Άρης-Τσεντεβίτα 75-82: Αυτοκαστροφικός...

Άρης-Τσεντεβίτα 75-82: Αυτοκαστροφικός...

Ο Άρης πέταξε στα σκουπίδια μια διαφορά έντεκα πόντων και με κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ηττήθηκε από την Τσεντεβίτα Ολίμπια στο Nick Galis Hall με 75-82 για την 5η αγωνιστική του Eurocup.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη παρουσίασε δύο αγωνιστικά πρόσωπα. Το καλό του πρώτου ημιχρόνου αλλά και το κάκιστο της τελευταίας περιόδου. Έφτασε να προηγηθεί και με διαφορά δέκα πόντων (66-56, 34') στην τελευταία περίοδο αλλά κατάφερε να δεχθεί επιμέρους σκορ 4-22 και να χάσει το παιχνίδι. Κι έτσι έμεινε στη μία νίκη έπειτα από πέντε αγωνιστικές.

Ο αγώνας

Ο Άρης καθυστέρησε να διαβάζει την αμυντική λογική της Τσεντεβίτα – πίεση στον εκάστοτε χειριστή – με συνέπεια να περιοριστεί στους έντεκα πόντους έπειτα από έξι αγωνιστικά λεπτά (11-16’) καθώς ήταν ευάλωτος και στην άμυνα. Παράλληλα δεν χρησιμοποίησε έξυπνα τα φάουλ του. Ο Βασίλης Τολιόπουλος άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα με τους εννιά διαδοχικούς πόντους που σημείωσε μέχρι το τέλος της περιόδου (24-23, 10’) και στο ίδιο διάστημα η Τσεντεβίτα έκανε τα περισσότερα από τα επτά λάθη της!

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη διάβασε καλύτερα τις αμυντικές τοποθετήσεις της Τσεντεβίτα στη δεύτερη περίοδο ενώ το σχήμα με τον Λάντερς Νόλεϊ στο «4» αποδείχθηκε ευεργετικό. Ο Αμερικανός αξιοποίησε τα αργά πόδια του Γκέμπεν (38-29, 16’) καθώς ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε αποδέσμευση μπάλας στα double team της Τσεντεβίτα και ο Ντιμόι Χοτζ έβαλε και τα δύο ελεύθερα σουτ που βγήκαν γι’ αυτόν. Αν οι «κίτρινοι» ήταν πιο προσεκτικοί στις ξαφνικές επιθέσεις του Γιάκα Μπλάζιτς θα είχαν αποκτήσει μεγαλύτερη διαφορά (48-37) στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Άρης δεν είχε την ίδια συνέπεια στο 3ο δεκάλεπτο έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση, αυτό εκμεταλλεύτηκε η Τσεντεβίτα και μείωσε τη διαφορά (55-52, 28') με πρωταγωνιστή σε δημιουργία και εκτέλεση τον Μπλάζιτς. Εκεί ο Γιάννης Καστρίτης επιστράτευσε εκ νέου το σχέδιο που οδήγησε την ομάδα του σε διψήφια διαφορά χρησιμοποιώντας σε θέση πάουερ φόργουορντ τον Λάντερς Νόλεϊ κι ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων του Χοτζ έδωσε προβάδισμα επτά πόντων (61-54, 30').

 

Παραμένοντας δυσλειτουργικός στην επίθεση και ευάλωτος στην άμυνα, ο Άρης όχι μόνο δεν έχτισε διαφορά αλλά κάνοντας διαδοχικά λάθη με συνέπεια τους εύκολους πόντους της Τσεντεβίτα η οποία έτρεξε 0-10 σερί (66-66, 33:30). Μάλιστα το επιμέρους σκορ για τους φιλοξενούμενους μεγάλωσε ακόμη περισσότερο και στα μισά της τελευταίας περιόδου έφτασαν να προηγηθούν (68-72, 35'). Ο Άρης δεν είχε καθαρό μυαλό και η δε Τσεντεβίτα συνέχισε να σημαδεύει τον Χατζηδάκη στη δική της επίθεση φθάνοντας στο +8 (70-78) δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Το τελευταίο χαρτί έβαλε τέσσερις κοντούς στο γήπεδο και τον Νέιτ Λαζέφσκι ως υπηρεσιακό σέντερ και με πέντε γρήγορους πόντους ο Άρης μείωσε σε 75-78 (39'). Εκεί η Τσενεβίτα βρήκε τέσσερις αναπάντητους πόντους και κλείδωσε τη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στη διαφορά αθλητικότητας των δύο ομάδων και στην ευκολία με την οποία οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν πόντους μέσα στη ρακέτα σε συνδυασμό με την απώλεια καθαρού μυαλού του Άρη στην επίθεση. Το 66-56 υπέρ της ελληνικής ομάδας έγινε 70-78 με επιμέρους σκορ 4-22

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γιάκα Μπλάζιτς ήταν το μυαλό και η εκτέλεση για την Τσεντεβίτα

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ρόμπινσον και Ντι Τζέι Στιούαρτ έκαναν καλή δουλειά για τους φιλοξενούμενους

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Προφανώς αυτή του Βασίλη Τολιόπουλου και του Λάντερς Νόλεϊ.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Προφανώς οι Χατζηδάκης, Μποχωρίδης. Ο Μπανκς αγωνίστηκε ελάχιστα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Τσεντεβίτα τελείωσε το παιχνίδι με ποσοστό 71.1% στα σουτ εντός παιδιάς γιατί πολύ απλά έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Μετά τον εκτός έδρας αγώνα στη Ρόδο με τον Κολοσσό ο Άρης θα ταξιδέψει στη Γαλλία για το παιχνίδι με την Μπουργκ ενώ η Τσεντεβίτα θα υποδεχθεί τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 48-37, 61-54, 75-82

θθ

ηγ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.