Τα πρώτα λεπτά μάλλον κύλησαν απρόβλεπτα καθώς η διαφορά των 14 πόντων (16-2) για την ΤΣΣΚΑ έπειτα από 5:30 αγωνιστικά λεπτά με πρωταγωνιστή τον Σενγκέλια μάλλον δεν ήταν αναμενόμενη όπως και η απελπιστική αστοχία της Ζενίτ (1/8 σουτ). Στην εξέλιξη του ημιχρόνου, η τελευταία επιδόθηκε σ’ ένα… ανελέητο κυνήγι της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη ο οποίος από αλλού το περίμενε και από αλλού του ήρθε καθώς στην «επανάσταση» της Ζενίτ μπροστάρης ήταν ο Ζούμπκοφ.
Εκεί όμως που πλησίαζε στο σκορ (21-17), όπως στις αρχές της δεύτερης περιόδου, εκεί εμφανίζονταν ο Σενγκέλια με την υποστήριξη του Κλάιμπερν (28-18). Γενικώς όμως η ΤΣΣΚΑ δεν είχε τον ρυθμό και την εκτέλεση που τη χαρακτήρισε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, συν τοις άλλοις αντιμετώπισε δυσκολία στην αντιμετώπιση των ψηλών και δυνατών σχημάτων της Ζενίτ η οποία μείωσε τη διαφορά (36-31) στο τέλος του ημιχρόνου, αντλώντας πόντους από τις πρωτοβουλίες του Τζόρνταν Λόιντ.
Ο Σενγκέλια ήταν εξωπραγματικός στην 3η περίοδο και δίχως να εμπεριέχει υπερβολή, έπαιζε μόνος του τη Ζενίτ, ειδικά από τη στιγμή που η τελευταία ισορρόπησε την κατάσταση (38-38, 36:30). Ο Γεωργιανός σημείωσε 16 πόντους σ’ αυτή την περίοδο αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν κατάφερε να πάρει διαφορά διότι από την άλλη πλευρά ο Λόιντ κράτησε τη Ζενίτ στο παιχνίδι (59-52), κυρίως όμως δεν είχε άλλον αξιόπιστο τρόπο έκφρασης στην επίθεση.
Με τις αυξομειώσεις στην απόδοσή της ή το κακό ποσοστό της στο μακρινό σουτ, η ΤΣΣΚΑ ουδέποτε έχασε το προβάδισμα (66-54) γιατί η Ζενίτ πλήρωσε στο ανοιχτό γήπεδο, μ’ αυτή τη διαφορά μπήκε και στο τελευταίο πεντάλεπτο κι αυτή τη φορά δεν την έχασε. Αυτή παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (72-59) κι εκεί οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν και τον απαιτούμενο χρόνο για την επιστροφή στο παιχνίδι.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ίσως στην προσωπικότητα των δύο ομάδων και το ψυχολογικό πλεονέκτημα της ΤΣΣΚΑ διότι ουδέποτε έχασε τον έλεγχο του σκορ. Σε κλειστά παιχνίδια τα λάθη και οι βολές έχουν τη σημασία τους. Η Ζενίτ έκανε οκτώ περισσότερα λάθη (6-14) και σούταρε κάτω από 50% (7/15) από τη γραμμή των βολών.
Ο MVP: Ο Τόρνικε Σενγκέλια έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στην Euroleague εκθέτοντας όλη τη φροντ λάιν της Ζενίτ με τους 33 πόντους που σημείωσε με 12/20 σουτ και 7/11 βολές. Για δύο ριμπάουντ δεν πέτυχε το double double.
Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα γκαρντ (Μπάρον, Φράνκαμπ) της Ζενίτ ήταν δυσλειτουργικά και ο Ποιθρές πολύ επιπόλαιος.
ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Δεν είναι και πολλοί. Ο Ουίλ Κλάιπερν είχε συνέπεια στην επίθεση, ενώ ο Βόιτμαν δείχνει να προσαρμόζεται σ’ έναν ρόλο που έχει περισσότερο… ξύλο κάτω από τη ρακέτα.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Προφανώς το ατομικό ρεκόρ του Σενγκέλια με τους 33 πόντους που σημείωσε. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν οι 31 πόντοι την εποχή που αγωνίζονταν στην Μπασκόνια τον Νοέμβριο του 2019 και σε αγώνα απέναντι στη Μακάμπι. Για έναν βαθμό δεν ισοφάρισε το ρεκόρ του στο PIR καθώς συγκέντρωσε 36 κι έτσι παραμένουν οι 37 που είχε μαζέψει και πάλι ως παίκτης της Μπασκόνια σε αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε τον Γενάρη του 2020.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μόλις τρεις παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι Σενγκέλια, Κλάιμπερν για την ΤΣΣΚΑ και ο Τζόρνταν Λόιντ για τη Ζενίτ.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η εικόνα των δύο ομάδων σου έδινε την εντύπωση ότι η ΤΣΣΚΑ δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει. Παρότι στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στο ταλέντο του Σενγκέλια, παρότι επίσης είχε τρομερά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Η Ζενίτ μάλλον πρέπει να «μεγαλώσει» περισσότερο για να αξιοποιεί τέτοιες ευκαιρίες.
Τα δεκάλεπτα: 21-14, 36-31, 59-52, 77-67.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.