Μπαφές για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Να φύγουμε γρήγορα να πάμε για προπόνηση, παίζουμε με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη»

Μπαφές για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Να φύγουμε γρήγορα να πάμε για προπόνηση, παίζουμε με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπαφές για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Να φύγουμε γρήγορα να πάμε για προπόνηση, παίζουμε με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη»
Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού έζησε τον Nτούσαν Ίβκοβιτς, συνεργάστηκε μαζί του και μοιράστηκε σκέψεις και ιστορίες στο Gazzetta.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας. Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό, ο μέντορας που οδήγησε τους Πειραιώτες δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Χρήστος Μπαφές σήμερα είναι αθλητικός διευθυντής στην ΚΑΕ, ωστόσο την διετία 2010-12 που συνεργάστηκε με τον Ντούντα ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας και κάθε μέρα ήταν κι ένα μάθημα ζωής για αυτόν.

Ο Μπαφές μοιράστηκε στο Gazzetta τις σκέψεις του μετά τη δυσάρεστη είδηση της απώλεια του Σέρβου «δασκάλου».

«Τις τελευταίες εβδομάδες γνωρίζαμε στην ομάδα ότι η υγεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε κλονιστεί και πως έδινε μια μεγάλη μάχη. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε όμως ότι θα ερχόταν η σημερινή μέρα, το άκουσμα αυτού του άσχημου μαντάτου. Ίσως γιατί θεωρούσαμε ότι ο σκληρός Ντούντα θα κερδίσει κι αυτόν τον αγώνα. Έτσι είχε μάθει και έτσι μας είχε διδάξει. Ότι όλα μπορούν να συμβούν.

Αυτός ήταν που μπόλιασε την ομάδα με το πνεύμα του νικητή. Αυτός ήταν που έβαλε τις βάσεις ώστε ο Ολυμπιακός να γίνει η ομάδα που αρνούταν να χάσει.

Μου ζητήθηκε να γράψω μια ιστορία για τον Ντούντα απ’ αυτές που έζησα μαζί του. Κάτι που δεν είναι γνωστό στον κόσμο. Και η πρώτη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο με την αποστολή του Ολυμπιακού από το Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Εφτά χιλιάδες φίλαθλοι περίμεναν να υποδεχτούν την ομάδα. Το ξέραμε ότι αυτό που θα ζούσαμε θα ήταν μοναδικό και θα χρειαζόταν να μείνουμε αρκετές ώρες στο λεωφορείο.

«Παιδιά πρέπει να οργανωθούμε κάπως», μας είπε ο Ντούντα. «Τι να κάνουμε κόουτς»; Αναρωτηθήκαμε.

«Να πούμε στον κόσμο να φύγουμε γρήγορα γιατί έχουμε προπόνηση. Την Πέμπτη παίζουμε με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα», μας είπε.

Το μυαλό του ήταν ήδη στο επόμενο παιχνίδι και δεν είχαν περάσει ούτε 24 ώρες από το μεγαλύτερο θρίαμβο στην ιστορία της Euroleague. Όταν άνοιξε η είσοδος και είδε το πάθος του κόσμου γρήγορα το ξέχασε (έστω για λίγες ώρες) κι άρχισε να χαμογελάει και να χαιρετάει τους πάντες.

Δεν νομίζω ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα φύγει ποτέ από κοντά μας. Μπορεί να ξεκίνησε το «αιώνιο» ταξίδι, αλλά το πνεύμα του και η φιγούρα του θα είναι πάντα εδώ.

Οι ατάκες του και οι ιστορίες που θα διηγούνται όσοι τον γνώριζαν θα τον κρατούν πάντα «ζωντανό» στο μυαλό όλων».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.