Μπαρτζώκας: «Οι παίκτες κρίνουν τα παιχνίδια, ασχολούμαστε μόνο με το αυριανό ματς»

Μπαρτζώκας: «Οι παίκτες κρίνουν τα παιχνίδια, ασχολούμαστε μόνο με το αυριανό ματς»

Μπαρτζώκας: «Οι παίκτες κρίνουν τα παιχνίδια, ασχολούμαστε μόνο με το αυριανό ματς»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στα κλειδιά του αυριανού Game 4 (29/4, 22:00) για τον Ολυμπιακό στο Μονακό, ενώ τόνισε πως οι παίκτες είναι αυτοί που καθορίζουν τη μοίρα των αγώνων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε αρχικά στην κούραση των παικτών του, καθώς και στην «ασφάλεια» του ότι, σε περίπτωση ήττα αύριο, θα υπάρξει Game 5 στο ΣΕΦ. «Το μπάσκετ έχει αλλάξει, οι παίκτες έχουν παίξει πάνω από 60 παιχνίδια. Απαιτούμε να είναι σε ετοιμότητα, αλλά δεν είναι εύκολο. Πολλές φορές οι ομάδες μετά από νίκες χαλαρώνουν και το πληρώνουν. Δεν είναι ώρα τώρα να πούμε ότι πάμε στον Πειραιά για το πέμπτο ματς. Είναι λάθος προσέγγιση, το παιχνίδι που πρέπει να ασχοληθούμε είναι το αυριανό», εξήγησε ο κόουτς Μπαρτζώκας, μια μέρα μετά την επικράτηση με 83-87 έναντι της Μονακό και το 2-1 υπέρ της ομάδας του στη σειρά.

Σχετικά με το επικείμενο Game 4 (29/4, 22:00): «Κάθε παιχνίδι καθορίζεται από διαφορετικούς παράγοντες. Ο πρώτος αγώνας κρίθηκε στην σκληρή άμυνα, πηγε σε χαμηλό σκορ. Στον δεύτερο, δεχθήκαμε 90 πόντους. Χθες σκόραραν και οι δύο ομάδες, υπήρχε ένταση και σκορ. Παίζει ρόλο πώς σφυρίζουν οι διαιτητές, από αυτούς καθορίζεται ο ρυθμός. Δεν μπορώ να πω από τι θα καθορισεί το Game 4. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πίεση σε όλο το γήπεδο και να σετάρουμε το παιχνίδι μας, γιατί όταν το έχουμε αυτό σκοράρουμε. Πρέπει επίσης να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας, να πάμε στα ριμπάουντ και και να μην πάμε σε βιαστικές επιθέσεις».

Σε ο,τι αφορά το σχήμα με τους τρεις γκαρντ, ο κόουτς Μπαρτζώκας εξήγησε πως «επειδή στην Μονακό βάζουν πίεση στην μπάλα, θέλουμε να έχουμε πάντα δύο χειριστές. Αυτό μας αφαιρεί κάποια πράγματα και μας δίνει κάποια άλλα. Οι παίκτες το καθορίζουν αυτό».

Για την άμυνα των Μονεγάσκων, είπε: «Πιέζουν σε όλο το γήπεδο, αλλάζουν παίκτες στους δημιουργούς μας και κάνουν καλή δουλειά. Πρέπει να είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση. Να μην κάνει κάποιος δύο βιαστικά φάουλ, όπως ο ΜακΚίσικ χθες. Να ξέρει ο κάθε παίκτης ότι πρέπει να κάνει τα απολύτως απαραίτητα. Όποιος πάει να κάνει το κάτι παραπάνω, του γυρίζει μπούμερανγκ. Αν κάνει τα απλά, θα παίζει περισσότερο».

«Πιστεύω ότι τα παιχνίδια είναι πάντα των παικτών. Οι προπονητές δίνουν κάποιες κατευθύνσεις, αλλά οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν και αυτοί τα κρίνουν», κατέληξε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.