To ντεμπούτο του Ντουέιν Μπέικον: Το αγαπημένο του iso και οι μπάλες στο post up (vid)

To ντεμπούτο του Ντουέιν Μπέικον: Το αγαπημένο του iso και οι μπάλες στο post up (vid)

Γιώργος Κούβαρης
To ντεμπούτο του Ντουέιν Μπέικον: Το αγαπημένο του iso και οι μπάλες στο post up (vid)
Ο Ντουέιν Μπέικον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και το Gazzetta με τη βοήθεια της Instat αναλύει τις πρώτες στιγμές του Αμερικανού φόργουορντ με τα «πράσινα».

Αλλιώς (θα) περίμενε ο Μπέικον την παρθενική του εμφάνιση με το «τριφύλλι» στο στήθος και αλλιώς ήρθαν.

Τουλάχιστον σε ομαδικό επίπεδο. Γιατί σε ατομικό, ο 27χρονος Αμερικανός έδειξε από τη πρώτη στιγμή ότι έχει την ποιότητα και ότι σίγουρα θα αποτελέσει ένα βασικότατο παράγοντα των «πρασίνων» την φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα ήταν «πενταδάτος» απέναντι στην Παρτίζαν, ενώ βρέθηκε σχεδόν 30 λεπτά στο παρκέ. Σαν να αποτελούσε μέλος της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να πιστέψει κάποιος ότι μόλις που είχε κλείσει μία εβδομάδα στην Αθήνα και με μόλις τρεις προπονήσεις συνολικά με τους συμπαίκτες του.

Όπως αποδείχθηκε και μέσα στο ματς, ο Μπέικον θα παίρνει πολλές μπάλες στα χέρια του. Ενδεχομένως και τις περισσότερες σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως στο «τρία» ενώ υπήρξαν και στιγμές στο ματς όπου «κατέβηκε» και στο «τέσσερα» (σ.σ είτε σε κοντό σχήμα με τον Γουίλιαμς στο «πέντε», είτε δίπλα στον Παπαγιάννη) αλλά για λίγες φάσεις μέσα στο ματς.

Συνολικά σημείωσε 17 πόντους έχοντας 3/9 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 8/9 βολές, 3 κλεψίματα, 1 ριμπάουντ και δύο λάθη. Επίσης κέρδισε και πέντε φάουλ, τα οποία του χάρισαν και εννέα φορές το δικαίωμα να πάει στη γραμμή των 4.5 μέτρων. Πώς όμως πήρε αυτά τα 15 σουτ εντός παιδιάς και πόσο αποτελεσματικός ήταν; Από αυτά τα 15 σουτ μόλις τα δύο ήταν ελεύθερα (σ.σ. και τα δύο σε προσπάθεια για τρίποντο έχοντας 1/2 στα uncontested shots), ενώ τα υπόλοιπα 13 ήταν πάνω σε άμυνα (3/9δίπ., 0/4τρ.)

Το Shot Chart του Μπέικον κόντρα στην Παρτίζαν

Το αγαπημένο του iso και οι μπάλες στο post up

Όταν μιλάμε για τον Ντουέιν Μπέικον, αυτομάτως το μυαλό πάει στο isolation game, το οποίο αποτελεί και το σήμα κατατεθέν του. Πάντα ήταν. Όπως στο ΝΒΑ έτσι και πέρυσι στη Μονακό. Οπότε ήταν λογικό και επόμενο να το χρησιμοποιήσει από τη πρώτη του εμφάνιση και στο ΟΑΚΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήρε το 33.3% των κατοχών του σε παιχνίδι απομόνωσης, σκοράροντας πέντε πόντους σε επτά ανάλογες περιπτώσεις. Και το πόσο επιδραστικός είναι στο iso φαίνεται και από το γεγονός ότι συνολικά η ομάδα παίρνει μόλις 0.7 πόντους με αυτόν τον τρόπο.

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν τρεις κατοχές με post up παιχνίδι οι οποίες οδήγησαν σε δύο πόντους και ένα κερδισμένο φάουλ, ενώ από τρεις κατοχές είχε σε transition παιχνίδι (δύο καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και το... χαρακτηριστικό φάουλ που δεν του δόθηκε ποτέ σε προσπάθειά του για κάρφωμα μπροστά από τον Έξουμ) και ως pick n roll handler (5 πόντοι, οι δύο με κερδισμένο φάουλ για βολές αλλά και ένα λάθος).

Αναποτελεσματικός ήταν στις catch and shoot καταστάσεις με 0/2 προσπάθειες, ενώ αντίθετα πήρε ένα καλάθι με catch and drive στο καλάθι της Παρτίζαν ενώ επιτέθηκε μία φορά και ύστερα από pick n pop.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.