Γκλίκμαν: «Για να προστεθούν και άλλες ομάδες στην Euroleague θα πρέπει να δημιουργηθούν περιφέρειες»

Newsroom
Γκλίκμαν: «Για να προστεθούν και άλλες ομάδες στην Euroleague θα πρέπει να δημιουργηθούν περιφέρειες»
Ο CEO της Euroleague, Μάρσαλ Γκλίκμαν μίλησε στο «Crossover» της Euroleague και μεταξύ άλλων στάθηκε στο ενδεχόμενο να προστεθούν περισσότερες ομάδες στην διοργάνωση.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague Basketball μίλησε στον Τζο Αρλάουκας και το «Crossover» όπου ανέπτυξε ουκ ολίγα θέματα τα οποία αφορούν την διοργάνωση.

Ένα από αυτά έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να υπάρχει...επέκταση των ομάδων, κάτι το οποίο ναι μεν είναι προς συζήτηση, αλλά θα χρειαστούν και διάφορες αλλαγές.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την προσθήκη περισσότερων ομάδων. Άλλωστε αυτό είναι που το κάνει τόσο ξεχωριστό, σωστά; Πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτο να προστεθούν περισσότερες ομάδες, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση στο καλεντάρι, έτσι δεν είναι; Αυτές οι ομάδες παίζουν στα εγχώρια πρωταθλήματά τους, κάτι το οποίο δεν το βλέπω να αλλάζει. Υπάρχει παράλληλα και το θέμα των παραθύρων της FIBA. Πρέπει να φροντίζουμε τους παίκτες μας. Είναι ο πυρήνας μας και τα περιουσιακά στοιχεία» ανέφερε ο Μάρσαλ Γκλίκμαν και συνέχισε:

«Το format της Euroleague είναι εξαιρετικό και μας έφερε στο επόμενο επίπεδο. Όμως για να προστεθούν ομάσδες θα πρέπει να δημιουργηθούν περιφέρειες. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάθε ομάδα θα πρέπει να παίζει εντός κι εκτός έδρας με τις άλλες ομάδες της ίδιας περιφέρειας και μία χρονιά εντός, μία χρονιά εκτός με εκείνες στην άλλη περιφέρεια. Κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι θα πρέπει να πάμε προς αυτήν την κατεύθυνση.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.