Ολυμπιακός: Ο πληθωρικός Ουόκαπ κι η κατακόρυφη άνοδος των Βεζένκοβ-Σλούκα (vids)

Ολυμπιακός: Ο πληθωρικός Ουόκαπ κι η κατακόρυφη άνοδος των Βεζένκοβ-Σλούκα (vids)

Ολυμπιακός: Ο πληθωρικός Ουόκαπ κι η κατακόρυφη άνοδος των Βεζένκοβ-Σλούκα (vids)
Το Gazzetta εστιάζει στην πληθωρική εμφάνιση του Τόμας Ουόκαπ στο Μόντε Κάρλο, καθώς και στην ηγετική παρουσία των Βεζένκοβ και Σλούκα που επέστρεψαν στις υψηλές πτήσεις.

Ο Ολυμπιακός πήρε το βράδυ της Τετάρτης (27/4) το προβάδισμα (2-1) στη σειρά με τη Μονακό, αφού επικράτησε με 83-87 στη Gaston-Medecin. Οι Πειραιώτες απέχουν πια μόλις ένα βήμα από το να βρεθούν στο Final 4 του Βελιγραδίου και θα επιδιώξουν στο Game 4 (29/4, 22:00) να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση. Ως τότε όμως, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα απολαμβάνει την ανάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας, γνωρίζοντας πως στη χειρότερη περίπτωση θα δει τη σειρά να επιστρέφει για ένα πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε ο,τι αφορά τη χθεσινή (27/4) επικράτηση της ελληνικής ομάδας, η συνέπεια κι η σοβαρότητα του Τόμας Ουόκαπ σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, σε συνδυασμό με το βήμα προς τα εμπρός που έκαναν στην επίθεση οι Σάσα Βεζένκοβ και Κώστας Σλούκας, αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την ερυθρόλευκη νίκη.

Βγαλμένος από την πρεμιέρα της σειράς

Η σπουδαία εμφάνιση του Ουόκαπ στο Μόντε Κάρλο θύμισε Game 1 ως προς την δουλειά που έκανε ο σκληροτράχηλος Αμερικανός πάνω στον Μάικ Τζέιμς (13π. αλλά με 1/9 σουτ εντός πεδιάς, 10/10 βολές στο α' ημίχρονο). Συν τοις άλλοις, ο 30χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού είχε αυτοπεποίθηση και σκόραρε με συνέπεια (13π., 1/1 διπ., 2/5 τριπ., 5/5 βολ.), πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση στην επίθεση μέσα στο 2022.

 

Ο Ουόκαπ έπαιξε για άλλη μια φορά με δυναμισμό και μάζεψε 5 ριμπάουντ, ενώ είχε και το καθαρό μυαλό δημιουργικά, τελειώνοντας το ματς με 6 ασίστ (3.2 πάνω από τον μ.ο. του) έναντι μόλις ενός λάθους σε 31'21'' συμμετοχής. Η πληθωρική παρουσία του έμπειρου πλειμέικερ αποδείχθηκε καθοριστική στην έκβαση του αγώνα, με τον Ουόκαπ να κάνει ίσως το καλύτερο του παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα, στο κρισιμότερο κομμάτι της σεζόν.

Για δεύτερη φορά στη σειρά, ο Ουόκαπ φρόντισε με την αμυντική του σταθερότητα να μην επιτρέψει στον Τζέιμς να βρει επιθετικό ρυθμό κι εύκολα καλάθια (πλην των βολών που εκτέλεσε κι έβαλε), ενώ πολύ σημαντικό είναι πως και στο πνευματικό σκέλος έδειξε απολύτως έτοιμος για το comeback και το 2-1 του Ολυμπιακού. Έπαιξε με πάθος, είχε μαχητικό πνεύμα και φυσικά την διάυγεια και τη ψυχραιμία, όταν είχε τη μπάλα στα χέρια.

Έκαναν το παιχνίδι τους

Οι δύο καθοδηγητές του Ολυμπιακού, Σάσα Βεζένκοβ και Κώστας Σλούκας, επανήλθαν στις υψηλές πτήσεις στη σειρά κι έκαναν τελικά την διαφορά. Η συνολική βελτίωση στην επιθετική παραγωγικότητα των Πειραιωτών, μετά τους μόλις 71.5 πόντους μ.ο. στα δύο πρώτα ματς του ΣΕΦ, οφείλεται εν πολλοίς στην καίρια άνοδο των ηγετών του. Ο μεν Βεζένκοβ με 17 πόντους και 2 ασίστ σε 37 λεπτά (2/4 διπ., 2/5 τριπ., 7/8 βολ.) κι ο δε Σλούκας με 21 πόντους και 2 ασίστ σε 29 λεπτά (5/6 διπ., 2/3 τριπ., 5/6 βολ.).

To 53% των ερυθρόλευκων πόντων στο Μονακό ήταν υπόθεση αυτών των δύο (προσμετρώντας και τις τελικές πάσες τους), ενώ εντυπωσιακά ήταν και τα ποσοστά τους συνδυαστικά με 61% εντός πεδιάς (11/18) και 86% από την γραμμή (12/14). Ιδίως όσον αφορά τις βολές, η αποτελεσματικότητα τους ήταν κλειδί, καθώς μη ξεχνάμε πως στο Game 2 ο Ολυμπιακός είχε μόλις 60.9% (14/23), βγάζοντας μόνος του τα μάτια του στο σκοράρισμα.

1
Οι εκτελέσεις του Σλούκα στο Game 3

Βεζένκοβ και Σλούκας κατέθεσαν την προσωπικότητα τους, άφησαν πίσω τους την μετριότατη εικόνα τους από το προηγούμενο ματς κι επιβεβαιώσαν για ακόμη μια φορά φέτος πως με το αυτούς τους δύο καλά, ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε.

Εξάλλου, Σλούκας, Βεζένκοβ αλλά κι ο Ουόκαπ, σκοράρουν στην crunch time όλους τους κρίσιμους πόντους του Ολυμπιακού από την γραμμή των βολών. Ο Βεζένκοβ σκοράρει για το 80-83 με 2/2 στα 35'' πριν το φινάλε, με Σλούκα να «σφραγίζει» τη νίκη γράφοντας το 83-87 στα 3'' με ακόμη ένα ζευγάρι βολών. Αμφότεροι, με συνοδοιπόρο τον Ουόκαπ, έκλεισαν καλά το ματς, βάζοντας φρένο στην προσπάθεια κλοπής της νίκης της Μονακό.

@Photo credits: euroleague.net

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.