Τζο Γιανγκ: Από τους 74 πόντους σε ένα παιχνίδι, στην... πρόκληση του Προμηθέα (vids)

Τζο Γιανγκ: Από τους 74 πόντους σε ένα παιχνίδι, στην... πρόκληση του Προμηθέα (vids)

Δημήτρης Οικονόμου
Τζο Γιανγκ: Από τους 74 πόντους σε ένα παιχνίδι, στην... πρόκληση του Προμηθέα (vids)
Ένας σκόρερ με 132 παιχνίδια στο ΝΒΑ και μια «καυτή» βραδιά στην Κίνα, ο Τζο Γιανγκ έχει αναλάβει να οδηγήσει εκ του ασφαλούς τη φετινή ομάδα του Προμηθέα Πάτρας.

Shooters gotta shoot. Για τον Τζο Γιανγκ μπορεί να γίνει μία μικρή παράφραση, αφού δεν πρόκειται απλώς για έναν σουτέρ, αλλά για έναν σκόρερ. Όπως μάλιστα απέδειξε ο ίδιος στα δύο πρώτα παιχνίδια του με τον Προμηθέα στο EuroCup, scorers gotta score.

Ο Γιανγκ ήταν πολύ θετικός στο Τρέντο και «καυτός» κόντρα στην Γκραν Κανάρια, όντας καθοριστικός για το 2-0 του Προμηθέα στην Ευρώπη. Οι Πατρινοί δοκιμάζονται στην έδρα της Μπουντσούτσνοστ (25/10 - 20:00) και χρειάζονται άλλη μία μεγάλη εμφάνιση από τον δαιμόνιο γκαρντ τους, ώστε να μείνουν αλώβητοι.

Με καταγωγή από το Τέξας, ο ύψους 1.88 γκαρντ του Προμηθέα μετράει 27 πόντους μέσο όρο στα δύο πρώτα ματς του EuroCup. Οι 20 πόντοι με 7/10 δίποντα στο Τρέντο, μπορεί να μουτζουρώθηκαν από τα 5 λάθη του, όμως κόντρα στην Γκραν Κανάρια το πήρε πάνω του.

Σκόραρε 34 απέναντι στην ομάδα του Λάκοβιτς με 8/12 δίποντα, 3/6 τρίποντα, για να μοιράσει και 6 ασίστ. Ξεκινώντας τη σεζόν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και σε μία ομάδα που αρέσκεται στο μακρινό σουτ, έχοντας αρκετούς παίκτες με αυτήν την ικανότητα, ο Γιανγκ ακολουθεί τα ένστικτά του στο σκοράρισμα.

 

Ο μακρινός ξάδερφος του Πολ Τζορτζ φτάνει στην Ιντιάνα

Αυτά τα ένστικτα ήταν που ανάγκασαν τους Πέισερς το 2015 να τον επιλέξουν στο νούμερο 43 του Draft. Ένας σκόρερ με 42% από το τρίποντο στη δεύτερη σεζόν του στο κολέγιο είναι πάντοτε αξιοπρόσεκτος. Ο Γιανγκ άφησε το Χιούστον για το Όρεγκον και από εκεί μετακόμισε στους Πέισερς του Πολ Τζόρτζ!

Και ξαφνικά οι Αμερικανοί αποκάλυψαν τη σχέση του με τον σούπερ σταρ της Ιντιάνα. «Σκάβοντας» στο παρελθόν βρέθηκε πως ο Γιανγκ και ο Τζορτζ είναι ξαδέρφια, μακρινά βέβαια, τόσο μακρινά που ούτε ο ίδιος ο Γιανγκ το γνώριζε μέχρι να του το ψιθυρίσουν. Δίπλα στον πέμπτο του ξάδερφο θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στο ΝΒΑ με 132 παιχνίδια συνολικά, αλλά το μέγεθός του δεν ήταν ικανό να τον καθιερώσει.

Ο Γιανγκ έχει σκοράρει 74 πόντους σε ένα παιχνίδι

Βέβαια αν προξενεί εντύπωση πως έχει ήδη σκοράρει 54 πόντους σε δύο παιχνίδια EuroCup, για τον Γιανγκ αυτό είναι άλλη μία μέρα στη δουλειά. Κυριολεκτικά άλλη μία μέρα, αφού του πήρε μόλις ένα παιχνίδι για να πετύχει 74, φορώντας τη φανέλα των Nanjing Monkey Kings στην Κίνα.

Η ομάδα του ηττήθηκε με 125-110 αλλά οι 74 πόντοι του τότε ήταν η τρίτη υψηλότερη παραγωγή, με τον Έρικ ΜακΚόλουμ να έχει προλάβει την πρωτιά στους 82. Φυσικά και στην Κίνα οι ελευθερίες που απολαμβάνουν τέτοιοι σκόρερ, απέναντι σε όχι και τόσο σκληρές άμυνες, είναι μεγάλος αστερίσκος, όμως κανείς δεν παραγνωρίζει το ταλέντο που χρειάζεται κανείς για να φτάσει εκεί.

Ο Γιανγκ το δικό του ταλέντο δεν το είχε δει μέχρι φέτος να μεταφέρεται στην Ευρώπη. Δεν τον πήραν δα και τα χρόνια, αλλά στα 30 του δε βρίσκεται και στην πρώτη του νιότη. Με τον Προμηθέα αναζητά μία σεζόν καθιέρωσης σε έναν χάρτη, όπως τον ευρωπαϊκό, όπου οι σκόρερ του βεληνεκούς του περισσότερο δυσεύρετοι είναι. Μία πρόκληση να σταθεί σε ένα επίπεδο που κακά τα ψέματα, για το ταλέντο του, είναι ένα κλικ πιο κάτω.

Εδώ το μέγεθός του δεν αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα, όπως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και η ικανότητά του να σκοράρει με κάθε τρόπο εκτιμάται διαφορετικά. Ο Γιανγκ μπορεί να πλησιάσει το καλάθι με την ίδια ευκολία την οποία σουτάρει την μπάλα και ο Προμηθέας μοιάζει μάλλον «υποχρεωμένος» να χτίσει ένα περιβάλλον γύρω του. Άλλωστε scorers gotta score...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.