Κλουζ-Ηρακλής 69-60: Προκρίθηκαν στους ομίλους του Eurocup τα «φίνα κορίτσια» του «γηραιού» (vid)

ηρακλης γυναικες
Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στη παράταση, ο Ηρακλής πήρε μεγάλη πρόκριση στη παράταση κόντρα στη Κλουζ στη Ρουμανία και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Eurocup γυναικών., παρά την ήττα του με 69-60.

Η γυναικεία ομάδα του Ηρακλή επισκέφτηκε την Ρουμανική Κλουζ έχοντας ως «προίκα» στις αποσκευές του το +11 του πρώτου αγώνα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης διαχειρίστηκε ικανοποιητικά την υπέρ της διαφορά, ωστόσο οι γηπεδούχες κατάφεραν στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου να υπερκαλύψουν τη διαφορά των +11, φτάνοντας ακόμα και στο +14 (61-47) 1:51 πριν το σφύριγμα της λήξης.

Η Ντίκι Κένεντι ωστόσο πήρε τις «τύχες του Ηρακλή» στα χέρια της και με 5 διαδοχικούς πόντους, έριξε τη διαφορά στους 9 και παράλληλα την πρόκριση στην «αγκαλιά» των παικτριών του «γηραιού». Ακολούθησαν όμως δύο εύστοχες ελεύθερες βολές από τις Ρουμάνες οι οποίες επανέφεραν τη διαφορά στους 11 πόντους. Μετά από διαδοχικά άστοχα καλάθια και από τις δύο ομάδες, το παιχνίδι οδηγήθηκε τελικά στη παράταση με σκορ 63-52 υπέρ της Κλουζ του Ιωάννη Κούκου.

Στη παράταση οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ, με την Κλουζ να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης 12 πόντων, 22 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Η συνήθης ύποπτη όμως, Ντίκι Κένεντι πήρε την προσπάθεια και αφού πέρασε την προσωπική της αντίπαλο, ευστόχησε σε σουτ από κοντά, ρίχνοντας και πάλι τη διαφορά κάτω από τους 11. Στην επόμενη κατοχή τα κορίτσια του Θοδωρή Πολυμένη έβγαλαν την άμυνα και με μια εύστοχη βολή από την Μαρία Αφτζή το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 69-60, με την ομάδα του Ηρακλή να πανηγυρίζει την επεισοδιακή πρόκριση στη φάση των ομίλων του Eurocup γυναικών.

Το παιχνίδι έκρινε σε μεγάλο βαθμό η «εξωπραγματική» Ντίκι Κένεντι που ολοκλήωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους, ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ.

ηρακλης

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 28-23, 47-38, 63-52(κδ), 69-60 (πρώτος αγώνας 61-50 υπέρ του Ηρακλή)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.