Μπομπουά: Ο Στεφ Κάρι των... φτωχών παίζει στη Euroleague (vid)

Μπομπουά: Ο Στεφ Κάρι των... φτωχών παίζει στη Euroleague (vid)

Νίκος Καρφής
Μπομπουά: Ο Στεφ Κάρι των... φτωχών παίζει στη Euroleague (vid)
Ο Ροντρίγκ Μπομπουά κάνει... θραύση για άλλη μια σεζόν στον τομέα του τριπόντου και το Gazzetta αναλύει το παιχνίδι του που τον έχει κάνει εκ των σπουδαιότερων... ελεύθερων σκοπευτών στη Euroleague.

Στεφ Κάρι δεν είναι κανείς και είναι απίθανο να τον πλησιάσει κάποια στιγμή στο μέλλον κάποιος παίκτης. Πάντως η Εφές έχει βρει τον δικό της... ελεύθερο σκοπευτή τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για τον Ροντριγκ Μπομπουά που αποτελεί τον πιο συνεπή σουτέρ της ομάδας και έναν εκ των κορυφαίων τριποντέρ της Euroleague (αν όχι ο κορυφαίος). Συνήθως όταν σηκώνεται για τρεις ο Γάλλος γκαρντ είναι.. λεφτά στην τράπεζα.

Το Gazzetta αναλύει το τρίποντο παιχνίδι του Μπομπουά και τους τρόπους με τους οποίους αρέσκεται να βάζει τη μπάλα στο καλάθι.

Ο αγαπημένος του τρόπος... εκτέλεσης

Tα off screens του Μπομπουά

k

 

Ο Γάλλος στα 28 ματς του ματς με την Εφές στη φετινή Euroleague, επιλέγει κατά κύριο λόγο τα off screens (σε ποσοστό 26.6%) για να τελειώνει τις φάσεις του και να παίρνει τα σουτ του. Δηλαδή εκτέλεση πίσω από το screen του συμπαίκτη άμεσα, είτε κάνοντας λίγα βηματάκια μέχρι να πλησιάσει το καλάθι και να σουτάρει από εκεί. Από το παραπάνω γράφημα παρατηρούμε πως η αγαπημένη του θέση, εκεί που είναι άχαστος είναι η κορυφή του τριπόντου. Εκεί μετρά 4/4 τρίποντα. Από τις 45 μοίρες στα δεξιά της επίθεσης, έχει 5/11 τρίποντα. Τέλος παρατηρούμε πως τα ποσοστά του είναι εξαιρετικά όταν πλησιάζει το καλάθι, αφού από κάτω από τη ρακέτα έχει 8/14 σουτ σε αυτά τα 27 ματς.

Catch n' shoot specialist

8

Ο Μπομπουά επιλέγει φυσικά και το catch n' shoot (παίρνει το 21.6% των κατοχών του με τον συγκεκριμένο τρόπο εκτέλεσης). Παίρνει τη μπάλα στα χέρια του και εκτελεί αμέσως για τρεις χωρίς να χάσει χρόνο. Σε αυτό τον τομέα είναι από τους σημαντικότερους παίκτες της διοργάνωσης. Τα περισσότερα catch n shoot τα έχει πάρει από τις γωνίες. Έχει βρει στόχο σε 8 τρίποντα από τις θέσεις αυτές, ενώ έχει 12/24 από τις 45 μοίρες όπως βλέπουμε και στο παραπάνω γράφημα. Την αριστερή πλευρά την προτιμά πάντως πολύ περισσότερο.

Oι συνεργασίες με Λάρκιν, Μίτσιτς και Σιμόν

o

Ο Μπομπουά παίρνει ένα πολύ μεγάλο μέρος των πόντων από τις συνεργασίες με τους Σέιν Λάρκιν, Βασίλιε Μίτσιτς και Κρούνοσλαβ Σιμόν. Οι τρεις αυτοί παίκτες δημιουργούν εξαιρετικά τις προϋποθέσεις για να εκτελέσει ο Μπομπουά. Ο Γάλλος γκαρντ στα 26 ματς του με την Εφές, έχει βάλει δεκαοχτώ τρίποντα και 6 δίποντα από ασίστ του Λάρκιν. Έχει ευστοχήσει σε 9 τρίποντα και 4 δίποντα από ασίστ του Μίτσιτς, ενώ έχει 4 τρίποντα και 7 δίποντα από ασίστ του Σιμόν. Ο Μπομπουά έχει αναπτύξει φοβερούς κώδικες επικοινωνίας με τους συγκεκριμένους παίκτες και πολύ καλούς χειριστές μπάλας και κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη. Στον αντίποδα και εκείνος με την εκτελεστική του δεινότητα και τις θέσεις που παίρνει, αλλά και τις κινήσεις που κάνει για να απελευθερωθεί, τους βοηθά να γράψουν ασίστ στην στατιστική τους.

Μάστορας του τριπόντου

Ο Μπομπουά βάζει 2 τρίποντα ανά ματς και είναι στην 7η θέση της Euroleague, ενώ σουτάρει με το εντυπωσιακό 40.7%. Είναι τρίτος σκόρερ της ομάδας του πίσω από τους Λάρκιν και Μίτσιτς, ενώ φυσικά αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σουτέρ τριών πόντων. Οι κορυφαίες τρίποντες φετινές βραδιές του ήταν κόντρα σε Ολυμπιακό με 7/10 τρίποντα και σε ΤΣΣΚΑ με 7/13 τρίποντα. Απέναντι στη Φενέρ είχε 4/6 τρίποντα και μερικά από αυτά ήταν στο 4ο δεκάλεπτο, εκεί όπου καθάρισε το ματς. Ο Αταμάν θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που έχει έναν τέτοιο σουτέρ στο ρόστερ του, ο οποίος έχει πολλούς τροπους για να εκτελέσει και τις περισσότερες φορές η μπάλα καταλήγει συστημένη στο διχτάκι. Ο Μπομπουά είναι ο Κάρι των... φτωχών και η Εφές και φέτος θα στηρίξει πολλά πάνω του στον τρόπο στα μεγάλα ματς που έρχονται στη regular season και τα playoffs.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.