Καστρίτης: «Ξέρουμε από ποιες διαδικασίες θα πρέπει να περάσουμε για να βελτιωθούμε»

Καστρίτης: «Ξέρουμε από ποιες διαδικασίες θα πρέπει να περάσουμε για να βελτιωθούμε»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Καστρίτης
Ο Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε στα δύο αγωνιστικά πρόσωπα που παρουσίασε η ομάδα του απέναντι στη Χαποέλ Τελ Αβίβ και μίλησε για συγκεκριμένες διαδικασίες από τις οποίες πρέπει να περάσει ο Άρης με σκοπό τη βελτίωση.

Οι «κίτρινοι» ήταν κατώτεροι των περιστάσεων στο φιλικό παιχνίδι με τη Χαποέλ Τελ Αβίβ και ο Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε αρχικά στην πορεία της προετοιμασίας και στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

«Ήταν ένα χρήσιμο παιχνίδι για εμάς. Είναι σαφές ότι στο πρώτο ημίχρονο η Χάποελ ένιωθε πολύ άνετα στο παρκέ και φαινόταν ότι είναι ομάδα που έχει δουλέψει η οποία έχει βάθος, ροή και ρυθμό. Αντιθέτως εμείς δεν προσπαθήσαμε και δεν καταφέραμε να τους κάνουμε να νιώσουν άβολα. Σε επίπεδο ενέργειας και συνοχής ήμασταν τουλάχιστον δύο-τρία επίπεδα κάτω. Είναι φυσιολογικό, δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί και ως ένα βαθμό το περιμέναμε και το γνωρίζαμε ότι θα συμβεί γιατί παρότι μετράμε πέντε εβδομάδες προετοιμασίας τώρα επιστρέφουν οι τραυματίες.

Πρέπει να μάθουν τα νέα παιδιά γιατί δεν μπορούμε να προχωρήσουμε διαφορετικά. Όταν κάποιος έρχεται από τραυματισμό θέλει έλεγχο, σταδιακή ενσωμάτωση και δεν μπορεί στην ένταση που θα θέλαμε. Δίχως δικαιολογίες, είναι μια διαδικασία από την οποία πρέπει να περάσουμε. Ευελπιστούμε ότι από το Σάββατο θα είμαστε όλοι μαζί και με μια εβδομάδα καλών προπονήσεων στη διάθεσή μας θα παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι για τον αγώνα με τη Βενέτσια. Ο χρόνος δεν είναι επαρκής για να φθάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλύτερη αντίδραση και είπαμε να χρησιμοποιήσουμε το επίπεδο του αντιπάλου και τη δυσκολία του αγώνα για να βελτιωθούμε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Υποστηρίξαμε καλύτερα κάποια πράγματα αλλά έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας», είπε και ρωτήθηκε για τις αμυντικές προσαρμογές.

«Είχαμε αποφασίσει να δουλέψουμε πάνω σε κάποια πράγματα στην άμυνά μας. Περιμέναμε ότι απέναντι σε υψηλού επιπέδου παίκτες υπήρχε ο κίνδυνος να εκτεθούμε αλλά κι αυτή είναι μια διαδικασία από την οποία πρέπει να περάσει μια ομάδα με σκοπό τη βελτίωση μέσα από το βίντεο και την υπόδειξη. Φάνηκε πολλές φορές ότι ήμασταν εκτεθειμένοι στο ζωγραφιστό και ότι χρειάζονται μικρές λεπτομέρειες για να αποκτήσουμε συνοχή. Πιστεύω όμως ότι σύντομα θα είμαστε αυτοί που πρέπει στην άμυνα σε σχέση με την επίθεση».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.