Ερυθρός Αστέρας: Τριάδα-όνειρο με Νέντοβιτς-Καμπάτσο-Βιλντόζα

Ερυθρός Αστέρας: Τριάδα-όνειρο με Νέντοβιτς-Καμπάτσο-Βιλντόζα

Νίκος Καρφής
Ερυθρός Αστέρας: Τριάδα-όνειρο με Νέντοβιτς-Καμπάτσο-Βιλντόζα
O Eρυθρός Αστέρας δημιουργεί μια τριάδα-φωτιά και το Gazzetta στέκεται στους Καμπάτσο, Βιλντόζα και Νέντοβιτς.

Οι Σέρβοι με τον Ιβάνοβιτς στο... τιμόνι έχουν μεταμορφωθεί και τρομάζουν ακόμα και τις κορυφαίες ομάδες της Εuroleague. O Eρυθρός Αστέρας μετρούσε έξι σερί νίκες μέχρι να έρθει η ήττα από την Αρμάνι. Πλέον η ομάδα από το Βελιγράδι έχει μπροστά της το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, όμως το μυαλό των φιλάθλων πάει μοιράια στην φοβερή περιφερειακή τριάδα που δημιουργείται με την έλευση Καμπάτσο.

Το Gazzetta στέκεται στους Νεμάνια Νέντοβιτς, Λούκα Βιλντόζα και Φακούντο Καμπάτσο που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βγάλει... γούστα στο παρκέ. Μια τριπλέτα βγαλμένη από τα όνειρα των φιλάθλων του Ερυθρού Αστέρα.

Οι φοβεροί Νέντοβιτς - Βιλντόζα τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες

fg

Ο Ερυθρός Αστέρας οφείλει πολλά στην άνοδο του στον Ίβανοβιτς που τον αναμόρφωσε από τότε που έκατσε στον πάγκο, αλλά και τους κυρίους Νέντοβιτς και Βιλντοζα στο παρκέ. Οι δυο γκαρντ του είναι και οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας, κάνοντας τα πράγματα να κινούνται στην επίθεση. Ο Βιλντόζα μέχρι τώρα έχει παίξει σε 11 ματς και μετρά 14.5 πόντους κατά μέσο όρο με 43.1% στα τρίποντα, 4.2 ασίστ, 2.5 ριμπάουντ και 1.8 κλεψίματα. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Αργεντινός αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ, πασέρ και... κλέφτη των Σέρβων, δείχνοντας πως μιλάμε για έναν παίκτη-ορχήστρα.

Πάμε τώρα και στο... ψυχρό αίμα που διαθέτει ο Νέντοβιτς και έκρινε το ντέρμπι με την Παρτιζάν με μια μεγάλη τριποντάρα από τη γωνία. Ο Νέντα έχει 13.9 πόντους, 2.9 ασίστ και 1.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Του αρέσει πιο πολύ να... εκτελεί παρά να δημιουργεί όπως είδαμε από τη θητεία του και στον Παναθηναϊκό. Ένα πράγμα που σίγουρα θα θέλει να βελτιώσει στη συνέχεια είναι το ποσοστό του στα τρίποντα. Το 21% είναι πολύ... φτωχό για να ανταποκριθεί στην εκτελεστική δεινότητα του Νέντοβιτς και το ξέρει και ο ίδιος.

