Μπασκόνια-ΤΣΣΚΑ 74-80: Νικηφόρα πτήση με… κενά αέρος για τους Ρώσους
Αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στην απόδοσή της καθώς εκεί που προηγούταν με διαφορά 15 πόντων κι έδινε την εντύπωση ότι θα πραγματοποιούσε εύκολο πέρασμα από τη χώρα των Βάσκων, ξαφνικά ένιωθε την απειλή της Μπασκόνια. Τελικώς η άμυνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε συνδυασμό με τα 12 κλεψίματα και το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ ανάγκασε την αντίπαλό της να υποπέσει σε 20 λάθη!
Ο αγώνας
Αυτό που άρχισε ο Αλεξέι Σβεντ στην πρώτη περίοδο το ολοκλήρωσε ο Γιόχαν Βόιγκτμαν με διαδοχικά εύστοχα σουτ τριών πόντων. Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 3-8 (5’) για να φτάσει στο +23 (8-23, 8’) έχοντας εξαιρετική λειτουργία αλλά και εκτέλεση την επίθεση, σε συνδυασμό με την απελπιστική αστοχία των γηπεδούχων (3/15 σουτ!). Μάλιστα, η διαφορά θα μπορούσε να είχε αυξηθεί αν η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αξιοποιούσε τις φάσεις στο transition παιχνίδι.
Από τα τέλη της πρώτης περιόδου, η ΤΣΣΚΑ έχασε τη συνέπειά της στην επίθεση γιατί δεν είχε ακρίβεια στην εκτέλεση, δίχως όμως να αλλάξει κάτι στην εξέλιξη του αγώνα (15-26, 13:30), γιατί η άμυνά της ήταν σταθερή. Αυτή ουσιαστικά κράτησε το προβάδισμα (23-30, 18’), σε συνδυασμό με την αστοχία της Μπασκόνια από μακρινή απόσταση (2/14) καθώς οι Ρώσοι σε διάστημα δέκα αγωνιστικών λεπτών (8’ έως 18’) περιορίστηκαν στους μόλις επτά πόντους.
Το κακό μπάσκετ και η επιθετική δυστοκία συνεχίστηκε για την ΤΣΣΚΑ και η Μπασκόνια άδραξε την ευκαιρία και μείωσε σε 35-38 μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον Στέβιν Ενόκ. Εκεί η ΤΣΣΚΑ έβαλε το κεφάλι της σε μια δεξαμενή λογικής, έτρεξε επιμέρους σκορ 4-16 και πάτησε σε διαφορά 15 πόντων (39-54) με κορυφαίους τους Σενγκέλια, Κλάιμπερν.
Έχοντας βρει ρυθμό στην επίθεση, η ΤΣΣΚΑ έδωσε την εντύπωση ότι δεν θα αντιμετώπιζε δυσκολία στη διαχείριση του αγώνα (54-66, 34:30), αλλά συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Η Μπασκόνια βρήκε λύσεις από τους Μπάλντουιν, Γκρέιντζερ (μέχρι τις αρχές της τελευταίας περιόδου… έσπασαν τα καλάθια), ειδικά από τον δεύτερο και μείωσε τη διαφορά σε 67-72 (37’). Εκεί ο Μπόλομπόι έπαιξε άριστο τον ρόλο του απομηχανής θεού και σε συνδυασμό με την άμυνα της ΤΣΣΚΑ, η τελευταία «κλείδωσε» τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 8-23, 26-35, 41-54, 74-80
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην άμυνα της ΤΣΣΚΑ και στο γεγονός ότι δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα και κατ’ επέκταση το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Συν ένα καλάθι του Μπολομπόι στα 100’’ πριν το τέλος γιατί δεν επέτρεψε στην Μπασκόνια να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.
Ο MVP: Στην απόπειρα επιστροφής στο παιχνίδι από την Μπασκόνια, ο Ουίλ Κλάιμπερν ήταν αφοπλιστικός.
Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιόχαν Βόιγκτμαν έβαλε 11 πόντους στο +15 (8-23) της ΤΣΣΚΑ αλλά ο Σενγκέλια έκανε περισσότερη δουλειά στην εξέλιξη του αγώνα.
Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Μπάλντουιν και Γκρέιντζερ ομόρφυναν την εικόνα τους στην τελευταία περίοδο βάζοντας την Μπασκόνια στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Λαμάρ Πίτερς του οποίου η προσφορά ήταν 5 λάθη και 0/3 σουτ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι αυξομειώσεις στην απόδοση της ΤΣΣΚΑ καθώς υπήρξε διάστημα δέκα αγωνιστικών λεπτών όπου πέτυχε μόλις επτά πόντους αλλά και αντίστοιχο τριών λεπτών όπου σημείωσε 16!
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Διαλέξτε μεταξύ των 12 κλεψιμάτων της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και των 20 λαθών στα οποία υπέπεσε η Μπασκόνια.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άξιζε να κερδίσει γιατί σε διαφορετικά σημεία του αγώνα προηγήθηκε με +15 αλλά θα πρέπει να την προβληματίσουν τα… κενά αέρος που εμφανίζει στην απόδοσή της. Η Μπασκόνια θα έγραφε ιστορία αν κέρδιζε έχοντας υποπέσει σε 20 λάθη.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.