Άρης: Ο Μπέρι, το τέλος μιας «χρυσής» εποχής και το ταξίδι στη «Βενετία του Βορρά»

Άρης: Ο Μπέρι, το τέλος μιας «χρυσής» εποχής και το ταξίδι στη «Βενετία του Βορρά»

Ο Μπέρι
Ο Άρης ταξιδεύει σήμερα (24/10) στην Πολωνία με προορισμό το Βρότσλαβ και την αναμέτρηση με τη Σλασκ για την 4η αγωνιστική του Eurocup σ’ ένα παιχνίδι αναμνήσεων καθώς για να συναντήσει κανείς την τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων θα πρέπει να περιηγηθεί στον χρόνο.

Η «προίκα» του Άρη έπειτα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Eurocup είναι η νίκη επί της Τούρκ Τέλεκομ την περασμένη εβδομάδα η οποία άλλαξε την ψυχολογία του συνόλου καθώς έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να καταλάβουν τις πραγματικές δυνατότητές τους. Στην Πολωνία, οι «κίτρινοι» θα προσπαθήσουν να χτίσουν πάνω σ’ αυτή τη νίκη με σκοπό να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης μιας θέσης στην πρώτη εξάδα του ομίλου κι έχοντας μπροστά τους έναν μαραθώνιο αγώνων έως και τον ερχόμενο Γενάρη.

Η αποστολή αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα για την Πολωνία και πιο συγκεκριμένα για το Βρότσλαβ που θεωρείται – και στην πραγματικότητα είναι – μια από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, των ιστορικών γοτθικών κτισμάτων που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες και φέρει παράλληλα τον χαρακτηρισμό της «Βενετίας του Βορρά» καθώς ο ποταμός Όντερ διαπερνά την πόλη η οποία έχει συνολικά 100 γέφυρες δημιουργώντας μια παραμυθένια εικόνα.

Το Βρότσλαβ

Συμπωματικά, ήταν και πάλι Οκτώβρης όταν ο Άρης ταξίδεψε για πρώτη και τελευταία φορά στο Βρότσλαβ καθώς ήταν στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Σε μια χρονιά (1991-92) όπου οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν με προπονητή τον Αμερικανό, Τζορτζ Φίσερ, αλλά στην πορεία προχώρησαν σ’ ένα σωρό αλλαγές «χτυπημένοι» και από σοβαρά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Τότε η Σλασκ ένιωθε τον ενθουσιασμό του πρωτάρη εν αντιθέσει με τον Άρη που είχε συμβιβαστεί με το τέλος μιας «χρυσής» εποχής. Αρχές Οκτώβρη του 1991 ο Άρης επικράτησε στην Πολωνία με 74-75 και σφράγισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης στο (κεκλεισμένων των θυρών) Αλεξάνδρειο με 106-88 σ’ ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Μίρορσλαβ Πετσάρσκι αλλά και τα λίγα που έπαιξε ο Ουόλτερ Μπέρι!

Ναι, ο Αμερικανός φόργουορντ ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό των «κίτρινων» αλλά η παρουσία του σ’ αυτή αποδείχθηκε εξαιρετικά σύντομη λόγω εσωτερικών προστριβών αλλά και οικονομικών ζητημάτων. Ακολούθησε η σπουδαία καριέρα του στο ελληνικό Πρωτάθλημα με τους Ολυμπιακό, Ηρακλή, ΠΑΟΚ ενώ ο Μακεδονικός ήταν η τελευταία ομάδα του στη χώρα μας. Βέβαια, τη σεζόν 1996-97, ο Ουόλτερ Μπέρι επέστρεψε ξανά στον Άρη και αγωνίστηκε μόνο στα παιχνίδια του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.