Μονακό - Ερυθρός Αστέρας 85-77: Λόιντ και Τζέιμς ανέβασαν τους Μονεγάσκους στην κορυφή (vid)

Η Μονακό πήρε ακόμη μία νίκη επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 85-77 στην έδρα της χάρη στις εμφανίσεις των Λόιντ και Τζέιμς και έφτασε στο 5-1 στη φετινή EuroLeague.

Ο Τζόρνταν Λόιντ «έκοβε», ο Μάικ Τζέιμς «έραβε» και η Μονακό πέτυχε την πέμπτη της νίκη σε έξι αγώνες για τη φετινή EuroLeague. Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν την ατμόσφαιρα της έδρας τους και είχαν τον έλεγχο του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο μεγαλύτερο διάστημα του φτάνοντας στο ροζ φύλλο με το τελικό σκορ στο 85-77!

Όσο και αν προσπάθησαν οι Σέρβοι να... ορθοποδήσουν από την αστοχία των γηπεδούχων από την περιφέρεια, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν πάντα τη λύση, αλλά και το τρομερό δίδυμο στα γκαρντ!

Ο αγώνας

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς θέλησαν να δείξουν τη δυναμική τους επιχειρώντας να περάσουν... πάνω από τα καλάθια στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους στην άλλη πλευρά να κερδίζουν ευκαιρίες από γκολ-φάουλ χωρίς να εκμεταλλεύονται τις έξτρα βολές για να ξεφύγουν (8-8). Πέντε πόντοι του Μάικ Τζέιμς έφεραν τη Μονακό στο 13-11, ο Νέντοβιτς με το πρώτο άγγιγμα από μακριά έκανε το 13-14 και οι εναλλαγές στο σκορ παρέμεναν συνεχείς για το 17-19 υπέρ των Σέρβων από buzzer beater του Μάρκοβιτς.

Ο δρόμος προς το καλάθι έγινε πιο δύσκολος στη δεύτερη περίοδο με τις δύο ομάδες να έχουν επιμέρους 5-3 στα πρώτα 3μιση λεπτά και το σκορ να βρίσκεται στο 22-22. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε διαφορετική προσέγγιση με τις προσπάθειες για τρίποντο να είναι ίδιες με εκείνες του διπόντου, όσο οι Μονεγάσκοι με Μοτεγιούνας και Ντιαλό πλησίαζαν στη ρακέτα (26-24 στο 15'). Ο ψηλός των Γάλλων και ο Λόιντ κρατούσαν την επίθεση, όμως η συνεργασία του Βιλντόζα με τον Μπέντιλ απέδιδε και με 5 πόντους του τελευταίου το παιχνίδι βρισκόταν στη μία ανάσα (30-29) 3'36'' πριν το ημίχρονο. Στο διάστημα που απέμενε ο άχαστος Χολ ανέβασε τη διαφορά για τους γηπεδούχους με τον Τζέιμς να ανεβάζει για πρώτη φορά στους 7 (38-31) σε νεκρό χρόνο.

Η Μονακό κατάφερε να ισορροπήσει την αστοχία από την περιφέρεια (2/11) με τις κινήσεις κοντά στο καλάθι (66.7% με 16/24). Από την άλλη, οι Σέρβοι είχε 6/13 δίποντα και 4/14 τρίποντα με τη δημιουργία τους να είναι σε χαμηλά επίπεδα (από 6 ασίστ).

Με την επιστροφή ο Μπέντιλ μετέτρεψε το παιχνίδι σε προσωπική υπόθεση και με 7 προσωπικούς πόντους έφερε ξανά στα ίσια τις ομάδες (38-38) προτού απαντήσει ο Λόιντ με δικούς του 4 (42-38). Ο Αμερικανός γκαρντ είχε πάρει για τα καλά την κατάσταση στα χέρια του με τους 11 από τους 13 πόντους της Μονακό στα 6 λεπτά της τρίτης περιόδου (51-44), ενώ οι Οκόμπο και Μοτεγιούνας έκαναν το +11 για πρώτη φορά (57-46 27'). Ο Μάρκοβιτς με τρίποντο ολοκλήρωσε αυτό που έχτισαν Νέντοβιτς και Λαζάρεβιτς για το -4 (57-53), αλλά ο Τζέιμς με νέο buzzer έφερε το ματς στο 59-53.

Τόσο ο Νέντοβιτς, όσο και ο Πετρούσεφ προσπαθούσαν να διατηρήσουν τους «ερυθρολεύκους» του Βελιγραδίου σε τροχιά ανατροπής, όμως οι Λόιντ και Ντιαλό είχαν αντίθετη άποψη και ανέβασαν στο +14 (74-60) 4'44'' πριν το τέλος. Ο Χόλαντ ανέλαβε δράση σε εκείνο το σημείο για να μειώσει κάτω από τους 10 (76-68), ενώ δύο τρίποντα του Τζέιμς και οι αποφάσεις του Λόιντ διόρθωναν την όποια αντίδραση έβγαζε ο αντίπαλος. Ο χρόνος που απέμενε ήταν λιγοστός και η Μονακό πέτυχε άλλη μία νίκη στο δρόμο για την κορυφή.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 38-31, 59-53, 85-77

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Μονακό «έχτισε» στο δεύτερο δεκάλεπτο με το επιμέρους 21-12 και έπειτα κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο ακόμη και στα μικρά ξεσπάσματα του Ερυθρού Αστέρα.

O MVP: Ο Τζόρνταν Λόιντ που σκόραρε 20 πόντους (5/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/7 βολές), είχε 2ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα για κανένα λάθος σε 29:59.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ» ΗΡΩΑΣ: Ουσιαστικά αγκαζέ με τον Λόιντ, ο Μάικ Τζέιμς με 21 πόντους (5/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/2 βολές) με 2ριμπ., 2 ασ., 2 κλ. και 1 λάθος σε 28 λεπτά.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ» ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ερυθρός Αστέρας δεν πήρε πράγματα από παίκτες που περίμενε την συμβολή τους, καθώς αρκετοί έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι μόλις 2 βολές που σούταρε η Μονακό στο ημίχρονο

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα μόλις 4 λάθη της Μονακό (10 ο Ερυθρός) και τα 14/30 δίποντα των Σέρβων.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μονακό συνεχίζει σε ένα ρυθμό που φαίνεται να της ταιριάζει και έπιασε κορυφή μετά την πέμπτη της νίκη που ήρθε χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας... εκτροχιάζεται έχοντας πέσει στο 1-5.

f

s

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.