Ερυθρός Αστέρας - Μπάγερν Μονάχου 78-72: Σόου Βιλντόζα και πρώτη νίκη για τους Σέρβους!

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 78-72 και την άφησε έτσι στον πάτο της βαθμολογίας της EuroLeague με ρεκόρ 0-5.

Στο Βελιγράδι αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες που μέχρι στιγμής δε μετρούσαν νίκη στην EuroLeague, με τον Ερυθρό Αστέρα να εκμεταλλεύεται την έδρα του, την αστοχία της Μπάγερν από το τρίποντο και τον εκπληκτικό Λούκα Βιλντόζα για να επικρατήσει με 78-72!

Ο Αργεντίνος ήταν απολαυστικός με 20 πόντους (4/8 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ για να ακολουθήσει ο Μπέντιλ με 12 πόντους, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ενώ ο Νέντοβιτς αγωνίστηκε για πρώτη φορά σκοράροντας άλλους 11.

Για την Μπάγερν ο Κάσιους Γουίνστον ήταν άλλη μία φορά ολομόναχος με 18 πόντους, με τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς να βοηθά στο φινάλε με 12, αλλά τα 7/31 τρίποντα ήταν καταδικαστικό νούμερο.

Ο Βιλντόζα έδωσε το στίγμα για τον Αστέρα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις επιθετικά, με τους Μπέντιλ και Τσίπσερ να απαντούν ο ένας στον άλλον από την περίμετρο για το 12-8. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Λούκα Βιλντόζα, δίνοντας άλλη διάσταση στους Σέρβους. Ο νεοφερμένος γκαρντ σκόραρε γρήγορα 9 πόντους, με 2 ασίστ μετά από έξι λεπτά στο παρκέ και ο Ερυθρός Αστέρας ξέφυγε στον ορίζοντα. Το 11-0 σερί είχε την υπογραφή του Βιλντόζα, με τον Ρούμπιτ να προσπαθεί επιθετικά για να μειώσει στο 28-17 του δεκαλέπτου.

Τα δεδομένα άλλαξαν με την εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, όταν το δίδυμο των Χάρις και Ρούμπιτ έκανε αισθητή την παρουσία του στο ποστ. Οι δυο τους σκόραραν από 8 πόντους, με τον Γουίνστον να προσθέτει άλλους 13 και την Μπάγερν όχι απλώς να μειώνει αλλά να περνάει και μπροστά. Ένα καλάθι του Λούτσιτς μετέτρεψε το 30-19 σε 30-28, αφού η Μπάγερν κατάφερε να πιέσει την μπάλα και να οδηγήσει τους γκαρντ του Αστέρα σε λάθη. Ένα τρίποντο του Γουίνστον έδωσε προβάδισμα στους Βαυαρούς με 34-36 (στο 26'), με τον Νέντοβιτς να σκοράρει το πρώτο του καλάθι στη σεζόν και να ισοφαρίζει. Ο Σέρβος σκόραρε για τρεις λίγο πριν την κόρνα του ημιχρόνου διαμορφώνοντας το 44-43.

Τελείωσε το ματς με την αστοχία της Μπάγερν Μονάχου

Ένα τρομερό κάρφωμα του Χόλαντ έδωσε τη φάση του αγώνα, σε ένα δεκάλεπτο που οι δύο ομάδες έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Για τον λόγο και καμία δεν ξεχώρισε, με ένα καλάθι του Νέντοβιτς και ένα του Λαζάρεβιτς (55-48 στο 26'). Τα τρίποντα του Μπαμπ κράτησαν την Μπάγερν που ισοφάρισε στους 56, αλλά δύο μεγάλα σουτ του Βιλντόζα άλλαξαν ξανά τον ρου της αναμέτρησης για το 65-57 στο 30'.

Ο Βιλντόζα συνέχισε να ομορφαίνει το παιχνίδι του Αστέρα, την ώρα που η Μπάγερν μέτρησε 6/24 τρίποντα προτού ο Λούτσιτς βάλει ένα για το 70-60, 7:30 πριν το τέλος. Τα λάθη σε ένα κάκιστο δεύτερο μέρος συνεχίστηκαν και ο Γουίνστον ως το αντίπαλο δέος του Βιλντόζα έφτασε τους 18 με τρεις βολές. Πάλι ένα καλάθι του Λούτσιτς έκοψε τη διαφορά στους πέντε (72-67 στο 36'). Η τελευταία απόπειρα της Μπάγερν έγινε με πίεση στα 4/4 του γηπέδου και ένα κλέψιμο από το πουθενά που μετατράπηκε σε γκολ φάουλ και πάλι από τον Λούτσιτς. Το 76-72 στο 1:20 που απέμενε έδωσε ελπίδα, αλλά ο Γουόλντεν δεν κατάφερε κάτι παραπάνω με δύο ακόμα άστοχα τρίποντα και το 78-72 έφερε στον Αστέρα την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 44-43, 65-57, 78-72

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μπόρεσε στο δεύτερο ημίχρονο να περιορίσει τη δράση των Χάρις και Ρούμπιτ αλλά φυσικά είχε σε μεγάλη βραδιά τον Λούκα Βιλντόζα.

MVP: Ο Λούκα Βιλντόζα σκόραρε 20 πόντους με 4/8 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε το παιχνίδι για τον Αστέρα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπεν Μπέντιλ με double-double, 12 πόντους, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ και κρίσιμα καλάθια στο φινάλε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κόρεϊ Γουόλντεν σε 13 λεπτά συμμετοχής μέτρησε 1/5 τρίποντα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η επιστροφή του Νέντοβιτς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 7/31 τρίποντα της Μπάγερν Μονάχου με 10 ασίστ και 11 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Λούκα Βιλντόζα ανεβάζει επίπεδο τον Ερυθρό Αστέρα και αυτό γίνεται εμφανές από το ξεκίνημα. Έπαιζε μία ταχύτητα πάνω από όλους τους παίκτες του παρκέ.

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.