Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας ποντάρει στο κίνητρο κι οι Ολυμπιακοί στον... Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας ποντάρει στο κίνητρο κι οι Ολυμπιακοί στον... Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας ποντάρει στο κίνητρο κι οι Ολυμπιακοί στον... Μπαρτζώκα
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για το κίνητρο των παικτών του Ολυμπιακού και την ανυπομονησία του κόσμου να δει την ομάδα στο παρκέ.

Δεν ξέρω αν είστε κι εσείς στο ίδιο mood με εμένα, αλλά αν ξεκινούσε αύριο η Euroleague δεν θα με χαλούσε καθόλου. Εντάξει ωραία και τα μπάνια του λαού, σπουδαίο και το Eurobasket με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ηγείται της προσπάθειας, αλλά αυτό το συναίσθημα της ανυπομονησίας που γεννά ο φετινός Ολυμπιακός είναι διαφορετικό.

Δεν πέρασαν πολλοί μήνες από το Final 4 του Βελιγραδίου και το νταμπλ στην Ελλάδα. Σίγουρα σημαντικές επιτυχίες, αλλά στο δικό μου μυαλό (όχι απαραίτητα και στο δικό σας) εξίσου σημαντική είναι και αυτή η ανυπομονησία να δούμε ξανά την ομάδα στο παρκέ. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια τέτοιο «δέσιμο» μεταξύ κόσμου και μπασκετικής ομάδας. Φαίνεται και από τα σχεδόν 4.500 διαρκείας. Κυρίως όμως φαίνεται από αυτή την «στέρηση» που υπάρχει.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πόνταρε αρκετά (και φέτος) στο κίνητρο. Ο 57άχρονος τεχνικός το έχει πολύ ψηλά στη λίστα του το συγκεκριμένο στοιχείο ανάμεσα στα χαρακτηριστικά των μεταγραφών. Για παράδειγμα θα γυρνούσε την πλάτη σε έναν καλό, αλλά «χορτασμένο» παίκτη. Αντιθέτως θα ρισκάρει σε λιγότερη ποιότητα αν ο παίκτης έχει όνειρα, βλέψεις και… δίψα.

Ο Ταρίκ Μπλακ έχει ικανοποιητική καριέρα στο ΝΒΑ και θα μπορούσε να βρίσκεται «αλλού». Στην επικοινωνία όμως που είχε με τον coach έδειξε να έχει καταλάβει την πτωτική πορεία της καριέρας και δήλωσε πρόθυμος να «μιλάει ελάχιστα και να ακούει μόνο». Ο Αϊζάια Κάνααν έκανε καλή σεζόν με την Ούνικς, αλλά θεωρεί πως είναι παίκτης ανώτερου επιπέδου, πως είναι γκαρντ ομάδας Final 4.

Ο Τζόελ Μπολομπόι έχει απλωμένη μπροστά του μία ευκαιρία να αφήσει την ταμπέλα του ρολίστα και να βάλει αυτή του πρωταγωνιστή. Ο πρώην σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα έχει άκρως σημαντικό ρόλο στην φετινή προσπάθεια και θέλει να ζήσει επιτυχίες έχοντας βάλει πιο έντονα την προσωπική του σφραγίδα. Όσο για τον Άλεκ Πίτερς, οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που «στόμα έχει και μιλιά δεν έχει». Τον ενδιαφέρει το μπάσκετ, η ομάδα και τίποτα άλλο.

Κίνητρο όμως έχουν και οι παίκτες που έμειναν από πέρυσι. Να αποδείξουν πως η πορεία τους σε Ελλάδα και Ευρώπη μόνο τυχαία δεν ήταν. Δε λένε πως «να μείνεις στην κορυφή είναι πιο δύσκολο από το να φτάσεις σε αυτή»; Αυτό επιθυμούν. Δεν θέλουν η περσινή τους πορεία να βαφτιστεί «τυχαία». Αντιθέτως θέλουν να… χτίσουν πάνω σε αυτή και να την επαναλάβουν.

Εχω την εντύπωση πως αν υπάρχει υγεία, ο Ολυμπιακός θα παίξει πολύ ωραίο μπάσκετ. Ετσι κι αλλιώς μας καλόμαθε πέρυσι, όμως είμαι πεπεισμένος πως και το φετινό μενού θα έχει μπόλικη δόση διασκέδασης με όσα θα βλέπει ο κόσμος στο παρκέ. Επειδή οι νίκες παίζουν τεράστιο ρόλο, θα είναι κρίσιμος ο Οκτώβριος. Η ομάδα, όπως και οι περισσότερες, θα έχει κάνει λειψή προετοιμασία λόγω Eurobasket και αυτό θα είναι πρόβλημα. Μικρότερο για τους «ερυθρόλευκους» αφού έχουν φροντίσει να διατηρήσουν ένα μεγάλο μέρος του βασικού τους κορμού, αλλά παραμένει… πρόβλημα.

Αύγουστο έχουμε και έφτασα Οκτώβριο. Η ανυπομονησία που έγραφα πιο πάνω θα φταίει.

ΥΓ: Το επόμενο διάστημα θα συζητάμε πολλά και για την Εθνική Ελλάδας η οποία ρίχνεται στη «μάχη» του Eurobasket. Εξαιρετικό υλικό σε παίκτες και σταφ. Δεν αρκεί από μόνο του, αλλά η μαγιά υπάρχει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.