια είναι πολύ ποιοτικά. Όλοι μπορούν να σουτάρουν, να πασάρουν και να παίζουν με την μπάλα στο παρκέ.

Από τη μία μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να βρούμε όλοι μαζί τη χημεία μας, αλλά μόλις τη βρούμε, θεωρώ πως έχουμε ένα πάρα πολύ καλό σύνολο στο επιθετικό κομμάτι. Εάν έχω διδαχθεί κάτι τα χρόνια που είμαι στον ΑΡΗ είναι πως η ειλικρίνεια είναι πάντα πολύ σημαντική. Τόσο σε αυτά που λέμε και στους στόχους που βάζουμε όσο και στην καθημερινή προσπάθεια. Είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και μ’ αυτό που δίνουμε κάθε μέρα στο γήπεδο. Όλοι ξέρουμε τον οργανισμό και τον κόσμο που εκπροσωπούμε».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα