Σημαντική απόφαση της Euroleague με αφορμή τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ!

Σημαντική απόφαση της Euroleague με αφορμή τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ!

Σημαντική απόφαση της Euroleague με αφορμή τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ!
Η γενική συνέλευση της ΕCA ψήφισε την άρση των περιορισμών για τις ομάδες που εμπλέκονται σε καταστάσεις ανωτέρας βίας (force majeur), όπως ο αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ από τη νέα σεζόν κι έτσι οι Ρώσοι θα συμμετάσχουν ως ισότιμο μέλος σε όλα τα διοικητικά όργανα και τις λήψεις αποφάσεων.

Πέραν της τυπικής έγκρισης των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην Euroleague και το Eurocup της νέας σεζόν, η σημερινή (08/07) γενική συνέλευση της ECA, ψήφισε την τροποποίηση του καταστατικού του συνεταιρισμού με την προσθήκη ενός νέου άρθρου που ρυθμίζει τις συνέπειες της εφαρμογής του άρθρου 151, που αφορά σε «απρόβλεπτες καταστάσεις», δηλαδή τον περίφημο όρο της «force majeur» (ανωτέρα βία), με τον οποίο εξοικειωθήκαμε για πρώτη φορά στην έναρξη της πανδημίας και τον συναντήσαμε και φέτος μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, οι μέτοχοι αποφάσισαν ότι οι ομάδες με μόνιμη άδεια συμμετοχής στην διοργάνωσης εξαιρούνται από τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου άρθρου, διατηρούν την ψήφο τους και την επίδρασή τους στις διοικητικές αποφάσεις αλλά και την εν γένει λειτουργία του συνεταιρισμού.

Αυτό σημαίνει ότι η ΤΣΣΚΑ, που αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος της Euroleague και έχει μόνιμη (δεκαετή) άδεια συμμετοχής, αλλά λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, έχει απωλέσει την συμμετοχή της για την επόμενη σεζόν, δεν χάνει την ισχύ της στο κομμάτι της λήψης αποφάσεων και εξακολουθεί να θεωρείται ισότιμο μέλος (σε όλα τα επίπεδα) με τις υπόλοιπες 10 ομάδες.

H απόφαση έχει ιδιαίτερη αξία με φόντο τις διοικητικές ανακατατάξεις που έχουν δρομολογηθεί, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι πρότινος, το μπλοκ των ισπανικών ομάδων που επιθυμούσε την παραμονή του Τζόρντι Μπερτομέου στην θέση του προέδρου και του CEO της Euroleague, είχε ζητήσει να μην συμπεριλαμβάνεται η ΤΣΣΚΑ στην λήψη αποφάσεων, για όσο διάστημα δεν θα συμμετάσχει στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

κ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.