Βενέτσια-Άρης 95-75: Ξέχασε την άμυνά του...

Βενέτσια-Άρης 95-75: Ξέχασε την άμυνά του...

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η έλλειψη διάρκειας μαζί με την αδύναμη ρακέτα και τα πολλά λάθη είχαν βαρύ τίμημα για τον Άρη ο οποίος ηττήθηκε στην πρεμιέρα του Eurocup από τη Βενέτσια στην Ιταλία με 95-75.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη αγωνίστηκε δίχως τους Ντιμόι Χοτζ, Νέιτ Λαζέφσκι κι ένα από τα στοιχεία που της κόστισαν σε μεγάλο βαθμό ήταν η 3η περίοδος καθώς εκεί που μείωσε στον πόντο (47-46) δέχθηκε 16-0 από τη Βενέτσια κι εκεί τελείωσαν όλα. Η έλλειψη διάρκειας ήταν ένα από τα προβλήματα για τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι εμφανίστηκαν αδύναμοι στη ρακέτα και είχαν έντονα παράπονα για τα διαφορετικά κριτήρια των διαιτητών τα οποία οδήγησαν και στη χαώδη διαφορά στις ελεύθερες βολές (24-4) στο πρώτο ημίχρονο.

Η Βενέτσια πάτησε πάνω στην ανωτερότητά της στη ρακέτα (12-4 τα ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο) αλλά και στις αργές επιστροφές του Άρη για να προηγηθεί με 11-5 (3’) αλλά και με διψήφια διαφορά πόντων (23-13, 7’) καθώς πήρε πολλούς πόντους μέσα από τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ αλλά και στην transition επίθεση. Η ελληνική ομάδα βασίστηκε στην ευστοχία της στο μακρινό σουτ (6/10) το οποίο πήρε από τους Βασίλη Τολιόπουλο, Λευτέρη Μαντζούκα και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 30-22.

Με εξαίρεση τις δύο πρώτες επιθέσεις της Βενέτσια στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Άρης είχε σημαντική βελτίωση στην άμυνα και με 0-6 σερί μείωσε σε 35-30 (14’) για να ακολουθήσει η απόλυτη ισορροπία 39-39 (17’) διατηρώντας το εξαιρετικό ποσοστό στο μακρινό σουτ (8/13, 61.5%) κυρίως όμως βγάζοντας συνεργασίες με τελικό αποδέκτη τον Τζέιμς Μπανκς. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ο Αμερικανός μπήκε στην ίδια γραμμή με τους Νόλεϊ, Ρόμπερτς συμπληρώνοντας τρία φάουλ και υπό τις διαμαρτυρίες του Γιάννη Καστρίτη για τα αλλόκοτα κριτήρια των διαιτητών που οδήγησαν στη χαώδη απόσταση στην εκτέλεση βολών (24-4 για τους Ιταλούς στο πρώτο ημίχρονο). Το πρώτο μέρος έκλεισε με σκορ 47-41 και οι Ιταλοί σκόραραν μόνο με βολές τους τελευταίους 12 πόντους τους καθώς το τελευταίο καλάθι τους ήταν στο 11:30!

Ο Άρης ξεκίνησε με 0-5 σερί στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η Βενέτσια κυριάρχησε στη συνέχεια της περιόδου. Καθώς η ελληνική ομάδα έκανε διαδοχικά λάθη και επιθετικά φάουλ, οι Ιταλοί έκαναν σερί16-0 και η διαφορά πήγε στο +17 (63-46, 25'). Ο Άρης προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι και στο τέλος της 3ης περιόδου μείωσε σε 69-57 με έμμεσο τρίποντο του Μπανκς.

Καθώς πέρασαν αναξιοποίητα τα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου και η διαφορά παρέμεινε σε διψήφιο νούμερο (72-59), η μεν Βενέτσια πήρε αυτό που ήθελε σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα δεν διαχειρίστηκε την απογοήτευσή του με συνέπεια την αύξηση της διαφοράς στο επίπεδο του τελικού αποτελέσματος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η Βενέτσια έκανε 16-0 σερί όταν ο Άρης μείωσε σε 47-46 στις αρχές του δεύτερου μέρους στέλνοντας τη διαφορά στο +17 κι εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τάιλερ Ένις έκανε εξαιρετική δουλειά σε δημιουργία και οργάνωση για τη Βενέτσια

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Προφανώς από τους ΝτεΤζούλιους, Μποχωρίδη στην περιφέρεια καθώς αμφότεροι διακρίθηκαν όταν όλα είχαν κριθεί ενώ η αδυναμία στη ρακέτα παραμένει εμφανέστατη και αφορά όλους τους ψηλούς.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Καγκεμπέλε ήταν κυρίαρχος στις ρακέτες, καταλυτικοί ήταν και οι πόντοι του Τζόρνταν Παρκς.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Λάντερς Νόλεϊ έδειξε καλά στοιχεία ενώ ο Βασίλης Τολιόπουλος έδωσε σκορ και δημιουργία αλλά δεν είχε αντοχές.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Δεν ήταν ένα. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης είχε τριπλάσιο αριθμό φάουλ (19-6) στο πρώτο ημίχρονο και μόλις τέσσερις βολές έναντι 24 των Ιταλών. Περισσότερο του κόστισαν όμως τα πολλά λάθη (17) όπως και οι χαμένες βολές.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Μετά το Super Cup ο Άρης θα φιλοξενήσει την Τουρκ Τέλεκομ και η Βενέτσια θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τσεντεβίτα Ολίμπια.

Τα δεκάλεπτα: 30-22, 47-41, 69-57, 95-75.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.