Βαλένθια: Τα εντυπωσιακά πλάνα από το νέο γήπεδο αξίας 282 εκατομμυρίων! (vid)

Βαλένθια: Τα εντυπωσιακά πλάνα από το νέο γήπεδο αξίας 282 εκατομμυρίων! (vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Βαλένθια
Η σεζόν 2024/25 θα βρει τη Βαλένθια στο EuroCup και οι Ίβηρες ετοιμάζονται να μπουν στο νέο τους «σπίτι», την επιβλητική Roig Arena ενώ τα πλάνα που κυκλοφορούν με την πρόοδο των εργασιών είναι εντυπωσιακά.

Ο Χουάν Ροτζ είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση που αφορά το μπασκετικό οικοδόμημα της Βαλένθια. Από την πρώτη ομάδα και το κορυφαίο αθλητικό κέντρο της Ευρώπης, τη L'Alqueria del Basket ως το νέο γήπεδο που βρίσκεται στα σκαριά και το συνολικό κόστος του αγγίζει τα 282 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 74χρονος επιχειρηματίας είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ισπανία, πίσω μόνο από τον Αμάνθιο Ορτέγα, τον ιδρυτή και πρόεδρο της πολυεθνικής εταιρείας «Inditex» και των αλυσίδων καταστημάτων που της ανήκουν (Zara, Bershka, Massimo Dutti, Pull&Bear κλπ).

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Forbes, η περιουσία του Ροτζ το 2023 ανήλθε στα 3.7 δισεκατομμύρια δολάρια!

Το αφεντικό της Βαλένθια είναι συνιδιοκτήτης, μαζί με τα δυο αδέλφια του, στη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ισπανία, τη Mercadona και παράλληλα, έχει δαπανήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ στην ανδρική ομάδα από το 1986.

Η νέα αρένα της Βαλένθια χωρητικότητας 15.600 θεατών αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025 και αποτελεί το έργο ζωής του Ροτζ, ενισχύοντας το legacy της οικογένειάς του στον ισπανικό αθλητισμό, στην πόλη και στο κλαμπ, αποφέροντας προσδοκόμενα ετήσια έσοδα δέκα εκατομμυρίων ευρώ! Όχι μόνο από τους αγώνες μπάσκετ, αλλά από τις πολύπλευρες εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται στο υπερσύγχρονο γήπεδο.

Πρόκειται για μια τεράστια επένδυση, μολονότι η Βαλένθια δεν έχει εγγυημένη συμμετοχή στη EuroLeague και τα πλάνα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες είναι εντυπωσιακά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.