Ζαλγκίρις - Ρεάλ Μαδρίτης 81-72: Με τη δύναμη του Κάουνας (vid)

Ζαλγκίρις - Ρεάλ Μαδρίτης 81-72: Με τη δύναμη του Κάουνας (vid)
Η Ζαλγκίρις (7-7) με ένα απίθανο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε τη νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (9-5) με σκορ 81-72 για την 14η αγωνιστική της EuroLeague.

Η Ζαλγκίρις πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (81-72) κάνοντας ένα απίθανο σπριντ στην τελευταία περίοδο! Ο Κίναν Έβανς τελείωσε το ματς με 20 πόντους και πολλά κρίσιμα καλάθια στο φινάλε. Ενώ ο Εντγκάρας Ουλανόβας πρόσφερε 19 πόντους και ο Ταίλερ Κάβανο 19.

Ο Ντζάναν Μούσα είχε 22 πόντους, αλλά και δύο κρισιμες χαμένες βολές, ενώ ο Μάριο Χεζόνια πρόσθεσε 17 πόντους.

Οι Λιθουανοί επικράτησαν στην τελευταία περίοδο με επί μέρους 25-17 και 11-6 στα τελευταία 2:50.

Το ματς

Για τρία δεκάλεπτα, καμία ομάδα δεν κατάφερε να αποκτήσει (και να διατηρήσει) διαφορά ασφαλείας. Η Ρεάλ ξέφυγε με πέντε πόντους νωρίς στο ματς (15-10 στο 7', ενώ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 21-18, δίχως να έχει επιχειρήσει τρίποντο, ενώ είχε συντριπτική υπεροχή στις ασίστ (7/1).

 

Κάπου εκεί, η Ζαλγκίρις άλλαξε την αφήγηση του αγώνα. Ο Μπουτκεβίτσιους, ο Κάβανο και ο Μπιρούτις έδωσαν σκορ και η ομάδα από το Κάουνας πήρε κεφάλι στο σκορ. Η Ρεάλ αντέδρασε βρίσκοντας στόχο πίσω από τη γραμμή του τριπόντου με το σκορ να είναι στο όριο της ισοπαλίας.

Η Ζαλγκίρις κατάφερε να αποσπαστεί με τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι με 7 πόντους, 45-38 στο 24'. Το ντέρμπι, ωστόσο, συνεχίστηκε. Μόνο στα τρία πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου το προβάδισμα άλλαξε χέρια τέσσερις φορές!

Με τον Κάβανο να βρίσκει στόχο από το τρίποντο και να φτάνει σε εκείνο το σημείο τους 11 πόντους με 3/5 τρίποντα. Η Ρεάλ συνέχισε το μέτριο βράδυ από το τρίποντο και διάλεξε να επικεντρωθεί στην άμυνά της.

Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών και ενός διπόντου από τον Κάβανο, η Ζαλγκίρις απέκτησε μικρό προβάδισμα (66-63), με τον Μάριο Χεζόνια να το... σβήνει με τρίποντο.

Η Ρεάλ έχασε δύο σερί επιθετικά ριμπάουντ και η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με λέι απ και ο Χεζόνια δεν κατάφερε να απαντήσει ξανά. Στην επόμενη επίθεση ο Κίναν Έβανς πήγε απέναντι στον Έντι Ταβάρες και όχι μόνο... έζησε για να το αφηγηθεί, αλλά σκόραρε για το 70-66!

Η Ρεάλ έχασε τη μία επίθεση, μετά την άλλη, με τον Έντι Ταβάρες να κάνει ένα κρίσιμο φάουλ σε διεκδίκηση του επιθετικού ριμπάουντ. Χρεώθηκε με επιθετικό και αντιαθλητικό φάουλ επειδή χρησιμοποίησε τους αγκώνες του, με τη Ζαλγκίρις να το... εξαργυρώνει με δύο βολές του Κάβανο και ένα δίποντο του Έβανς για το 74-66.

Ο Μούσα κέρδισε τρεις βολές, σε προσπάθεια για τρίποντο, αλλά μέτρησε μόλις 1/3! Η Ζαλγκίρις μέτρησε 4/4 βολές με τους Ουλανόβας και Έβανς, ενώ στο ενδιάμεσο η Ρεάλ μείωσε με τον Μούσα. Με 27.9 στο ρολόι το σκορ ήταν 78-69 υπέρ της ομάδας του Κάουνας.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε από ένα επιθετικό του Μούσα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τετράποντο της Ζαλγκίρις, μετά το αντιαθλητικό στον Ταβάρες που έκανε το ματς 74-66 με 1:39 στο ρολόι.

Οι ΜVP's: Ο Κίναν Έβανς με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και ο Εντγκάρας Ουλανόβας με 19 πόντους.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σέρχιο Γιουλ είναι ο ηγέτης της, αλλά με 1/7 τρίποντα δεν βοήθησε τη Ρεάλ.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Τάιλερ Κάβανο είχε 15 πόντους, ενώ ο Μπιρούτις πρόσθεσε 4 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 46 ριμπάουντ των Λιθουανών.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Έντι Ταβάρες έγινε η πρώτος μπλοκέρ της EuroLeague προσπερνώντας τον Μπράιαντ Ντάνστον.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ζαλγκίρις ήθελε το ματς και το πήρε. Με το ζόρι. Η Ρεάλ σε ορισμένα ματς... χάνεται. Ενώ διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ της, δεν το δείχνει πάντα στο παρκέ. Χώρια την κακή αμυντική συμπεριφορά της απέναντι σε Ουλανόβας, Έβανς και Κάβανο.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 37-35, 56-55, 81-72

Zalgiris - Real stats

Zalgiris - Real stats

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.