Άρης-Τουρκ 63-68: Πλήρωσε την αστοχία του και την αδυναμία του στο ριμπάουντ

Ο Άρης επιχείρησε μια μεγάλη ανατροπή από το -17 αλλά δεν τελείωσε τη δουλειά καθώς η Τουρκ Τέλεκομ επικράτησε στο Παλέ με 63-68 αφήνοντας την ελληνική ομάδα χωρίς νίκη σε επίσημο αγώνα.

Ο Άρης έκανε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια από το σημείο στο οποίο βρέθηκε στο -17 (13-30) αλλά η αστοχία του στο μακρινό σουτ σε συνδυασμό με την αδυναμία του στη ρακέτα και τα 21 επιθετικά ριμπάουντ της Τουρκ τον πλήγωσαν αρκετά παράλληλα της αδυναμίας του στην επίθεση στην τελευταία περίοδο. Αγωνία για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο της Τουρκ καθώς ο διεθνής φόργουορντ χτύπησε στο γόνατο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Ο αγώνας

Η αμυντική λειτουργία του Άρη στην πρώτη περίοδο δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο Γιάννης Καστρίτης καθώς η Τουρκ κυκλοφόρησε με άνεση την μπάλα, έβγαλε ελεύθερα σουτ και με 4/9 τρίποντα είχε τον έλεγχο του σκορ (6-11, 3’). Μάλιστα το επιπλέον πρόβλημα για τους «κίτρινους» ήταν τα τρία φάουλ του Τζέιμς Μπανκς έπειτα από 2:30 αγωνιστικά λεπτά. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με +8 (13-21) για την τουρκική ομάδα.

Ο Άρης παρέμεινε δυσλειτουργικός στην επίθεση εν αντιθέσει με την Τουρκ η οποία συνέχισε να διασπά την ελληνική άμυνα φτάνοντας στο +15 (13-28, 13’), και μάλιστα βρήκε το πρώτο του καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο έπειτα από πέντε αγωνιστικά λεπτά. Ακολούθησε όμως ένα 7-0 σερί με πρωταγωνιστή τον Τζος Ρόμπερτς ο οποίος κράτησε μόνος του την ομάδα του και ουσιαστικά ήταν ο λόγος συρρίκνωσης της διαφοράς (26-36) στο τέλος του ημιχρόνου. Παράλληλα οι Τούρκοι μετά τα 4/9 τρίποντα συνέχισαν με 1/9!

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο έτσι όπως ολοκλήρωσε το πρώτο καθώς με πρωταγωνιστή τον Λάντερς Νόλεϊ έκανε 10-0 σερί και μείωσε σε 39-41 (24’). Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έπαιξε καταπληκτική άμυνα και η Τουρκ κρατήθηκε ως ένα σημείο το προβάδισμα μέσα από την ευστοχία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου από τη γραμμή των βολών. Το στοιχείο που έλειψε από τον Άρη μέχρι το τέλος της περιόδου ήταν η μετουσίωση της καλής άμυνας στην επίθεση καθώς δεν αξιοποίησε τις στιγμές του στην transition επίθεσης, τουλάχιστον όμως έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του (47-47, 30').

Φτάνοντας στους 15 πόντους, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παρέμεινε ισχυρό πρόβλημα για την άμυνα του Άρη (49-50, 32'). Σ' εκείνο το σημείο ο Έλληνας διεθνής της Τουρκ πάτησε πάνω σε πόδι αντιπάλου κι έπεσε στο παρκέ πιάνοντας το γόνατό του., μάλιστα μεταφέρθηκε κατευθείαν στο ιατρείο του γηπέδου και δεν έπαιξε ξανά.

Στο παρκέ οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι έχοντας δυσκολία στην αξιοποίηση των επιθέσεων (55-57, 35'). Εκεί η Τουρκ έδωσε την μπάλα στον Ολιβιέ Χάνλαν έχοντας την ελευθερία της απόφασης και της ανάληψης των επιθέσεων. Ο Άρης βρήκε καλάθι στην εκπνοή επίθεσης και μείωσε σε 59-60 (38'). Εκεί ο Άρης πέταξε στα σκουπίδια τρεις επιθέσεις και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με προβάδισμα τριών πόντων. Ο Άρης δεν αξιοποίησε μια κατοχή εν αντιθέσει με την Τουρκ η οποία βρήκε ένα μεγάλο καλάθι με τον Ακπινάρ και κλείδωσε τη νίκη.


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και με τις άμυνες να κυριαρχούν, στο γεγονός ότι η Τουρκ είχε μεγαλύτερη συνέπεια στην επίθεση και βρήκε ένα μεγάλο καλάθι με τον Ακπινάρ.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κάιλ Αλεξάντερ έκανε καταπληκτικό παιχνίδι με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ αλλά ο Ακπινάρ ήταν αυτός που έβαλε το κρίσιμο καλάθι.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Μπράουν και Χαραλαμπόπουλος έκαναν πολλή δουλειά για την Τουρκ σε επίθεση και άμυνα.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Τζέιμς Μπανκς λειτούργησε επιπόλαια για τον Άρη ο οποίος περίμενε περισσότερα από τους Έλληνες. Άστοχος και ελαχίστως δημιουργικός ο Χέιντεγκερ για την Τουρκ, ουδόλως φάνηκε και ο Μακούντου.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τζος Ρόμπερτς ξέρει ότι είναι υπ' ατμόν αλλά έκανε καταπληκτικό παιχνίδι

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο από τα 21 επιθετικά ριμπάουντ της Τουρκ...

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Μετά την πρεμιέρα με την ΑΕΚ, ο Άρης θα ταξιδέψει στη Λιθουανία για τον αγώνα με τη Λιετκαμπέλις ενώ η Τουρκ Τέλεκομ θα υποδεχθεί την Τσεντεβίτα Ολίμπια.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 26-36, 47-47, 63-68

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.