Αυτή τη φορά η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης καθώς ήταν αφοπλιστική με την απόδοσή της. Στην πραγματικότητα, θύμισε την περσινή Εφές της άρτιας λειτουργίας στην επίθεση, των πολλών συνεργασιών, της πολυφωνίας και των εξαιρετικών ποσοστών ευστοχίας σε σουτ εντός παιδιάς και τρίποντα. Η Ζαλγκίρις είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην (ίσως) καλύτερη φετινή εμφάνιση της τουρκικής ομάδας και μοιραία συμβιβάστηκε με τον ρόλο του κομπάρσου με την κόρνα της λήξης να βρίσκει το σκορ στο 94-60.
Ο αγώνας
Στην πρώτη περίοδο η Εφές θύμισε κάτι από την περσινή ομάδα διότι είχε συνεργασίες οι οποίες τελείωσαν στα χέρια του Πετρούσεφ, αλλά και αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ. Γι’ αυτό μετά το 12-6 στα μισά του δεκαλέπτου, έφτασε και στο +12 (20-8). Εκεί η Ζαλγκίρις χρειάστηκε κάποιον για να τη στηρίξει και τον βρήκε στο πρόσωπο του Μιλάκνις καθώς με 3/3 τρίποντα μείωσε σε 24-17 (10’).
Έχοντας βρει ρυθμό στην επίθεση και με πρωταγωνιστή τον Τίμπορ Πλάις (μέσα από τη δημιουργία του Σέιν Λάκριν), η Εφές δεν κοίταξε πίσω και σταδιακά αύξησε τη διαφορά (33-19, 15’). Αν απέφευγε τα λάθη τσαπατσουλιάς αλλά και τα εύκολα φάουλ στην άμυνα – η Ζαλγκίρις πήρε επτά πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας – η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερο (44-29) στο τέλος του πρώτου μέρους καθώς οι γηπεδούχοι σούταραν με 61.9% στα δίποντα (13/21) και 50% (5/10) στα τρίποντα.
Οι γηπεδούχοι διατήρησαν στο ίδιο επίπεδο τις συνεργασίες τους αλλά και την αποτελεσματικότητά τους στα σουτ, οπότε η αύξηση της διαφοράς ήταν η πλέον φυσιολογική εξέλιξη. Αυτή έφτασε στο +27 (67-40, 28’) καθώς η Ζαλγκίρις δεν θα μπορούσε να αντιδράσει με τα δικά της χαμηλά ποσοστά. Κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 69-46.
Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και χρησιμοποιήθηκε από τους δύο προπονητές ούτως ώστε να ανοίξουν το rotation. Εξάλλου, η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (86-57, 36:30) και η τελική των 34 ήταν και η μεγαλύτερη στο παιχνίδι.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Εφές είχε ρυθμό στην επίθεση κι όταν συμβαίνει αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον καθένα να τη σταματήσει, πολλώ δεν μάλλον για την αδύναμη φέτος Ζαλγκίρις.
Ο MVP: Αυτός διεκδικείται από τους Φίλιπ Πετρούσεφ και τον Κρούνοσλαβ Σιμόν, αλλά καταλήγει στον πρώτο.
Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τίμπορ Πλάις παραμένει ένας τίμιος παίκτης.
Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δεν ήταν ένας γιατί Στρέλνιεκς, Ουλάνοβας και Γκιφάι ήταν πολύ κακοί.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μάλλον η επιστροφή του Βασίλιε Μίτσιτς με την ταυτόχρονη της Εφές (γενικώς) στην Euroleague.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Από τις 16 Οκτωβρίου 2016, όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά την Euroleague με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν μέχρι και σήμερα, ο Κρις Σίνγκλετον κατέγραψε 209 σερί συμμετοχές και του μένει μια ακόμη για να γίνει ο ρέκορντμαν συνεχόμενων αγώνων στη διοργάνωση.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Δεν κράτησε αρκετά η αγωνία για τον νικητή γιατί αυτός φάνηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο παρά την επιμονή του Μιλάκνις. Η λειτουργία της Εφές στην επίθεση ήταν υποδειγματική, είχε πολυφωνία και η Ζαλγκίρις από νωρίς συμβιβάστηκε με τον παθητικό ρόλο.
Τα δεκάλεπτα: 24-17, 44-29, 69-46, 94-60
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.