Κάβανο στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της EuroLeague τη δεδομένη χρονική στιγμή»

Κάβανο στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της EuroLeague τη δεδομένη χρονική στιγμή»
Ο Τάιλερ Κάβανο μίλησε στο Gazzetta αμέσως μετά την ήττα της Ζάλγκιρις από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, τονίζοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» αυτήν τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός ακόμα και με την απουσία του κόσμου του αλλά και του Κώστα Παπανικολάου, βρήκε τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ζάλγκιρις και με το 90-80 να κάνει το 2/2 στην EuroLeague. Ωστόσο πίσω από τον ασταμάτητο Μπραζντέικις, ο Κάβανο προσπάθησε με τα σουτ από την περίμετρο να δώσει... φιλί ζωής στους Λιθουανούς.

Τα 4/8 τρίποντα του Αμερικανού, συνεπικουρούμενα από 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ αλλά και 2 λάθη, προφανώς δεν έφταναν απέναντι στην παρέα των Βεζένκοβ και Γουόκαπ. Για τον Κάβανο όμως αυτά τα σουτ ήταν... άλλη μία μέρα στη δουλειά, αφού οι παίκτες όπως δήλωσε στο Gazzetta έχουν μάθει λόγω του κορονοϊού να παίζουν σε άδεια γήπεδα.

«Πριν δύο χρόνια παίζαμε χωρίς οπαδούς και κατά κάποιον τρόπο το συνηθίσαμε, στη χρονιά αμέσως μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού. Προφανώς είναι διαφορετικό, δεν είναι τόσο διασκεδαστικό αφού δεν υπάρχει η ίδια ατμόσφαιρα, αλλά στο φινάλε της ημέρας παραμένει στο επίκεντρο το ίδιο το παιχνίδι».

Το 74-70, 4:30 λεπτά πριν το φινάλε ήταν και η τελευταία απόπειρα της Ζάλγκιρις να πλησιάσει στο σκορ, με τον Λαρεντζάκη να δίνει το τελειωτικό χτύπημα 1:30 πριν το τέλος για το 85-72. «Είναι φανταστική ομάδα ο Ολυμπιακός, έφτασε ως το Final-4 την περσινή σεζόν και πραγματικά γνωρίζει πώς να κερδίζει. Δεν καταφέρουμε ούτε να τους σταματήσουμε στο φινάλε αλλά ούτε να βρούμε πόντους για να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο. Το καταφέραμε ως τους 4 πόντους (σ.σ. με δικό του τρίποντο στο 74-70) αλλά δε βρήκαμε ευκαιρίες και αυτό μας απογοήτευσε».

«Ο Γουόκαπ είναι ο παίκτης που θέλεις στην ομάδα σου»

Σε συνέχεια των δηλώσεων του κόουτς Μακσβίτις, τόσο πριν όσο και μετά την αναμέτρηση, ο Κάβανο συμφώνησε πως για τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη.

«Ναι, συμφωνώ με τον κόουτς πως είναι η πιο θεαματική ομάδα. Βρίσκονται στο 2-0, κέρδισαν την Μπαρτσελόνα, η Εφές ηττήθηκε από τη Μονακό, οπότε ναι, πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη».

Όσο για τον Γουόκαπ που βρισκόταν παντού στο γήπεδο, ο Κάβανο μπορεί να είναι νεοφερμένος στη Ζάλγκιρις, είχε όμως θερμό τετ-α-τετ μαζί του μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

«Είναι πολύ αθλητικός, μαρκάρει τα πάντα στην άμυνα. Ένας εξαιρετικός πόιντ γκαρντ που δεδομένα μία ομάδα θέλει να έχει στο ρόστερ της. Το κάνει δυσκολότερο για όλους τους αντιπάλους» ήταν τα λόγια του 27χρονου φόργουορντ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.