Ο Καμπάτσο είναι σπουδαίος πασέρ, μάγος στο παρκέ

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το colpo grosso και έβαλε στο δυναμικό του τον Φακούντο Καμπάτσο. Ο Αργεντινός γκαρντ το πάλεψε στο ΝΒΑ και ειδικά στους Νάγκετς, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει τον χώρο και τον χρόνο που θα ήθελε, κάτι που μοιραία τον οδήγησε εκτός της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη. Αλλά για τη Euroleague θεωρειται...ταμάμ και ένας από τους κορυφαίος δημιουργούς που έπαιξαν ποτέ στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Με την προσθήκη του ο Ερυθρός Αστέρας θα έχει έναν απίθανο πασέρ που ξέρει να διαβάζει πολύ καλά την κάθε φάση, την κάθε αβλεψία της αντίπαλης άμυνας. Μάγος στο παρκέ με υψηλό μπασκετικό I.Q που μπορέί να ομορφύνει το παιχνίδι της ομάδας του Ιβάνοβιτς και να το κάνει πιο fun to watch. Την τελευταία του σεζόν στο ΝΒΑ, το 2020-21 στη Ρεάλ είχε 6.7 ασίστ, ενώ ένα χρόνο πριν μέτρησε 7.1. Το 2018-19 σταμάτησε στις 10.5 κατά μέσο όρο στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Συνολικά στην καριέρα του στη Euroleague έχει 8.1 πόντους, 5.3 ασίστ, 2.3 ριμπάουντ και 1.4 κλεψίματα. Μπορεί να μην είναι πρώτο... μπόι, αλλά το λέει η ψυχή του και στην άμυνα. Εκεί αρκετές φορές γίνεται... μαμούνι για τον παίκτη που μαρκάρει και τους κλέβει την μπάλα, βγάζοντας αιφνιδιασμό για την ομάδα του.

Δεν πέτυχε στο ΝΒΑ, αλλά τώρα που γύρισε στην Ευρώπη, αποτελεί έναν από τα πιο ενδιαφέροντα γκαρντ της διοργάνωσης και σίγουρα για άλλη μια σεζόν θα είναι απολαυστικός στο... μάτι. Περιμένουμε πως και πως να τον απολαύσουμε ξανά στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Βρίσκεται χαμηλά στις ασίστ, αλλά θα το... φτιάξει

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι κάτω από τη μέση της λίστας των ομάδων της Euroleague στο θέμα των ασίστ. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς βρίσκεται στην 12η θέση, αφού μοιράζει 15.4 ανά παιχνίδι. Πλέον με την μεταγραφή του Καμπάτσο, ενός εντυπωσιακού κουμανταδόρου και χειριστή μπάλας που μπορεί να περάσει τη μπάλα από την τρύπα της βελόνας, το πράγμα θα αλλάξει. Όπως είχαμε δει και στα χρόνια που έβγαζε το... ψωμί του στη Ρεάλ, οι περισσότερες πάσες του Αργεντινού μάγου είναι ασίστ. Κάνει τόσο εύκολο το παιχνίδι για τους συμπαίκτες του, τους φτιάχνει με τη δημιουργία του και είναι ένας point guard που κάθε ομάδα της Euroleague θα ήθελε να έχει στο ρόστερ της.

Πως θα συνδυαστεί τριάδα-φωτιά

rt

Αρχικά είναι δύσκολο να συνυπάρξουν οι τρεις σε μια πεντάδα, εκτός και αν ο Ιβάνοβιτς επιλέξει να παίξει με... death lineup και με πολύ χαμηλό σχήμα, ειδικά όταν θέλει να τρέξει πολύ και να γυρίσει ένα ματς, να αλλάξει τις συνθήκες σε ένα παιχνίδι που έχουν μπει δύσκολα για τον Ερυθρό Αστέρα.

Ένα σενάριο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες είναι να παίζει περισσότερο ο Βιλντόζα ή ο Καμπάτσο στη θέση του point guard και να περνάει το μεγαλύτερο διάστημα στη θέση του shooting guard ο Νέντοβιτς που τον έχουμε δει στον συγκεκριμένο ρόλο και σε ειδικές καταστάσεις στον Παναθηναϊκό.

Θα δούμε μαζί και Βιλντόζα και Καμπάτσο, ωστόσο όχι όσο τα δύο άλλα δίδυμα που δημιουργούνται. Διότι τόσο ο Βιλντόζα όσο και ο Καμπάτσο... κουμπώνουν καλύτερα με τον Νέντοβιτς. Και αυτό γιατί οι δύο πρώτοι έχουν στο μυαλό τους περισσότερο τη πάσα (ειδικά ο Καμπάτσο, ο Βιλντόζα σκέφτεται και το τρίποντο), ενώ ο Νέντοβιτς θέλει περισσότερο να εκτελεί. Μένει να δούμε αν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πάντως τελευταίος θα... μιλήσει ο Ιβάνοβιτς που μπορεί να μας ετοιμάζει και εκπλήξεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.