Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έκανε καταπληκτικό finish καθώς από το 58-60 του 33ου λεπτού... έτρεξε επιμέρους σκορ 23-6 στηριζόμενη στην άμυνά της αλλά και στον εξαιρετικό Τρέι Γούντμπερι ο οποίος τελείωσε τη δουλειά με διαδοχικά τρίποντα. Αυτή η νίκη διατηρεί τον Άρη στο κυνήγι της πρόκρισης στα Play In της διοργάνωσης, συνεχίζει όμως να χρειάζεται το τέλειο για να τα καταφέρει.
Ο αγώνας
Έχοντας την έξτρα πάσα η Λιετκαμπέλις αξιοποίησε στο έπακρο την… ανοιχτή ρακέτα που είχε ο Άρης – παρόντος του Τζέιμς Μπανκς στο παρκέ – στο ξεκίνημα του αγώνα (5-11, 4’) έχοντας πρωταγωνιστή τον Καλαϊτζάκη. Οι «κίτρινοι» αναζήτησαν τον δικό τους και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Τρέι Γούντμπερι ο οποίος ολοκλήρωσε την παρουσία του στην πρώτη περίοδο με 11 πόντους. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 18-17, αλλά η πρώτη περίοδος έκλεισε με βραχεία κεφαλή για τους Λιθουανούς (18-19, 10’). οι οποίοι αν και δεν είχαν κατοχή μπάλας βρήκαν δύο επιθέσεις στα τελευταία 42'', δείγμα της κακής διαχείρισης των επιθέσεων από την ελληνική ομάδα.
Οι Λιθουανοί δεν άλλαξαν επιθετική τακτική στη δεύτερη περίοδο καθώς συνέχισαν να «κόβουν» στη συνήθως αφύλακτη ρακέτα του Άρη φτάνοντας στις 12/16 προσπάθειες δύο πόντων. Μειονέκτημά τους ήταν η αποτελεσματικότητα από μακρινή απόσταση (2/10). Ο Άρης «χτύπησε» κυρίως στην transition επίθεση έχοντας κι αυτός να διαχειριστεί το απελπιστικό ποσοστό του στο τρίποντο (2/8). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με buzzer beater του Μπικάουκις (32-34).
Σαρίφ Κούπερ και Ντιμόι Χοτζ μπήκαν στην εξίσωση του παιχνιδιού στην 3η περίοδο στη διάρκεια της οποίας ο Άρης κλήθηκε να αντιμετωπίσει και πάλι τα αμυντικά ζητήματά του (47-48, 27') καθώς έδωσε ελεύθερα σουτ στους Λιθουανούς και παράλληλα υστέρησε στην αλληλοκάλυψη με συνέπεια τους ανοιχτούς διαδρόμους προς το καλάθι του. Ωστόσο, οι έξι διαδοχικοί πόντοι του Χοτζ στα τελευταία 90'' της περιόδου έβαλαν τον Άρη σε θέση οδηγού (56-54) στο τέλος αυτής.
Ο Άρης κατάλαβε την αξία της αμυντικής βελτίωσης στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου καθώς αυτή τον οδήγησε σε εύκολους πόντους στο transition παιχνίδι και στο +9 (69-60).
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Όταν ο Άρης αποφάσισε να παίξει άμυνα και να ασκήσει πίεση. Έκανε 11-0 σερί στις αρχές της τελευταίας περιόδου και από τη στιγμή που πάτησε σε διαφορά εννιά πόντων - σε συνδυασμό με τα διαδοχικά τρίποντα του Γούντμπερι - τελείωσαν το παιχνίδι
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Προφανώς ο Τρέι Γούντμπερι ο οποίος έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και ρεκόρ πόντων με τη φανέλα του Άρη, δίνοντας και τη χαριστική βολή στους Λιθουανούς με τα διαδοχικά τρίποντα.
ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Τζος Ρόμπερτς ανήκει σ' αυτούς όπως και ο Ντιμόι Χοτζ. Το ίδιο ισχύει και για τον Λάντερς Νόλεϊ ο οποίος για πρώτη φορά κοίταξε την πάσα και όχι την προσωπική προσπάθεια.
ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Γιώργος Καλαϊτζάκης και Μπικάουκις έκαναν καλή δουλειά για τη Λιετκαμπέλις αλλά δεν είχαν υποστήριξη.
ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λίγα πράγματα από τους Μπιγκς, Λαβρινοβίτσιους και Βασιλιάουσκας.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μετά από καιρό ο Άρης είχε θετικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ λαθών (15-10). Από μακρινή απόσταση παρέμεινε άστοχος (5/18), τουλάχιστον όμως δεν ήταν εμμονικός.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Στην καλύτερη φετινή ευρωπαϊκή εμφάνισή του, ο Άρης επικράτησε με 74-92.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: O Άρης θα αντιμετωπίσει (2/1) εκτός έδρας τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ και η Λιετκαμπέλις θα φιλοξενήσει την Τσεντεβίτα Ολίμπια.
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-34, 56-54, 81-66
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.