Ολυμπιακός: Δύο νίκες στα τρία ματς για να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα

Ολυμπιακός: Δύο νίκες στα τρία ματς για να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα

Newsroom
Ολυμπιακός: Δύο νίκες στα τρία ματς για να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα
Ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που ορίζει το μέλλον του στα playoffs, καθώς στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια της regular season χρειάζεται δύο νίκες χωρίς να ενδιαφέρεται για τα ματς των υπολοίπων ομάδων.

Μετά τη νίκη του στο ντέρμπι των «αιωνίων» ο Ολυμπιακός έφτασε ακόμη πιο κοντά στο πλεονέκτημα της έδρας! Ουσιαστικά θέλει άλλες δύο στα τρία ματς που ακολουθούν με Μονακό (εκτός), Βιλερμπάν (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός) προκειμένου να έχει το απόλυτο αβαντάζ στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Και φυσικά χωρίς να έχουν οι «ερυθρόλευκοι» το μυαλό τους στα επαπομείναντα παιχνίδια έως το τέλος της κανονικής περιόδου.

Συγκεκριμένα έφτασαν στο 17-8 ρεκόρ και διατήρησαν τη διαφορά από την Εφές (13-10) στις τέσσερις νίκες. Αν και η τουρκική ομάδα έχει το προβάδισμα στην περίπτωση της ισοβαθμίας, κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ δύσκολο. Το γιατί; Πρέπει ενόψει των αγώνων που έχει να δώσει (με Μπάγερν εντός, Ρεάλ εντός, Αρμάνι εντός, Άλμπα Βερολίνου εντός και Ερυθρό Αστέρα εκτός να κάνει το 4/5 και την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός το 0/3. Δηλαδή να ισοβαθμίσουν στο 17-11. Ή να κάνει έστω μια νίκη ο Ολυμπιακός για το 18-10 και η Εφές το 5/5!

Τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για την Μπάγερν που ακολουθεί στο 12-10 και αυτό διότι υστερεί έτσι και αλλιώς στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, ενώ έχει να ταξιδέψει στην Πόλη προκειμένου να αντιμετωπίσει την Εφές. Όπερ και σημαίνει ότι σε περίπτωση ήττας αυτομάτως θα τεθεί νοκ άουτ από τη διεκδίκηση της 4ης θέσης. Εν κατακλείδι εάν ο Ολυμπιακός σημειώσει τουλάχιστον δύο νίκες στα τρία παιχνίδια έχει «κλειδώσει» και το πλεονέκτημα της έδρας.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της 3ης θέσης με δεδομένο ότι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα μοιραστούν τις δύο πρώτες, ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο ελπίζει. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που έχει και το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Αρμάνι Μιλάνο μετά τις δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Οι Ιταλοί έχουν άλλα πέντε ματς έως το τέλος της κανονικής περιόδου (με Μπάγερν εντός, Μακάμπι εκτός, Εφές εκτός, Μονακό εντός και Βιλερμπάν εκτός) όπερ και σημαίνει ότι χρειάζονται δύο νίκες παραπάνω από τον Ολυμπιακό (σ.σ. για παράδειγμα να κάνουν το 3/5 και ο Ολυμπιακός 1/3 ή αντίστοιχα το 5/5 και ο Ολυμπιακός το 3/3) ώστε να τερματίσουν με μια νίκη επιπλέον (π.χ. 19-8 η Αρμάνι και 19-10 ο Ολυμπιακός ή 21-7 η Αρμάνι και 20-8 ο Ολυμπιακός). Αν ο Ολυμπιακός έχει τον ίδιο αριθμό νικών με την Αρμάνι ή έστω μία λιγότερη, τότε θα βρεθεί στην 3η θέση.

Κατάταξη χωρίς τις ομάδες της Ρωσίας

1.Μπαρτσελόνα 18-5
2.Ρεάλ Μαδρίτης 18-6
3.Αρμάνι Μιλάνο 16-7
4.Ολυμπιακός 17-8
5.Εφές 13-10
6.Μπάγερν 12-10
7.Μακάμπι 11-11
8.Ερυθρός Αστέρας 11-12
9.Μονακό 11-13
10.Άλμπα Βερολίνου 9-12
11.Φενέρμπαχτσε 9-13
12.Μπασκόνια 9-15
13.Βιλερμπάν 7-17
14.Ζάλγκιρις 7-18
15.Παναθηναϊκός 6-18

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.