Αναντολού Εφές-Φενέρμπαχτσε 84-79: Άλμα για τα playoffs στον «εμφύλιο» δια χειρός Μπομπουά (vid)

Αναντολού Εφές-Φενέρμπαχτσε 84-79: Άλμα για τα playoffs στον «εμφύλιο» δια χειρός Μπομπουά (vid)
Η Αναντολού Εφές λίγο έλειψε να «αυτοκτονήσει» έχοντας προηγηθεί και με 20 πόντους διαφορά στον τουρκικό «εμφύλιο» αλλά οι Μπομπουά και Λάρκιν έδωσαν τη... χαριστική βολή στην αξιόμαχη Φενέρ κερδίζοντας με 84-79.

Η ομάδα του Αταμάν αναπτέρωσε τις ελπίδες της για είσοδο στα playoffs μετά το 2/2 απέναντι στη Φενέρ στην φετινή EuroLeague καθώς απέκτησε το πάνω χέρι στην περίπτωση της ισοβαθμίας. Βέβαια λίγο έλειψε να ρίξει μια κλωτσιά και να χύσει την καρδάρα με το γάλα που «γέμιζε» για 23 λεπτά, όταν και είχε προηγηθεί με 49-29.

Αν και η εικόνα του αγώνα «έδειχνε» εύκολη νίκη της Αναντολού Εφές, η Φενέρμπαχτσε δεν παράτησε το ματς και κατάφερε να μειώσει στον πόντο δύο λεπτά πριν από το τέλος. Όμως τα κρίσιμα καλάθια του Ροντρίγκ Μπομπουά, όπως και ένα κρίσιμο τρίποντο του Λάρκιν στα 31'' πριν από το τέλος, έμελλε να καθορίσουν τον τελικό νικητή. Ο Γάλλος γκαρντ είχε 20 πόντους με 4/6 τρίποντα και... διαδέχθηκε τον εξαιρετικό Μίτσιτς του πρώτου μέρους, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους αλλά και 3/10 τρίποντα.

Από τη Φενέρμπαχτσε, ο Πιερ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ οι Πολονάρα και Ντε Κολό πρόσθεσαν από 15 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Ύστερα από το πρώτο δίλεπτο (4-4) η Εφές άρχισε να «χαϊδεύει» το πόδι στο γκάζι και να «ανοίγει» την ψαλίδα της διαφοράς χάρη στους Μίτσιτς και Μπράιαντ, οι οποίοι κρατούσαν την επιθετική μπαγκέτα της ομάδας τους. Αρχικά με σερί 8-0 έφεραν τον δείκτη του σκορ στο +8 (12-4) ενώ το επιμέρους σκορ άρχισε να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις φτάνοντας στο 15-3 (!) και στο 19-7 στο 6'. Αν και η Φενέρ προσπάθησε να «απαντήσει» μειώνοντας σε 19-14 η συνέχεια ήταν... κυριαρχική υπέρ των γηπεδούχων.

Μετά το δεκάλεπτο (23-14) η διαφορά έφτασε και στους 18 πόντους (36-18 στο 15') με τον Σέρβο γκαρντ να... κάνει τα πάντα έχοντας έως εκείνο το σημείο 14 πόντους! Ο Ελάιζα Μπράιαντ συμπλήρωνε τον Μίτσιτς στο ματς σε αντίθεση με τη Φενέρ που... έβρισκε σίδερο στα περισσότερα σουτ που επιχειρούσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 13/39 εντός παιδιάς στο πρώτο ημίχρονο (41-25) εκ των οποίων 2/13 τρίποντα και 7/23 δίποντα!

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 23' ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +20 για την Εφές (49-29) με αποτέλεσμα να φέρει την χαλάρωση στους γηπεδούχους. Ο Χαζέρ ήταν ο άσος στο μανίκι του Τζόρτζεβιτς, ενώ η «σταθερή» αξία ήταν ο Πολονάρα για τη Φενέρ η οποία κατάφερε να μειώσει σε 57-46 λίγο πριν από το 30' (59-48).

Και δεν... έμεινε εκεί. Ο Ιταλός φόργουορντ βρήκε τη συμπαράσταση του Μάρκο Γκούντουριτς και με τον Χαζέρ να αποτελεί την αποκάλυψη του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο ισορρόπησαν το παιχνίδι αλλά με... υπομονή και σωστές επιλογές μείωσαν στη μία κατοχή (69-67) και στη συνέχεια στον πόντο (72-71 στο 37' και 74-73 στο 38')! Όμως ο Ροντρίγκ Μπομπουά είχε πάρει... φωτιά για λογαριασμό της Εφές και με κρίσιμα τρίποντα έβαζε «φρένο» στα όνειρα της Φενέρ για την ολική ανατροπή στο παιχνίδι.

Βέβαια το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Σέιν Λάρκιν ο οποίος φάνηκε να χάνει τη μπάλα από τα χέρια του με το σκορ στο 77-75 αλλά με τρίποντο... προσευχή, έστειλε τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι (80-75 στα 31'') για τη χαριστική βολή στην ομάδα του Τζόρτζεβιτς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο... αναπάντεχο τρίποντο του Σέιν Λάρκιν στα 31'' πριν από το τέλος με το οποίο μετέτρεψε το ματς της μίας κατοχής (77-75) σε 80-75 δίνοντας προβάδισμα νίκης στην Αναντολού.

MVP: Ο Ροντρίγκ Μπομπουά ήταν εκείνος που «σφράγισε» τη νίκη της Εφές με αποτέλεσμα να... γλιτώσει από το χαρακίρι από την επιστροφή της Φενέρ στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα μέτρησε 20 πόντους με 2/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/4 βολές και 4 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Μίτσιτς (24π.) έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση, ενώ ο Σέιν Λάρκιν είχε 10 πόντους, 9 ασίστ, 5 ριμπάουντ και το κρίσιμο τρίποντο στο τέλος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μαχμούτογλου, Μπιρσέν, Ακπινάρ, Σταρκς δεν βοήθησαν καθόλου τη Φενέρ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πολύ καλή εμφάνιση του Χαζέρ, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι έχοντας στο σύνολο 13 πόντους και 5 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 13/39 σουτ που είχε η Φενέρ στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Εφές είχε περάσει από την έδρα της Φενέρμπαχτσε κερδίζοντας με 89-84 χάρη στην εξαιρετική παρουσία του Σέιν Λάρκιν, ο οποίος είχε τελειώσει το παιχνίδι με 25 πόντους και 7 ασίστ!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Εφές στηρίχθηκε στην προσωπικότητα των Μπουμπουά και Λάρκιν στην τελευταία περίοδο, την ώρα που η Φενέρ αξίζει τα εύσημα από τη στιγμή που δεν παράτησε το παιχνίδι στο -20. Ο Γκούντουριτς ήταν από τους παίκτες κλειδιά, αλλά στο τέλος εκβίασε ένα φάουλ με αποτέλεσμα να πετάξει στα σκουπίδια μια κρίσιμη επίθεση της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 41-25, 59-48, 84-79

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.