Πρωτέας Βούλας - Σέπσι 77-71: Έγιναν Ευρωπαίες και με την... βούλα

πρωτέας βουλας
Τα «κορίτσια» του Πρωτέα Βούλας έκαναν εντυπωσιακό ντεμπούτο στη φάση των ομίλων του Eurocup, επικρατώντας της Ρουμανικής Σέπσι με σκορ 77-71 στη παράταση και την Ανίσα Τζορτζ να πραγματοποιεί μια συγκλονιστική εμφάνιση.

Ο Πρωτέας Βούλας υποδέχθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Μάκης Λιούκας» στη Γλυφάδα τη Ρουμανική Σέπσι, στη πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Eurocup γυναικών.

Οι γηπεδούχες κατάφεραν να πάρουν σπουδαία νίκη στη παράταση με σκορ 77-71, βλέποντας την Ανίσα Τζορτζ να πετυχαίνει 32 πόντους, να «μαζεύει» 16 ριμπάουντ, να κλέβει δύο φορές την μπάλα και ομολογουμένως να βλέπει το καλάθι σαν... βαρέλι, καθώς είχε ποσοστό ευστοχίας 74%, με 2/3 τρίποντα και 12/16 δίποντα.

Κομβικής σημασίας στάθηκε το τρίποντο της Ασπασίας Γασπαράτου, περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, το οποίο έδωσε το προβάδισμα στον Πρωτέα με 67-66, πριν οι φιλοξενούμενες ευστοχήσουν στη μια από τις δύο ελεύθερες βολές που κέρδισαν και στείλουν το ματς στη παράταση.

Εκεί με επιμέρους 10-5 η ομάδα της Βούλας απλοποίησε την υπόθεση νίκη και αισίως έκανε το 1-0 στη διοργάνωση.

 

Την ερχόμενη Τρίτη (16/10), ο Πρωτέας δοκιμάζεται στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα, για την δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 44-32, 57-56, 67-67 (κ.δ.), 77-71 (παρ.)

πρωτεας

@Photo credits: eurocup woman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.