Ρεαλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Οκτώ χρόνια μετά, με τρεις ίδιους παίκτες και έναν... διπλό πράκτορα (vid)

Ρεαλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Οκτώ χρόνια μετά, με τρεις ίδιους παίκτες και έναν... διπλό πράκτορα (vid)
Το φαινόμενο είναι σπάνιο. Η τελευταία φορά που αντικρίσαμε έναν ημιτελικό που είναι και clasico, συνέβη πριν από οκτώ χρόνια.

Μία πινελιά ολόλευκου. Και άλλη μία με μπόλικο μπλε και άλλο τόσο γκρενά. Τα χρώματα θα γίνουν ένα. Σε ένα ατελείωτο ανακάτεμα. Στο τέλος θα μείνει μόνο ένα.

Ο νικητής. Η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπαρτσελόνα.

Το φαινόμενο είναι σπάνιο. Ένας ημιτελικός σε ένα Final 4 που αποτελεί την έκδοση ενός ακόμη clasico.

Η Μαδρίτη συναντά την Καταλονία. Στο Βελιγράδι. Και ο νικητής θα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο της EuroLeague! Το μισό βήμα δηλαδή.

Η τελευταία φορά που τα δύο ισπανικά μεγαθήρια ήταν 16 Μαίου του 2014. Στο Μιλάνο, στο Mediolanum Forum.

Και η Ρεάλ ήταν ασταμάτητη. Επικράτησε με το απίστευτο 100-62!

Οκτώ χρόνια μετά, υπάρχουν ακόμη παίκτες από εκείνο το ματς στα ρόστερ των δύο ομάδων.

Τότε, τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης φορούσαν οι Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχιο Γιουλ. Και εκείνη της Μπαρτσελόνα ο Άλεξ Αμπρίνες.

Υπήρχε και άλλος ένας. Ποιος είναι αυτός; Ο Νίκολα Μίροτιτς!

Τότε με τη λευκή φανέλα, τώρα με την μπλαουγκράνα!

Real Barca

Στον ημιτελικό, ο Φερνάντεθ είχε σημειώσει 12 πόντους, με 2/7 τρίποντα, 3/5 δίποντα, ενώ ο Γιουλ είχε προσθέσει 11 πόντους (4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Όσο για τον Μίρο; Είχε... εκτελέσει την Μπαρτσελόνα με 19 πόντους, 4/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ.

Ο (τότε 21χρονος) Αμπρίνες δεν κατάφερε να προσφέρει βοήθεια στην προσπάθεια της Μπαρτσελόνα. Έμεινε στους 2 πόντους, με 1/4 δίποντα.

Η έξτρα εμφάνιση του Παπ και του Μπουρούση!

Σε εκείνο το clasico υπήρχε και διπλή ελληνική συμμετοχή. Με τον Κώστα Παπανικολάου να αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και να τελειώνει τον εφιαλτικό ημιτελικό με 6 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 21:41 στο παρκέ.

Στην άλλη πλευρά ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης. Αγωνίστηκε για 15:59 στον ημιτελικό, έχοντας 7 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ. Και το δικαίωμα να καυχιέται για μία ιστορική πρόκριση.

Real Barca

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.